01 Nisan 2019 17:09

Muş'ta Valilik 15 günlük eylem yasağı ilan etti

HDP'nin yerel seçimleri sonuçlarına itiraz ettiği Muş'ta Valilik toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklamalarını 15 gün süreyle yasakladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muş Valiliği toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklamalarının 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vali, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde 15 günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilir. Kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilir veya kısıtlayabilir, ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ile naklini yasaklayabilir. Vali, bağlı ilçelerin birinde veya bir kaçında bütün toplantıları bir ayı geçmemek üzere yasaklayabilir. Bu çerçevede, provokatif eylem hazırlığı olduğu, Muş'ta kamu düzenine ilişkin sıkıntılar doğabileceği değerlendirildiğinden toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması türü eylemler bugünden itibaren 15 gün süreyle yasaklanmıştır."

HDP SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETMİŞTİ

Muş'ta 31 Mart yerel seçimlerinde Muş’ta oyların yeniden sayılması için itiraz edildi. HDP'nin eşbaşkan adayı Sırrı Sakık, yaptıkları incelemede 103 sandıkta hatalar tespit ettiklerini, toplamda 2 bin 500 oyun geçersiz sayıldığını belirterek İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika istifa etti

SONRAKİ HABER

Ekrem İmamoğlu: Bütün CHP’liler seçim kurullarında nöbete gelsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa