11 Haziran 2018 10:10
Son Güncellenme Tarihi: 11 Haziran 2018 22:01

Seçim Günlüğü (11 Haziran 2018) - Erdoğan OHAL'siz yapamıyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kandil ve Sincar'a operasyon başlattıklarını duyurdu. Erdoğan, OHAL'i de değerlendirdi.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

ERDOĞAN OHAL'DEN VAZGEÇEMİYOR

Canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Seçim sonrası OHAL kaldırılabilir" açıklamalarına değindi. Erdoğan, "OHAL'e şöyle bir neşter vurabiliriz ama herhangi bir sıkıntı olduğu anda da OHAL tekrar getirilebilir" ifadesini kullandı.

YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK YORUMU

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı canlı yayında bedelli askerlik tartışmasını değerlendirdi: "Yeni hükümetin gündemindeki konulardan birisi bu olacak. Bu bir reform. Bence şartlar oluştu. Ciddi anlamda birikim var bunu bedelliyle de çözmek mümkün değil bütün boyutlarıyla ele alıp bu işi mutlaka çözmemiz gerekiyor."

ERDOĞAN: İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul'a ilişkin, "Yapacağız. İsteseniz de yapacağız, istemeseniz de yapacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, 'yerli otomobil' projesine ilişkin ise "2019'da prototip hazır olacak, 2021'den itibaren seri üretim başlayacak" dedi.

DEMİRTAŞ'IN SEÇİM ARACI GÖZALTINA ALINDI

Buca’da HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim aracını kullanan HDP’liler, seçim aracıyla birlikte gözaltına alındı.

TEMELLİ: 25 HAZİRAN'DA GÜNEŞLİ, UMUTLU BİR GÜNE UYANACAĞIZ

İzmir’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kandil’e operasyon başlattık” sözlerine dair “Kendi damadı zengin olsun diye bu ülkeye dayattıkları tek politika savaş politikasıdır” dedi. Temelli ayrıca "HDP o sandıktan çıktığı zaman barışın yolu da açılacak. Dost düşman bilsin kazanacağız. Mutlaka kazanacağız. Oylarımıza sahip çıkacağız. Biliyoruz; çalışacaklar sandıkları kaçıracaklar. Ancak biz her türlü engele rağmen sandıkları nereye götürse götürsün oyumuzun peşinde olacağız. 25 Haziran sabahı güneşli ve umutlu bir güne uyanacağız. Dönen dönsün yolundan biz dönmeyiz" ifadelerini kullandı.

MUĞLA'DA HDP BİNASINA TAŞLI SALDIRI

Muğla'nın Marmaris ilçesi Ulusal Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan HDP seçim bürosuna taşlı saldırı düzenlendi, büronun camları kırıldı.

CAMİDEN MİTİNG ÇARĞRISI YAPILDI

Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Haziran Pazar günü Denizli'de gerçekleştirdiği miting öncesi camilerden çağrı anonsu yapıldı.

Üçler Hacı Eyüplü camisinden yapılan anonsta "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılmak isteyen vatandaşlarımız için bugün saat 12:15'te otobüs kaldırılacaktır. İlanen duyurulur" dendi.

BULDAN: AKP DÜŞTÜ DÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kobanê düştü düşecek" sözlerine atıfta bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Şimdi buradan söylüyorum; AKP düştü düşecek. Az kaldı, sabredeceğiz, 13 günümüz var" dedi.

'PARA KARŞILIĞI OY İSTENİYOR' İDDİASI

Gebze’nin Mevlana Mahallesi’nde çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bir kişinin mahalle sakinlerine para dağıtarak karşılığında seçimlerde AKP’ye oy vermelerini istediği iddia edildi.

ERDOĞAN: HİNDİSTAN'DAN SONRA DÜNYADA 1 NUMARAYIZ

Seçim çalışmaları kapsamında Bursa'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, modernizasyon projelerine dair bilgi verip "Hindistan'dan sonra dünyada 1 numara olduk, OECD'de 1 numarayız" dedi.

ÜLKÜ İNCE BAŞAK DEMİRTAŞ'I ZİYARET ETTİ

Muharrem İnce’nin eşi Ülkü İnce Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı evinde ziyaret etti. Ülkü İnce yanında hediye paketiyle geldi. Başak Demirtaş Ülkü İnce’yi kapıda karşıladı. Ziyaret  basına kapalı gerçekleşti. 

MUHARREM İNCE DİYARBAKIR'DA KONUŞTU

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim mitinglerine devam ediyor. Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen ve katılımın yoğun olduğu mitingde halka seslenen İnce "Siyaseti normalleştireceğim. Barışacağız" dedi.

AKP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI GAZİ MAHALLESİ’NDE PROTESTO EDİLDİ

İstanbul Sultangazi’ye bağlı Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde seçim çalışması  yapan AKP milletvekili adayları ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay halk tarafından protesto edildi.

ERDOĞAN: KANDİL'E OPERASYON BAŞLATTIK

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Niğde'de yaptığı konuşmada, 'Kandil, Sincar, oraya da operasyonlarımızı başlattık' dedi.

'AKP İKTİDARININ EN BÜYÜK VAADİ İŞSİZLİK VE KIRAATHANE

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, AKP’nin en büyük vaadinin işsizlik olduğunu vurguladı, toplumsal muhalefetin seçimler için umut verdiği söyledi.

İNCE, ERDOĞAN'A TAZMİNAT DAVASI AÇTI

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Kayseri Mitingindeki iftira ve hakaret içeren sözleri nedeniyle 100 Bin TL’lik manevi tazminat davası ve haksız saldırının tespiti davası açtı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri mitinginde “Bay Muharrem sen bu seçimlerden birinci çıkmazsan bu işi bırakmaya hazır mısın? Görelim Bakalım.. Sen bırakmazsın. Siz icazeti aynı yerden alıyorsunuz, Pensilvanya” demişti.

BOZDAĞ: TÜRKİYE ÖYLE VEYA BÖLGE YENİ SİSTEME GEÇECEK

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, eski sisteme dönmenin imkanı olmadığını belirterek, “Seçimden sonra Türkiye öyle veya böyle yeni sisteme geçecek” dedi. 

SELMA GÜRKAN, EMEK VE MESLEK ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

İzmir’de emek ve meslek örgütü temsilcileri ile bir araya gelen EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ‘Sonuç ne olursa olsun çözüm birliktelikte’ dedi.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’ın, sendikacı, meslek örgütü temsilcileri ve aydınlarla buluştuğu toplantıda ülkenin içinde bulunduğu koşullar ve esas olarak 24 Haziran seçimlerinden sonra işçi ve emekçilerin biriken sorunlarının çözümü için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konuşuldu.

DEMİRTAŞ'TAN ERDOĞAN'A KOBANE RESTİ

HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6-8 Ekim’de Kobanê için yapılan eylem üzerinden kendisine yönelik yaptığı suçlamalara yanıt verdi. Demirtaş, “Ey Erdoğan! Sana siyasi tarihinin en büyük fırsatı: 24 Haziran’a kadar bu tweetimin altına, Selahattin Demirtaş olarak yaptığımı iddia ettiğin ‘53 kişinin katledilmesi sözde talimatımı’ paylaşırsan söz veriyorum, senin lehine Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğim.

RTÜK BAŞKANI: 'CUMHURBAŞKANI ADAYLARINI İZLEYEMİYORUZ' ŞİKAYETİ YOK

AA'ya konuşan RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, seçim sürecindeki yayınlara dair şikayet almadıklarını söyledi. RTÜK üyeleri İsmet Demirdöğen ve İlhan Taşçı’nın, TRT’nin siyasi parti ve adaylara yönelik ayrımcı yayınına dair YSK’ye yaptığı başvuruya rağmen "Adaylar rahatlıkla medyada yer alabiliyor. Onun için de çok fazla şikayet gelmiyor" diyen Yelikaya, "Televizyonlardan da her adaya eşit süre vermesini bekleyemeyiz. Yüzlerce milletvekili adayı var, çok sayıda cumhurbaşkanı adayı var. Arz talep dengesi var." ifadesini kullandı.

GENÇ: BÖLGEDE AKP OYLARINDA 3-4 PUAN AZALMA VAR

Diyarbakır merkezli Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER) Koordinatörü Yüksel Genç Evrensel'in sorularını yanıtladı. Genç 'Erdoğan ile partisi arasındaki makas çok açık değil?'  sorusuna "Çok değil, evet. Aldığı oyda yüzde 3-4’lük bir azalma var geçmiş seçime göre. Bu açıdan 7 Haziran’a benziyor. Bu da belirttiğim gibi AKP’nin kimi bölgelerde vekil çıkarmasının ciddi anlamda zayıfladığını gösteriyor. AKP’nin örneğin üç vekil çıkardığı yerde, iki vekil çıkaracağını, bir vekil çıkardığı yerde artık çıkaramayacağını ölçüyoruz." cevabını verdi.

ÖNCEKİ HABER

Selma Gürkan: AKP iktidarının en büyük vaadi işsizlik ve kıraathane

SONRAKİ HABER

Son 5 yılda 319 çocuk işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...