08 Nisan 2019 06:05
Son Güncellenme Tarihi: 19 Nisan 2019 11:50

Seçim sonuçlarına itiraz edilen il ve ilçelerde son durum

31 Mart yerel seçimlerinin ardından birçok il ve ilçede partiler seçim sonuçlarına itiraz etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

31 Mart yerel seçimleri sona erdi. YSK'nin sonuçları açıkladığı birçok kentte seçim sonuçlarına itiraz edildi.

HDP'DEN ŞEMDİNLİ VE ESENDERE İÇİN OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ

HDP, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi ve Esendere beldesindeki usulsüz seçmen kayıtlarının incelenmesi ve seçimlerin yenilenmesi talebiyle olağanüstü itirazda bulundu.

YSK'ye verilen itiraz dilekçesinde Şemdinli'de HDP'nin 3 bin 303 AKP'nin ise 3 bin 447 oy aldığı ve aradaki farkın 154 olduğu hatırlatıldı. Şemdinli'de 8 ayrı adreste toplamda bin 976 seçmen kaydının tespit edildiği ve gerekli yerlere bildirilmesine rağmen itiraz süreçleri içerisinde başvuruların kanunun öngördüğü biçimde incelenmeden karara bağlandığı ifade edildi. Aynı durumun Esendere beldesi içinde geçerli olduğu belirtilen dilekçede burada da 6 ayrı adreste 691 seçmen kaydının tespit edildiği vurgulandı. Esendere seçimlerinde AKP 915 oy alırken HDP ise 838 aldı. Aradaki fark 77 oy olarak kayda geçildi.

YSK, HDP'NİN TATVAN İTİRAZINI REDDETTİ

    Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 295 oyla kaybettiği Bitlis’in Tatvan ilçesinde seçimlerin iptali ve yenilenmesi için yaptığı olağanüstü itiraz reddedildi. HDP İl Eş Başkanı Mehmet Şirin Gücüm tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılan itirazda, 4 ayrı adreste 888 seçmenin kaydının bulunmasının “Hayatın olağan akışına aykırı olduğu” belirtildi. İtirazı değerlendiren YSK, reddetti.

    Olağanüstü itirazın reddedilmesinin gerekçesinin YSK tarafından HDP'li yetkililere iletileceği belirtildi.

    YSK, HDP'NİN ERUH İTİRAZINI REDDETTİ

    YSK, HDP'nin, Siirt'in Eruh ilçesindeki seçimlerde ''usulsüz seçmen" gerekçesiyle yaptığı itirazı reddetti. 

    HDP, Siirt'in Eruh ilçesinde 800 seçmenin usulsüz kaydedildiğini belirterek seçimin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurmuştu. İtirazı değerlendiren YSK talebi reddetti.

    KIRIKKALE KESİN'DE SEÇİM YENİDEN YAPILACAK

    AKP'nin itiraz ettiği Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde seçimler yeniden yapılacak. Keskin'de İYİ Parti'nin adayı Necati Alsancak 1.806 oyla birinci olmuştu. AKP'nin adayı Dede Yıldırım 1.800 oy almıştı.

    AKP adayı Yıldırım, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunmuştu. İlçe Seçim Kurulu, Yıldırım'ın itirazını reddederek, tutanaklara yansıyan hatayı düzeltmiş ve Yıldırım'ın oyu bin 800 olmuş, fark 6'ya düşmüştü. Seçimlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İl Seçim Kuruluna yapılan itirazın da kabul edilmemesi üzerine AKP, YSK'ye başvurmuştu.

    İtirazı görüşen YSK, ilçede kısıtlı seçmenin oy kullandığını belirterek, bunun sonucu etkilemesi nedeniyle seçimlerin iptaline hükmetti.

    Keskin ilçesinde seçimler, 2 Haziran'da yenilenecek.

    DENİZLİ HONAZ'DA SEÇİMLER YENİLECEK

    YSK, Denizli Honaz'da seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Honaz'da CHP'li Aday Yüksel Kepenek 9389 oy alarak AKP'li aday Turgut Devecioğlu'yu 8 oy farkla geçmişti. Yapılan itirazlar sonucu 41 sandıkta yeniden sayım yapılmış, bunun ardından kentteki geçersiz oylar sayılarak fark 1'e inmişti.

