2 Mayıs 2025 19:08

1 Mayıs gözaltılarından 7 tutuklama

1 Mayıs’ta Taksim'de gözaltına alınanlardan 7 kişi tutuklanırken 64 kişiyse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

1 Mayıs gözaltılarından 7 tutuklama

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak isterken gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle hakimliğe sevkedilen 17 kişiden 7'si tutuklandı, 64 kişiyse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

1 Mayıs’ta İstanbul'da gözaltına alınanlarla ilgili öğle saatlerinde bir resmi bilgilendirme yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden yapılan bilgilendirmeye göre, dün 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet suçlamasıyla toplam 416 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Emniyet, Gayrettepe ve diğer birimlerinde ifadeleri alınan isimlerden 372'si dosya üzerinden serbest bırakıldı. 8 kişi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 69 kişinin savcılık işlemleri akşam saatlerinde sonuçlandı. Savcılık yetkililerinden edinilen bilgiye göre de 4'ü 1 Mayıs Tertip Komitesi'nden olmak üzere 17 kişi tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Savcılık 64 kişi hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasını istedi. (Politika Servisi)

Evrensel'i Takip Et