03 Haziran 2018 04:29
Son Güncellenme Tarihi: 03 Haziran 2018 10:43

Seçim Günlüğü (3 Haziran 2018) - 'Apolet' polemiği sürüyor

24 Haziran seçimleri öncesi siyasette 'Apolet' polemiği sürüyor. Muharrem İnce, Komutan İsmail Metin Temel'i sert sözlerle eleştirdi.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

SELMA GÜRKAN: SANDIĞA GİDERKEN 'DEMOKRATİK TÜRKİYE'Yİ NASIL KURABİLİRİZ'İ TARTIŞMALIYIZ

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Aydın'ın Didim ilçesinde halk toplantısına katıldı. Gürkan,  "24 Haziran seçimlerine giderken demokratik bir Türkiye’yi nasıl kurabiliriz? Hangi temeller üzerinden inşa edebiliriz? Bunun tartışmasını hep birlikte yürütmek zorundayız” dedi.

78'LİLER, 12 EYLÜL RUHUNA HDP'Yİ DESTEKLEYEREK YANIT VERECEK

Devrimci 78'liler Federasyonu, 24 Haziran seçimlerinde HDP'yi destekleyeceklerini belirterek, HDP Ankara milletvekili adayları ile toplantıda buluştu.

DEMİRTAŞ: 2. TURDA EN GENİŞ İTTİFAKI SAĞLAYACAĞIZ

HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, “16 Nisan referandumunu, bizi içeri atarak komployla ve hileyle kazandılar. Şimdi, 24 Haziran'da da kazanabilmek amacıyla beni içeride tutuyorlar” dedi. Demirtaş, “HDP barajı aşarsa Türkiye nefes alır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalacağıma inanıyorum. İkinci turda en geniş demokrasi ittifakını sağlayacağız. Bu ittifak, Millet İttifakı'nı aşan bir genişlikte olacaktır” ifadesini kullandı.

BOZDAĞ: CUMHURBAŞKANINI ALKIŞLAMASI İNCE’Yİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR? 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'Apolet' açıklaması üzerinden Muharrem İnce'yi hedef aldı: İsmail Temel paşanın apoletlerini sökmeye Sayın İnce'nin de ve onunla beraber koşan hiç kimsenin de gücü, kudreti yetmez. Bu millet, onlara sandıkta en büyük dersi verecektir.

İNCE'DEN KOMUTAN TEMEL'E: ERDOĞAN'I ÇOK SEVİYORSAN EMİR ERİ OLURSUN

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında Kağıthane'de miting yaptı. 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'in Erdoğan'ı iftar yemeğinde alkışlaması sonrası 'Apoletlerini sökeceğim' açıklamasını yineleyen İnce, "Sen milletin generalisin, Erdoğan'ın generali değilsin" dedi.

BUCA'DA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KÜRSÜDE

Buca Kent Konseyi gerçekleştirdiği panelle milletvekili adaylarını seçmenlerle buluşturdu. Şirinyer Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen panele CHP, HDP, İyi Parti ve Saadet Partisi adayları katılarak seçimlerle ilgili görüşlerini aktararak sorulara cevap verdiler.

AKŞENER: ÇÖP KAMYONU ÖNÜMÜZÜ KESTİ

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Antep mitinginde çöp kamyonu ile yolunun kesildiği iddiasına ilişkin Gaziantep Belediye Başkanı Şahin, “Kimse mağduriyet üretmesin” dedi.

BURSA'DA İYİ PARTİ'YE SALDIRI

Bursa'da Emirsultan meydanındaki İYİ Parti seçim standına bir kez daha saldırı gerçekleşti, 6 kişi yaralandı.

ESKİŞEHİR'DE İBRE 'MİLLET İTTİFAKI'NDAN YANA

Fatih Polat'ın haberi: Eskişehir’de 24 Haziran sonuçlarına dair en çok ortaklaşılan tahmin, ‘4 milletvekili Millet İttifakı, 3 milletvekili Cumhur İttifakı’ şeklinde.

SURİYELİLER OY KULLANSA SONUÇ NE OLURDU?

24 Haziran seçimleri tüm memleketin gündemi olurken; Ercüment Akdeniz, ‘Suriyeliler oy kullansa sonuç ne olurdu?​’ sorusuna yanıt aradı.

GAZİ'DE EVİN BÜYÜKLERİ CHP'YE GENÇLERİ HDP'YE

Nazife Yaşar ile Mehmet Özer, İstanbul Gazi Mahallesi'nde kahveleri, dernekleri, mahalle aralarını gezdi, vatandaşlarla 24 Haziran seçimlerini konuştu.

PENDİK'TE SEÇİMİN NABZI

Gizem Örnek, İstanbul Pendik'te pazarı, mahalleleri dolaşıp kadınlarla 24 Haziran'ı konuştu. Güçlü bir dönüşüm rüzgarı yok, ancak temel gündem ekonomi.

DENİZLİ'DE İŞÇİLERLE SEÇİM SOHBETİ: HER SEÇİM AKP'YE YARADI

Hilmi Mıynat, 2015’deki her iki seçimde de AKP’nin birinci parti, referandumda ise ‘Hayır’ın önde çıktığı Denizli’de tekstil işçileriyle seçimleri konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Fatih Erbakan, kuracağı partinin eylülde kongre yapacağını söyledi

SONRAKİ HABER

Ali Koç kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...