    IĞDIR'DA ŞECİMLERİN İPTALİNİ İSTEYEN MHP'YE YSK'DEN RET

    HDP'nin kazandığı Iğdır’da, seçimlerin iptali için YSK'ye başvuran MHP ret yanıtı aldı.

    31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) oyların yüzde 50,10’unu alarak kazandığı Iğdır’da, MHP seçimin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurmuş ancak yapılan itiraz reddedilmişti. Bu kararın ardından MHP, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurmuştu. Ancak YSK, seçim sonuçlarında herhangi bir usulsüzlük olmadığı gerekçesiyle MHP'nin iptal istemini reddetti. 

    Bu kararla birlikte HDP'li Belediye Eşbaşkanları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş'un mazbatalarını almaları bekleniyor. 

    ARTVİN YUSUFELİ'DE SEÇİM YENİLEME KARARI

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Artvin'in Yusufeli ilçesinde seçimleri iptal ederek, 2 Haziran'da yenilenmesine karar verdi.

    Yusufeli'de 31 Mart yerel seçimlerinde AKP adayı Eyüp Aytekin bin 819, CHP adayı Barış Demirci de bin 816, diğer adaylar ise 576 oy aldı. CHP, 4 oyun kayıp olduğunu belirterek 20 sandıkta oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunmuş, seçim kurulu, 7 sandıkta oyların sayılmasına karar vermişti. Oy sayımı sonrası sonuç değişmedi. CHP, İl Seçim Kuruluna itiraz etti.

    Artvin Adliyesinde, 7 sandıkta yapılan oy sayımı ve tutanakların incelenmesi sonrasında AKP adayı Eyüp Aytekin'in oyu bin 819, CHP adayı Barış Demirci'nin oyu ise bin 816 olarak tespit edilmişti.

    KARAMAN'DA SONUÇ DEĞİŞMEDİ, MHP KAZANDI

    Karaman'da AKP'nin oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yaptığı itiraz reddedildi. AKP Karaman Seçim İşleri Başkanı Murat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Seçim Kuruluna yaptıkları itiraz sonucu tüm sandıklardaki geçersiz oyların yeniden sayıldığını hatırlattı. Bunun sonucunda MHP adayı ile bin 51 olan farkın, bin 16'ya düştüğünü belirtti.

    BURSA'DA CHP'NİN GEÇERSİZ OYLARA YÖNELİK İTİRAZI REDDEDİLDİ

    Bursa'da CHP'nin geçersiz oyların sayılması yönündeki itirazı, il seçim kurulu tarafından hafta sonu değerlendirildi. İl seçim kurulu yetkilileri, yerel seçimlerin ardından CHP'nin ve diğer itirazlarla ilgili değerlendirmesini tamamladı. Heyet, yerel seçim günü sandıktan çıkan geçersiz oyların yeniden sayılması yönünde CHP’nin yaptığı itirazın reddedilmesine karar verdi.

    Öte yandan il seçim kurulundan yapılan açıklamaya göre, bugün (8 Nisan) BUSKİ salonunda saat 14.00 Osmangazi ve Gürsu belediye başkanlarına ile meclis üyelerine, yarın saat 14.00 de ise seçilen muhtar ile azalarına mazbataları verilecek.

    BARTIN: AKP'DEN BİR İTİRAZ DAHA

    AKP, Bartın'da geçerli olarak kayıtlara giren oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz etti.  

    AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, Bartın belediye başkanlığı için kullanılan 38 bin 760 geçerli oyun yeniden sayılması için YSK'ya başvuruda bulunduklarını bildirdi.

    YENİDEN SAYIM SONUCU KAZANAN DEĞİŞMEMİŞTİ

    AKP'nin Bartın Belediye Başkanlığının resmi olmayan seçim sonuçlarına itirazda bulunması üzerine geçersiz olarak kayıtlara giren oylar yeniden sayıldı. Sayım sonucunda bin 562 geçersiz oydan 41'i AKP, 20'si MHP, 11'i CHP, 2'si Saadet Partisi ve 3'ü bağımsız aday lehine geçerli sayıldı. 

    Kesin olmayan sonuçlara göre MHP'den yeniden belediye başkanı seçildiği açıklanan Cemal Akın, yeniden yapılan sayım sonrası 149 oy farkla 14 bin 44 oy alarak ilçe seçim kurulu kararına göre belediye başkanlığının tescillendiğini söyledi.

    Öte yandan AKP tarafından geçerli oyların da tekrar sayılması için il seçim kuruluna itirazda bulundu. AKP'nin itirazı sonucu, Bartın'da 5 sandıkta geçerli olarak kayıtlara giren oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Yeniden sayımı sonucu sayılmadığı belirlenen 1 oy, AKP lehine yazıldı.

    Seçimi önde tamamlayan MHP'nin adayı Cemal Akın ile AKP'nin adayı Yusuf Ziya Aldatmaz arasındaki fark 147'ye düştü

    ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ KAZANDI

    Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP'nin 13 ilçede tüm sandıkların sayılması yönündeki itirazını reddetti. YSK'nın başvuruyu reddetmesi ardından CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı kesinleşmiş oldu.

    HDP'NİN MUŞ'TAKİ İTİRAZI REDDEDİLDİ

    Cumhur İttifakı'nın 538 farkla önde gözüktüğü ve 2 bin 449 geçersiz oyun olduğu Muş’ta, HDP'nin oyların yeniden sayımı için yaptığı itiraz reddedildi.

    KIRKLARELİ'DE YENİDEN SAYIM BİTTİ: KESİMOĞLU KAZANDI

    Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), AKP ve MHP'nin itirazı sonucu Kırklareli'nde belediye başkanlığı seçimi için kullanılan oyların yeniden sayılması kararı üzerine başlayan sayım işlemi bitti.

    Bu son sayıma göre Bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu seçim yarışını, Cumhur ittifakı adayı Derya Bulut’tan 112 fazla oy alarak kazandı.

    HDP'NİN 10 BİNDEN FAZLA OYLA KAZANDIĞI SURUÇ'TA SANDIKLAR YENİDEN SAYILACAK

    HDP'nin 10 bin 708 oy farkı ile kazandığı Suruç'ta AKP’nin kurulan 225 sandıktaki tüm oyların yeniden sayımı yönünde Şanlıurfa İl Seçim Kurulu’na yaptığı başvuru kabul edildi. Verilen karar doğrultusunda ilçede kurulan tüm sandıklardan çıkan oyların sayımına 7 Nisan’da yeniden başlanacak.

    MUŞ MERKEZ VE MALAZGİRT'TE HDP'NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ

    Muş’ta oyların yeniden sayılması için HDP itiraz etti. Çoğunluğu HDP’nin olan 2 bin 500 oyun geçersiz sayıldığı Muş’ta HDP’nin Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık, yaptıkları incelemede 103 sandıkta hatalar tespit ettiklerini, toplamda 2 bin 500 oyun geçersiz sayıldığını belirterek İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

    HDP’nin Muş kent merkezi ve AKP’nin sadece 3 oy farkı ile kazanıp, 432 oyun geçersiz sayıldığı Malazgirt ilçesinde oyların yeniden sayımı için yaptığı itirazı reddedildi. HDP itirazını YSK’ya taşıyacak. Kentte yapılan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur ittifakı 15 bin 919, HDP ise 15 bin 381 oy aldı.

    Muş’un Malazgirt ilçesinde yapılan seçimlerde ise, kesin olmayan sonuçlara göre AKP ise 3 bin 641, HDP 3 bin 638 oy aldı. İlçede, 432 oy ise geçersiz sayıldı. AKP ile arasında sadece 3 oy farkının bulunması nedeniyle HDP geçersiz sayılan 432 oy için İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, ret kararı verdi. Verilen bu karar üzerine İl Seçim Kurulu’na başvuru yapılacak.

    HDP’nin itirazlarına dair İl ve İlçe Seçim Kurullarınca verilen bu ret kararlarında Muş Valiliği’nin etkisi olduğu iddiaları gündemde. Vali İlker Gündüzöz’ün seçim sonuçlar henüz resmi olarak ilan edilmeden AKP’li aday Feyat Asya’yı ziyaret etmesi bu iddiaları güçlendirdi.

    Muş Valiliği yine HDP’nin itirazları sonrası kentte 15 gün boyunca toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme yasağı getirmişti. 

    AA'nın verilerine göre, Muş'ta Cumhur İttifakı'nın Adayı Feyat Asya, oyların yüzde 34,83'ünü alarak seçimi kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre HDP'nin Eş Başkan adayları Sırrı Sakık ve Sibel Genç'in, oyların yüzde 33,49'unu alarak ikinci sırada yer aldı.

