11 Haziran 2018 10:51

Erdoğan: Kandil, Sincar, oraya da operasyonlarımızı başlattık

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Niğde'de yaptığı konuşmada, 'Kandil, Sincar, oraya da operasyonlarımızı başlattık' dedi.

Fotoğraf: Erçin Top/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Niğde'de miting yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta Kandil ve Sincar bölgelerine yönelik operasyon başlattıklarını söyledi. Erdoğan vatandaşların, "Reis bizi Kandil'e götür" çağrılarına, "24 Haziran bir hallolsun, gerek olursa önce ben, ardımdan siz" yanıtını verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Şehitlerimizin mübarek kanlarını asla yerde koymadık. Cudi’de var mıyız, Bestler Dereler’de var mıyız? Afrin’de var mıyız? Bu Bay Kemal ne dedi? Afrin’e girmeyin. Bay Muharrem ne dedi, Afrin’de ne işiniz var. İşte Ömer Halisdemir’imiz ne yaptı, hain olan o Semih Terzi’yi alnından indirdi. Vatan hainlerinin hakkı oydu. Halisdemir’imiz şehit oldu, makamların en yücesine ulaştı. Teröristler nereye saklanırsa saklansın, biz ne Muharrem’e bakarız, ne Kemal’e bakarız. Biz bildiğimize bakarız. Şu ana kadar Afrin’de 4500’ün üzerine çıktık. Kuzey Irak, Kandil, Sincar demiştim ya hatırlayın. Oraya da operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 hedefi yok ettik. 20 uçak gittiler, vurdular, döndüler.”

‘ONLARIN TERÖR DİYE BİR DERDİ YOK’

“24 Haziran çok önemli. 24 Haziran’da bunlara gerekli dersi vermemiz lazım. Muhalefet istemese de Kandil’deki terör bataklığını kurutacağız. Terörü bu ülkenin gündeminden tamamen çıkaracağız.”

“Cudi’de, Gabar’da, Kato’da teröristlerin inlerini başlarına geçirdik. Bu Bay Muharrem’den, Bay Kemal’den terörle mücadele ile ilgili bir şey duydunuz mu? Onların terör diye bir derdi yok. Bay Kemal terörün destekledikleri ile Ankara’dan İstanbul’a yürüdü.”

“24 Haziran çok önemli. 24 Haziran’da bunlara gerekli dersi vermemiz lazım. Muhalefet istemese de Kandil’deki terör bataklığını kurutacağız. Terörü bu ülkenin gündeminden tamamen çıkaracağız.

Nasıl Afrin’i, Cerablus’u, El Bab’ı, Azez’i katil sürülerinden temizlemişsek Kandil’deki terör bataklığını da Allah’ın izniyle kurutacağız.”

‘BAY MUHARREM, PASTANE DEĞİL; KIRAATHANE’

“Bu Bay Muharrem’den, Bay Kemal’den terörle mücadele ile ilgili bir şey duydunuz mu? Onların terör diye bir derdi yok. Bay Kemal terörün destekledikleri ile Ankara’dan İstanbul’a yürüdü.”

“ABD’de Central Park var, İngiltere’de Hyde Park var. Biz Niğde’mize de böyle bir millet bahçesi kuracağız. Bir diğer projemizde gençlere, millete hizmet verecek millet kıraathaneleri. Bay Muharrem ile Bay Kemal kıraathaneleri oyun oynama yeri zannediyor. Bay Muharrem pastane değil, kıraathane. Kumarhane değil, kıraathane Bay Muharrem. Öyle bir şey açsak dört takla atarsınız. Bay Muharrem sürekli kekten bahsediyor, sana da bir kek veririz ne olacak yani.”

‘VAKTİM OLURSA 24’ÜNDEN SONRA SANA BİR DERS VERİRİM’

Yerli otomobille ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, CHP’li rakibi Muharrem İnce’yi eleştirerek, “Otomobili, Erdoğan 20 yıl geriden takip ediyor diyor. Sen ne diyosun ya. Tesla diye bir firma var. Sahibi Elon beni ziyaret etti. Bizi benzinli araba üreteceğiz sanıyor, biz akülü, elektrikli arabalarla uğraşıyoruz. Ama bu anlamaz, anlayana kadar da 24 Haziran gelir. Vaktim olursa 24’ünden sonra sana bir ders veririm” ifadelerini kullandı. Erdoğan; AKP’lilere, “12 gün sonra bunlara bir Osmanlı tokadı atmaya var mıyız” diye sordu.

Erdoğan; AKP’lilerin, “Reis bizi Kandil’e götür” sözleri üzerine “24 Haziran bir hallolsun, gerek olursa önce ben, ardımdan siz” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP, İzmir'de okul ve hastane bahçelerinde iftar düzenleyip oy istiyor

SONRAKİ HABER

EMEP'ten HDP milletvekili adaylarının da katıldığı halk toplantısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa