19 Haziran 2018 09:00
Son Güncellenme Tarihi: 19 Haziran 2018 21:24

Seçim Günlüğü (19 Haziran 2018)

Osmaniye'de HDP seçim bürosuna yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildi. HDP saldırıyı kınayarak, 'Hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz' dedi.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

BALIKESİR'DE HDP MİTİNGİ

C.Saffet YILMAZ

Balıkesir’de HDP’nin Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği seçim mitingi sağnak yağış nedeni ile 1 saat geç başladı.İl adaylarının tanıtılarak konuşmaları ile başlayan mitingin açılış konuşmasını İl Eş Başkanı Mehmet Ağa Benli yaptı. Daha sonra söz alan HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat 16 yıllık AKP iktidarının icraatlarını eleştirerek yaşanan seçim propaganda döneminde partilerine yönelik saldırıları kınadı.Yoğun yağmura rağmen coşkulu geçen miting müzik dinletisi eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi. 

KARAMOLLAOĞLU: SEÇİMLER KAVGA SÜRECİ OLMAMALI

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Hatay'da gerçekleştirdiği e-mitingde siyasi partilerin seçim çalışmalarına dönük saldırılara tepki gösterdi:
“İktidara da, muhalefetteki partilere de bunu söylemeden geçemiyorum. Seçimler, ülkedeki problemleri ortaya koyup, bu problemlerin nasıl çözüleceğini konusundaki fikirlerimizin kamuoyuna aktarıldığı dönemlerdir. Onun için biz Türkiye'de politik atmosferi değiştirmekte kararlıyız. Bu gerginliği ortadan kaldıracağız.”

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: 5 GÜN SONRA DEVRAN DÖNECEK

HDP Ankara Kolej Meydanı’nda miting düzenledi. Mitingde Sırrı Süreyya Önder ve milletvekili adayları konuştu:
“Bizim kurmak istediğimiz Türkiye korkuyla kurulacak bir gelecek değil. Kadınların şiddete uğramasına yer yok, çocuk istismarına, hayvanlara eziyet edilmesine, Kürt halkına zulmedilmesine yer yok. Kim haksızlığa uğruyorsa, işte bizler orada olacağız. OHAL’in en fazla sindiği bu şehre biz aydınlığı, umudu, ışığı, Demirtaş’ı, HDP'yi getireceğiz.”

HDP EŞ GENEL BAŞKANI PERVİN BULDAN TRT HABERDE KONUŞTU

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 24 Haziran seçimlerine ilişkin TRT Haber’de propaganda konuşması yaptı:
“Bizler HDP olarak halklarımızın bir arada, eşitçe, huzur ve refah içinde yaşama teminatıyız! Bizler içeride ve dışarıda her zaman ve her zaman diyalogun, uzlaşının ve barışın açık kapısı olmaya talibiz, adayız!”

İTTİFAK DÜZENLEMESİ SEÇMENİN KAFASINI KARIŞTIRDI

İMO Ankara Şubesi’nin ‘24 Haziran seçimlerinde hangi oylar geçersiz?’ testine 600 bin kişi katıldı. Testte en çok yanlış ittifakla ilgili sorularda yapıldı.

MUHARREM İNCE: CANIM SIKILDIĞINDA 'KOYUN BİR BİNALİ YILDIRIM KASEDİ' DİYORUM

Muharrem İnce mitingte Binali Yıldırım ile ilgili de, “Bu kampanyanın en neşeli adamı Binali Yıldırım. Bayılıyorum. Canım sıkıldığı zaman koyun bir Binali Yıldırım kasedi diyorum ve eğleniyorum. Kendi kendini yok eden bir adam. Tarihimizde ikinci adamlar çok önemlidir. Bilge Kağan'ın veziri Tonyukuk, Alpaslan'ın veziri Nizamülmülk. Bizim tarihimizde Atatürk var. Hemen yanında İsmet İnönü var. Şimdi birinci adamın diploması yok” dedi. 

DEMİRTAŞ'IN BESTESİNİ KIZLARI ÇALDI, EŞİ SÖYLEDİ

 {{355211}}

ERDOĞAN VANLILARA SESLENDİ: RET VE İNKAR POLİTİKALARINI, ASİMİLASYONU BİZ KALDIRDIK

Asimilasyon politikalarına son verdiklerini iddia eden Erdoğan, "Ret ve inkar politikalarını, asimilasyonu biz kaldırdık. Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. Bu ülkede 81 milyon vatandaşımın tamamı birinci sınıftır, aynı haklara, aynı özgürlüklere sahiptir, aynı temel hizmetlerden faydalanmaktadır. Biz, Türkiye’de devlet zulmünü ortadan kaldırdık. Özgürlüklerden taviz yok, geriye dönüş asla söz konusu değil" dedi. 