    KARS'TA SAYIM BİTTİ, HDP'NİN OYU ARTTI

    MHP’li Kars Belediyesinde resmi olmayan sonuçlara göre HDP’nin adayı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca yüzde 29,54 ile birinci oldu. MHP’nin adayı Çetin Nazik (Cumhur İttifakı) ise yüzde 26,57 ile ikinci oldu. 

    Kars’ta MHP’nin itirazı üzerine 167 sandıkta yeniden yapılan sayımda, HDP’nin oyları arttı. Bilgen, “Kimseyi suçlamayın 2+2 siyasette 4 etmeyebilir” dedi. 

    HDP’nin kazandığı Kars’ta MHP’nin itirazı üzerine oylar yeniden sayıldı. İl Seçim Kurulu tarafından yapılan sayım sabah saatlerinde bitti. Kenttin 167 sandığında yapılan yeniden sayımda, HDP'nin 17 oyu arttı. HDP’nin Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, Twitter hesabından “Kars'ta yeniden sayım da bitti. Oyumuz 17 arttı. Sabaha kadar adliye içinde çalışan ve önünde bekleyen herkese teşekkürler” açıklaması yaptı.

    Öte yandan MHP’nin itirazının ardından ikinci kez yapılan sayımda HDP’nin oylarını artırarak kazandığı Kars’ta, bu kez seçimlerin iptali için başvuruda bulundu. MHP’nin Kars’ta seçimlerin iptali için yaptığı başvuru reddedildi.

    BURSA'DA CHP'NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ

    Bursa'da Cumhur İttifakından AKP'li aday Alinur Aktaş oyların yüzde 49,69'unu alarak belediye başkanlığını kazandı. Millet İttifakından CHP'li rakibi Mustafa Bozbey oyların yüzde 46,99'unu alarak ikinci sırada kaldı. CHP seçim sonuçlarına itiraz etti. CHP'nin, tüm oyların tekrar sayılması için İl Seçim Kuruluna yaptığı itiraz kabul edilmedi.

    MERSİN GÜLNAR'DA SEÇİMİN İPTALİ KARARI KALDIRILDI

    Mersin İl Seçim Kurulu, MHP'nin, Gülnar ilçesinde kazandığı seçimle ilgili CHP'nin itirazının ardından verilen seçimin iptali kararını kaldırdı.

    Mersin'in Gülnar ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre MHP adayı Alpaslan Ünüvar'ın kazandığı seçim, CHP'nin yaptığı itiraz üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. MHP'li Ünüvar'ın 920 oy farkla başkan seçildiği ilçede CHP, Saadet Partisi adayı Ercan Şahin'in yasal süre içerisinde kamu görevinden istifa etmeden aday olması nedeniyle seçimlere itiraz etti.

    Gülnar İlçe Seçim Kurulu, Saadet Partisi adayı Ercan Şahin'in toplum sağlığı merkezindeki görevinden 6 Şubat 2019'da istifa ettiğini  belirledi. CHP'nin itirazı kabul edilerek, ilçedeki seçimin iptal edilmesine karar verildi. Alınan karara ilişkin MHP Gülnar İlçe Başkanlığı tarafından İl Seçim Kuruluna itiraz edildi. 

    Mersin İl Seçim Kurulu da Gülnar İlçe Seçim Kurulu tarafından verilen seçimin iptali kararını kaldırdı.

    EDİRNE KEŞAN'DA SONUÇ DEĞİŞMEDİ, AKP KAZANDI

    Edirne Keşan'da CHP'nin itirazı üzerine geçersiz oylar yeniden sayıldı. Geçersiz oyların yeniden değerlendirilmesi sonucu değiştirmedi. İtiraz AKP lehine sonuçlandı. Keşan Belediye Başkanlığını AKP adayı Mustafa Helvacıoğlu kazandı. AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal, itiraz sonucu geçersiz oyların değerlendirmesiyle 11 olan farkın 23 oya çıktığını söyledi. 

    YALOVA'DA SONUÇ DEĞİŞMEDİ, CHP KAZANDI

    2014 yerel seçimlerinde CHP'nin kazandığı Yalova'da CHP'nin adayı Vefa Salman yüzde 45,91 (28 bin 796) oy ile birinci oldu. AKP'nin adayı Yusuf Ziya Öztabak yüzde 44,93 (28 bin 183 ) ile ikinci sırada yer aldı. AKP, Yalova'da seçim sonuçlarına itiraz etti. AKP'nin itirazının kabul edilmesiyle oylar yeniden sayılmaya başlandı. CHP'li Salman yine önde çıktı. Salman'ın 332 oy fark ile seçimi kazandığı tespit edildi.

