31 Mart 2019 19:35
Son Güncellenme Tarihi: 02 Nisan 2019 14:56

Kırklareli | 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları

Kırklareli 31 Mart 2019 yerel seçim sonucu ve partilerin oy oranları, eski seçimlerin sonuçları...

Fotoğraf: Julian Nitzsche / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Paylaş

Kırklareli'de resmi olamayan seçim sonuçlaörına göre, seçimlere bağımsız olarak giren Mehmet Siyam Kesimoğlu, seçimi kazandı. Kesimoğlu oyların yüzde 37.48'ini aldı. MHP adayı Derya Bulut ise yüzde 36.94'te kaldı. Böylece Kırklareli Belediyesi CHP'den bağımsız adaya geçmiş oldu.

CHP'den aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek seçime bağımsız aday olarak giren Kesimoğlu, sonuçları İl Seçim Kurulu'na gelerek takip etti. Emeklerinin karşılığını aldığını aktaran Kesimoğlu, "Biz seçimi kazandık. Zannediyorum 174 oy farkıyla kazandık. Sağduyu galip geldi, demokrasi galip geldi. Doğruluk, hak, hukuk, adalet tecelli etti. Kırklareli halkına şükranlarımı sunuyorum. Onlar bana 'Yürü önümüzden Kesimoğlu' dediler. Beraber çıktık bu yola ben onlara inandım. Emeklerimizin karşılığını aldık. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bir gazetecinin "Sonuçlara itiraz olabilir mi?" sorusuna Kesimoğlu, "Olabilir herkes itiraz edebilir. Sonuç ortada zaten. Elimizdeki veriler doğru veriler. İtirazlar olabilir sonucu etkileyecek şey değil. Zaten birçok oyumuz iptal edildi. Ona rağmen bu fark. Yoksa 2 bin civarında olacaktı. Hayırlısı olsun." diye yanıt verdi.

Kırklareli merkezde Bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu belediye başkanlığını kazanırken, Babaeski, Lüleburgaz, Vize ilçelerinde belediye başkanlıklarını CHP kazandı. Demirköy, Kofçaz, Pehlivanköy, Pınarhisar ilçelerinde ise AKP'li adaylar belediye başkanlıklarını kazandı.

SEÇİME NASIL GİDİLDİ?

Kırklareli 2014 yılından beri CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu tarafından yönetiliyor. CHP’nin 2019 yerel seçimlerinde de Mehmet Siyam Kesimoğlu’yu aday göstermesi bekleniyordu ama öyle olmadı. CHP, İYİ Parti ittifakıyla birlikte Tuna Soykan’ı aday gösterdi.
Mehmet Siyam Kesimoğlu ise bu karardan sonra partisi CHP’den istifa etti ve belediye başkanlığına bağımsız olarak aday oldu.

AKP’nin Kırklareli adaylığı için Burak Süzülmüş’ün adı geçiyordu. Ancak Cumhur ittifakı kapsamında MHP’li Derya Bulut desteklendi.

SEÇİME HANGİ PARTİLER, HANGİ ADAYLARLA GİRDİ?

CHP: Tuna Soykan

MHP: Derya Bulut

Bağımsız: Mehmet Siyam Kesimoğlu

Saadet Partisi: Mithat Özdemir

Vatan Partisi: Halil Göçen

TKP: Buket Manap

DSP: Suat Bahçekapılı

ÖNCEKİ SEÇİMLERDE NELER OLMUŞTU?

24 HAZİRAN 2018 GENEL SEÇİM SONUÇLARI

24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KIRKLARELİ SONUÇLARI

2017 BAŞKANLIK REFERANDUMU KIRKLARELİ SONUÇLARI

2014 YEREL SEÇİMLERİ KIRKLARELİ SONUÇLARI

{{376803}} 

ÖNCEKİ HABER

ABD'den Venezuela'nın diyalog çağrısına ret

SONRAKİ HABER

YSK: DP Bodrum Belediye Başkan Adayı H. İbrahim Kaynar aday olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...