CHP, TRT HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, "parti kurumuna dönüştürüldü" diye nitelediği TRT'nin yöneticileri hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ VE SANDIK GÜVENLİĞİ

Demokrasi İçin Birlik Koordinasyon Üyesi Deniz Özgür ile 24 Haziran seçimlerini ve sandık güvenliğini konuştuk.

DEMİRTAŞ’TAN AYM’YE: ÖLÜ TAKLİDİ YAPIYORLAR

Tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, “Anayasa Mahkemesi'nin tahliye talebimi reddettiği şeklindeki haberler doğru değildir. AYM, avukatlarımın tahliye başvurusunu henüz görüşmedi bile. Halen ölü taklidi yapıyorlar” dedi.

SOYLU: TAYYİP ERDOĞAN BÜYÜK BİR DEVRİMCİDİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’nin 16 yılda iyi yönetildiğini ileri sürerek, “Tayyip Erdoğan eğer bir kelimeyle adlandırılacaksa büyük bir devrimcidir. Tayyip Erdoğan, öyle sol yumruklarını havaya kaldıran, 3-5 sloganla kendisini belli eden, molotof kokteyli yapan, canlı bomba olan, her şeyi reddeden devrimciler gibi değildir. Tayyip Erdoğan büyük bir devrimcidir” diye konuştu. Geçmişte vatandaşların kendilerine “dindarım” demeye çekindiğini söyleyen Soylu, artık kimsenin kimseyi “tehdit” olarak algılamadığını, insanların rahatça kendilerini ifade edebildiğini iddia etti.

OSMANİYE'DE HDP'NİN SEÇİM BÜROSUNA SİLAHLI SALDIRI

Osmaniye'de HDP seçim bürosuna yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildi. HDP saldırıyı kınayarak, 'Hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz' dedi.

THE TİMES: ERDOĞAN'IN SİYASİ KARİYERİNDE POPÜLARİTESİ AZALIYOR

İngiltere merkezli The Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi kariyerinde ilk kez popülaritesinin azaldığını yazdı.

SELVİ, TANSU ÇİLLER'İ YAZDI

AKP'nin Yenikapı mitingine katılmasıyla tekrar gündeme gelen eski Başbakan Tansu Çiller, "Yaptığım her şey doğruydu demiyorum. Çok gençtik, çok idealisttik" dedi. Çiller, 'çok yoğun yıpratma kampanyaları ile karşı karşıya kaldığını' söyledi. 

ABD'DE KULLANILAN OYLAR TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi için ABD'nin başkenti Washington'da kullanılan oylar, sandıkların önceki gün kapanmasının ardından kuryelerle Türkiye'ye gönderildi.

KILIÇDAROĞLU'DAN MHP'YE ELEŞTİRİ

Cumhur İttifakı partileri arasında bir uyumsuzluk olduğu iddialarına yönelik soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir parti, iktidarda olan bir partinin kanatları altına sığınarak kendisine parlamentoda yer bulmaya çalışıyor; böyle bir görüntü var. Bu kadar köklü bir partinin, ideolojisi bir anlamda olan ve bu ideolojiyi bugüne kadar yaşatan bir partinin, çok sonra kurulan bir iktidar partisinin gölgesine sığınmasını doğru bulmuyorum. Bu büyük ölçüde ülkücüleri de rahatsız eden bir durum. Nitekim onların da kanaat önderlerinden pek çoğu yapılan bu iş birliğini doğru bulmuyorlar. Şu da hayatın bir başka gerçeği; siyaset insanı çizgisinde doğru olmalı, dün söylediğini bugün inkar etmemeli. Dün Erdoğan hakkında benim bile ağzıma alamadığım, hiç kimsenin ağzına alamadığı kadar ağır eleştirilerde bulunan bir kişinin bugün Erdoğan'ın kanatları altına sığınmasını doğrusunu isterseniz büyük bir hayretle karşılıyorum. Aralarında hiçbir sorun yok. Birisi zaten tümüyle teslim olmuş durumda. O işte görüyorsunuz bilboardlarda 'Cumhur İttifakı' diye söz ediyor, ittifakın bir parçası olduğunu ifade ediyor ama Erdoğan'ın bilboardlarında hiç Cumhur İttifakı'ndan söz edilmiyor. O sadece kendisinden söz ediliyor."

BALIKESİR'DEN SEÇİM NOTLARI

Seçimin nabzını tuttuğumuz Balıkesir’de hayat pahalılığı ve işsizlik en temel gündem. Gençler başta olmak üzere pek çok kesim AKP ve MHP'ye tepkili.

'BURSA’DAKİ METAL FABRİKALARINDA HEM MHP HEM AKP GERİLİYOR'

AKP-MHP ittifakının ezici bir çoğunluğa sahip olduğu Bursa’da MHP’den koparak İYİ Parti'ye geçen bir metal işçisiyle seçimleri konuştuk.

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Çiğdem Toker’in davası 6 Aralık’a ertelendi

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta iki ayrı saldırıda 2 asker yaşamını yitirdi, 3'ü yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...