    YSK, CHP'nin yaptığı başvuru sonrasında, İl Seçim Kurulunun Yalova ve Kaytazdere Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili aldığı yeniden sayım kararını iptal etti.

    GİRESUN'DA CHP İTİRAZ ETTİ, AKP'NİN OYU ARTTI

    Giresun Merkez İlçe Seçim Kurulu, CHP İl Başkanlığının geçersiz bin 959 oyun yeniden sayımı için sandık sonuçlarına yaptığı itirazı kabul etti. Geçersiz oyların yeniden sayımı sonrası Cumhur İttifakı adayı AKP'li Aytekin Şenlikoğlu'nun oyu 39 arttı.

    UŞAK'TA İYİ PARTİ İTİRAZ ETTİ, AKP'NİN OYU ARTTI

    Hem Millet İttifakı’nın hem de Cumhur İttifakı’nın anlaşmaya varamadığı, her partinin kendi adayını çıkardığı iller arasında yer alan Uşak'ta İYİ Partinin İl Seçim Kuruluna yaptığı itirazın ardından 4 bin 98 geçersiz oyun sayımı tamamlandı. Yaklaşık 8 saat süren sayımın ardından AKP'nin oyu 107 artarak 51 bin 41'e, İYİ Parti'nin oyu ise 57 artarak 49 bin 229'a yükseldi. 

    KARABÜK'TE AKP İTİRAZ ETTİ, SONUÇLAR DEĞİŞMEDİ

    AKP'nin, Karabük Belediye Başkanlığı, Safranbolu ilçesinde ise belediye meclis üyeliği seçim sonuçlarına itirazı üzerine yapılan yeniden sayımda sonuçta değişiklik olmadı.

    İlçede kesin olmayan sonuçlara göre, AKP adayı Burhanettin Uysal 24 bin 874, MHP adayı Rafet Vergili de 25 bin 429 oy aldı. 

    SİİRT'TE AKP İTİRAZ ETTİ

    AKP, HDP'nin kazandığı Siirt merkez ile Kurtalan ve Baykan ilçeleri, Gökçebağ ve Veyselkarani beldelerinde seçim sonuçlarına itiraz etti.

    ESKİŞEHİR'DE AKP İTİRAZ ETTİ

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Yılmaz Büyükerşen 285 bin 588 oy alarak kazanırken, Cumhur İttifakı'nın AKP'li adayı Burhan Sakallı ise 246 bin 486 oyda kaldı. AKP'nin itirazı üzerine Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediye başkanlıkları için geçersiz oyların sayımına başlandı.

    BALIKESİR'DE İYİ PARTİ İTİRAZ ETTİ

    Mevcut yönetimin AKP'de olduğu Balıkesir'de AKP'nin adayı Yücel Yılmaz kazandı. İYİ Parti, seçim sonuçlarına itiraz etti. 

    Millet İttifakı'nın İYİ Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, Balıkesir'deki seçim sonuçlarına ilişkin itirazlarının reddedildiğini, itirazlarını Yüksek Seçim Kuruluna taşıyacaklarını bildirdi.

    İLÇELERDE İTİRAZLAR VE SONUÇLARI

    Manisa, Kocaeli, Kırklareli, Balıkesir Antalya, Kırıkkale, Kırşehir, Osmaniye, Sivas, Rize, Artvin, Yozgat, Denizli, Van ve Gümüşhane gibi bazı illerde de sandık sonuçlarına itirazda bulunuldu.

    • HDP'nin 225 oy farkı ile kazandığı Erzurum Tekman'da AKP'nin itirazını kabul eden İlçe Seçim Kurulu 93 sandıktan 88'inin yeniden sayılmasına karar verdi. AKP'nin itiraz ettiği Karaçoban, Tortum, Olur, Karayazı ilçeleri ve İYİ Partinin itiraz ettiği Aşkale, Köprüköy, Palandöken ilçeleri ile Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisinin itiraz ettiği Köprüköy ilçesinde itirazlar reddedildi.

    • AKP Adıyaman'ın Sincik ve Tut ilçelerindeki yerel seçim sonuçlarına yaptığı itirazın ilçe seçim kurullarınca reddedilmesinin ardından İl Seçim Kuruluna başvurdu. Sincik'te AKP Belediye Başkan Adayı Mehmet Korkut, yapılan itiraz sonucunda, seçimi 48 oy farkla kazandı. 31 Mart yerel seçimlerde bağımsız aday Mehmet Buz, seçimi 1051 oy ile kazanmıştı. AKP adayı Korkut ise 1041 oy alarak seçimi 10 oy farkla kaybetmişti. AKP'nin Adıyaman'ın Tut ilçesinde yerel seçim sonuçlarına yaptığı itiraz ise İl Seçim Kurulunca reddedildi. Tut'taki seçimlerde CHP adayı Mehmet Kılıç 1206, AKP adayı Ercan Öncebe 1191 oy almıştı.

    • Denizli'nin Honaz ilçesindeki seçim sonuçlarına ilişkin AKP ve CHP'nin İl Seçim Kuruluna yaptığı itiraz üzerine gerçekleştirilen sayım sonucu AKP adayı, 1 oyla seçimi kaybetti. AKP'nin Honaz ve Babadağ, İYİ Parti'nin de Baklan ilçesindeki seçim sonuçlarıyla ilgili Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunacağı öğrenildi.

    • Antalya'nın Finike ilçesinde MHP'nin itirazı üzerine 17 sandıkta yeniden yapılan oy sayımında sonuç değişmedi ve CHP adayı Mustafa Geyikçi'nin seçimi kazandığı bildirildi.

    • Mersin'de, HDP'nin Akdeniz Belediyesi seçimine yönelik itirazları reddedildi.
    • CHP'nin Yalova Çınarcık'taki belediye başkanlığı seçim sonuçlarına yönelik itirazların ardından yeniden yapılan sayımlara göre, 16 oyluk fark değişmedi. İlçe Seçim Kurulu tarafından 5 sandıkta yapılan sayımın ardından, AKP adayı Numan Soyer yine önde çıktı.
    • Adana’da Ceyhan'da AKP, Yüreğir'de CHP, Tufanbeyli'de hem CHP hem AKP seçim sonuçlarına itiraz etti. CHP, oyların yeniden sayımı konusunda yaptığı başvuru sonucunda Yüreğir'de AKP'li Fatih Kocaispir'e kaybetti. Tufanbeyli'de ise AKP, CHP'li Remzi Ergü'ye 34 oy farkla kaybetti.
    • Kırşehir'in Mucur ilçesinde MHP 15 sandığa itiraz etti. Kırşehir Seçim Kurulu, somut gerekçe ve delil olmadığı gerekçesiyle itirazları oy birliğiyle reddetti. Mucur'da kesin olmayan sonuçlara göre, AKP adayı Atılgan Yılmaz 4 bin 75 oy, MHP adayı Hasan Hüseyin Köşker ise 4 bin 21 oy almıştı.
    • Manisa'da oyların yeniden sayılması sonucu Yunusemre'de AKP'li Mehmet Çerçi, Turgutlu ilçesinde CHP'nin adayı Çetin Akın ve Köprübaşı ilçesinde ise AKP'li Regaip Topuz seçimi kazandı.
    • CHP, Urfa'nın Siverek ilçesinde 50 sandık sonucuna itiraz etti. İtiraz reddedildi. Partinin itirazını İl Seçim Kuruluna taşıyacağı öğrenildi. 
    • CHP'nin Akçadağ'da İlçe Seçim Kurulu'na bazı sandıklardaki geçersiz oylarla ilgili verdiği 3 itiraz dilekçesinden ikisi reddedildi, biri kabul edildi. Kabul edilen itiraz üzerine 17 sandıkta yeniden yapılan sayımda, bağımsız adayın 25 oyu silinirken, 2 geçersiz oy CHP'ye yazıldı ancak seçim sonucunu etkilemedi. CHP, reddedilen iki itirazı için İl Seçim Kuruluna başvuracak.
    • Malatya'nın Hekimhan ilçesinde CHP ve MHP'nin geçersiz oyların tekrar sayılması talebini kabul eden İlçe Seçim Kurulu, 33 sandıktaki 460 geçersiz oyu yeniden saydı. Sayım sonucu MHP'ye 10, CHP'ye 5 ve Saadet Partisi'ne 3 oy kaydedildi. Yeni oy dağılımının seçim sonucuna etkisi olmadı. 
    • Artvin'in Arhavi ilçesinde ise AKP'nin seçim sonuçlarına itirazı İlçe Seçim Kurulunca reddedildi.
    • Urfa Viranşehir'de AKP'li aday Salih Ekinci'nin aldığı 37 bin 330 oya karşılık, 36 bin 573 oy alan HDP eşbaşkan adayları Hıdır Oktay ve Roza Yazmacı seçim sonuçlarına itiraz etti. Geçersiz sayılan 6 bin 607 oy olduğunu belirten Oktay ve Yazmacı itirazın reddedilmesi üzerine İl Seçim Kurulu'na başvurdu.
    • Aydın'da AKP Çine ve Yenipazar'da, MHP Nazilli ve İncirliova'da, İYİ Parti ise Buharkent'te itirazda bulundu. MHP'nin Nazilli için yaptığı itiraz, İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. 
    • Erzincan'ın Refahiye ilçesinde MHP Adayı Cevdet Çınar’ın seçimi 58 oy farkı ile kaybetmesi üzerine MHP İlçe Teşkilatı seçimlerin iptali için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. Kesin olmayan sonuçlara göre, AKP’li aday Çakmak Paçacı yüzde 50,85 ile birinci sırada.
    • Tokat'ın Reşadiye ilçesinde BBP'nin, oyların tekrar sayılması yönündeki itirazı kabul edilmedi.
    • Adana'da MHP, İmamoğlu, Seyhan ve Çukurova’da da sonuçlara itiraz etti.
    • Antalya'da 19 ilçede AKP seçim sonuçlarına itiraz etti.
    • Mersin'de Toroslar ilçesinde CHP, Bozyazı ilçesinde İYİ Parti itiraz etti.
    • Hatay Dörtyol’da İYİ Parti sonuçlara itiraz etti.
    • Kocaeli'de İzmit ilçesinde AKP, Derince ve Karamürsel ilçelerinde CHP seçim sonuçlarına itiraz etti.
    • Osmaniye'de, Bahçe ilçesinde MHP, Yarbaşı beldesinde AKP seçim sonuçlarına itiraz etti.
    • Sivas'ın İmranlı ilçesinde AKP seçim sonuçlarına itiraz etti.
    • Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde İYİ Parti itirazda bulundu. AKP'nin adayının birinci göründüğü kentte İYİ Parti'nin adayı Necati Alsancak'ın oyları tekrar sayıldıktan sonra bin 806'ya çıktı. AKP adayı Yıldırım'ın oyu aynı kaldı. Bu sefer AKP Keskin Belediye Başkan Adayı Yıldırım, oyların yeniden sayılması için ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu.
    • Rize'nin Derepazarı ilçesinde AKP seçim sonuçlarına itirazda bulundu. 
    • Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bağımsız aday Ünal Yılmaz geçersiz sayılan 146 oyun yeniden sayılması için itiraz etti.
    • Artvin'in Ardanuç ve Şavşat ilçesinde AKP seçim sonuçlarına itiraz etti.
    • Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde MHP seçim sonuçlarına itiraz etti. Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde MHP Belediye Başkan Adayı Selahattin Özdemir'in İl Seçim Kuruluna yaptığı itiraz reddedildi. 
    • Van Erciş'te AKP 84 sandığın sonuçlarına itiraz etti. Seçim kurulu 342 sandığın yeniden sayılmasına karar verdi. 
    • HDP 1048 oyun geçersiz sayıldığı Van Gevaş'ta oyların yeniden sayılması için itiraz etti. HDP ilçe eş başkanı Ali Sümer ve belediye  eşbaşkan adayları Melek Arapoğlu ve Veysi Şeker  İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesini verdi.  
    • Büyük Birlik Partisi'de 14 ilçe ve beldede itirazda bulundu. İtirazda bulunan yerler şöyle: Konya - Yunak ve Taşkent, Malatya - Darende, Yozgat - Baydiğin, Eskişehir - Günyüzü, Tokat - Sulusaray, Gümüşhane - Öbektaşı, Niğde - Sazlıca, Elazığ - Arıncak ve Mollakendi, Kayseri- Sarıoğlan ve Develi, Şırnak - Kasrik. BBP'nin Antep Nurdağı'da yaptığı itiraz reddedildi.
    • Balıkesir'in 20 ilçesinde İYİ Parti itirazda bulundu. (HABER MERKEZİ)
    ÖNCEKİ HABER

    DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu hakim karşısına çıktı

    SONRAKİ HABER

    Koruma kararı çıkarılmayan kadın, eski nişanlısı tarafından bıçaklandı

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...