11 Haziran 2019 19:43
Son Güncellenme Tarihi: 12 Haziran 2019 06:43

Türkiye, Euro 2020 elemelerinde gruptaki 4'üncü maçında İzlanda'ya 2-1 yenildi

Euro 2020 elemeleri H grubu 4'üncü maçında İzlanda ile deplasmanda karşılaşan Türkiye, maçtan 2-1 mağlup ayrıldı.

Fotoğraf: Abdülhamid Hoşbaş/AA

Paylaş

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 4. maçında deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya geldi. Türkiye, İzlanda'ya 2-1 yenilerek grubundaki ilk mağlubiyetini aldı.

Elemelerdeki ilk üç maçında Arnavutluk, Moldova ve Fransa'yı yenen Türkiye, İzlanda karşısında sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. İlk yenilgisi sonucunda grupta 9 puanda kalan milli takım, grup liderliğini averajla Fransa'ya kaptırdı. Aynı puana sahip İzlanda ise 3. sırada yer aldı.

 H GRUBUAGYGAP
1Fransa12399
2Türkiye9279
3İzlanda5509
4Arnavutluk5326
5Moldova210-83
6Andorra010-100

EURO 2020 elemelerinin dördüncü haftası, C, E, H, I ve J gruplarında oynanan 13 maçla sona erdi.

H Grubu'nda yer alan Türkiye, Laugardalsvöllur Stadı'nda konuk olduğu İzlanda karşısında, 21. ve 32. dakikalarda Ragnar Sigurdsson'un kaydettiği gollerle 2-1 mağlup olarak gruptaki ilk yenilgisini aldı. Türkiye milli takımının tek golünü, 40. dakikada Dorukhan Toköz kaydetti. Milli takım formasıyla 5'inci maçına çıkan 23 yaşındaki Dorukhan, bu forma ile ilk kez gol sevinci yaşamış oldu.

ŞENOL GÜNEŞ'İN MİLLİ TAKIMDAKİ İKİNCİ DÖNEMİNDE İLK YENİLGİSİ

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Şenol Güneş'in ikinci dönemindeki 6. maçında ilk yenilgisini yaşadı. Türkiye, bu maça kadar Şenol Güneş yönetiminde bu yıl oynadığı 3'ü resmi, 2'si özel 5 maçta yenilgi yüzü görmemişti.

EURO 2020 elemelerindeki ilk 3 maçında gol yemeyen Türkiye, İzlanda deplasmanında kalesindeki ilk golleri gördü.

REYKJAVIK'TE GALİP GELEMEME SERİSİ SÜRDÜ

Türkiye aldığı 2-1'lik mağlubiyetle, İzlanda ile deplasmanda oynadığı 7'nci maçtan da galibiyet elde edememiş oldu. Milli takım, bu sonuçla beraber rakibi ile Reykjavik'te oynadığı 7 maçta 6 mağlubiyet bir beraberlik yaşamış oldu.

Türkiye, İzlanda ile oynadığı 11 karşılaşmada ise sadece 2 galibiyet elde etti. Diğer 9 maçın 7'sini İzlanda kazanırken, 2 maç da berabere bitti.

ŞENOL GÜNEŞ: ÜZGÜNÜZ AMA EURO 2020'YE KATILABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ

Teknik Direktör Şenol Güneş, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, "Kaybettik, üzgünüz. 2020 Avrupa Şampiyonası'na yine katılacağımızı söyleyebiliriz. Öyle bir takım olduğumuzu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Maçın ilk 30 dakikası dışında daha iyi oynadıklarını belirten Güneş, "İlk 30 dakika tedirgin oynadık. Onlar da kontrollü başlamıştı, iki duran topla gol buldular. Oyunun tamamına baktığınız zaman kazanmak için tüm oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Kaybettik, üzgünüz. 2020 Avrupa Şampiyonası'na yine katılacağımızı söyleyebiliriz. Öyle bir takım olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

Grupta ilk üç sırayı dokuzar puanla paylaşan Fransa, İzlanda ve Türkiye arasındaki yarışın süreceğini belirten Şenol Güneş "Fransa daima favori, dolayısıyla rakibimiz İzlanda. Tersi bir sonuç olsaydı Fransa'yı değil de İzlanda'yı yenseydik daha iyi olurdu. Fikstür elimizde değil, Fransa'dan sonra burada oynadık. Bu şartlara rağmen 30 dakikadan sonra geçen sürede tüm oyuncular gayretliydi. Son bölümde oyuncuların temposu düşmeye başladı, ofansta gole ihtiyacımız vardı. Rakip de aldığı puanla yarışa ortak oldu. Beraberlik ya da galibiyet lehimize olacaktı" ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ: ARA PASLARI İYİ YAPMAMIZ LAZIMDI, EKSİK KALDIK

Şenol Güneş, toplantının devamında şu ifadeleri kullandı:

Biz birinci bölgede pas yaparken onlar basmıyordu, merkezde top kazanıp, kaybettiğimiz toplardan sonra atak yapmaya çalıştılar ve bunları da duran topa çevirmeye çalıştılar. Bunda da bayağı bir tecrübeliler, sahada maçı kazanmak için her yolu değerlendirmeye çalışan bir rakip. Zaman geçirmeyi, faul kazanmayı çok iyi yapıyorlar, bunu bildiğimiz halde maalesef başarısız olduk. Üç gün önce Fransa'da da uzun oyuncular vardı ama orada başarılıydık. Burada seken topları kovalamada sıkıntımız oldu. Bu başarısızlığımız skora yansıdı. Ucuz toplar kaybettik. Ara pasları ikiye birleri iyi yapmamız lazımdı, onda eksik kaldık. Onlar da oyunu bozmaya çalıştılar ve başarılı oldular.

Defansif olarak Kaan'ı ortaya alıp, Çağlar'ı oynatabilirdik o da bize çok defansif gelebilirdi. Hava toplarında etkili olabilirdik. Yediğimiz gollerde zaafa düştük. Diğeri de defansif değil ama ofansif kullanabileceğimiz oyuncularımız vardı. Oğuzhan, Deniz vardı... Sakatlıklar üst üste gelince tarz olarak Okay, Mahmut, Dorukhan gibi oyuncularımızın sayısı azaldı. Dün akşamki idmanda Mahmut çıktı, hatta Dorukhan'ın da sıkıntısı vardı ama oynamasına mani değildi onunla başladık. Futbolun içinde sakatlıklar var.

İZLANDA TEKNİK DİREKTÖRÜ: ZEKİCE OYNADIK VE KAZANDIK

İzlanda Milli Takımı Teknik Direktörü Erik Hamren, özellikle ilk yarıda çok iyi bir futbol ortaya koyduklarını dile getirdi.

İlk yarıda birçok şans yakaladıklarını ve üçüncü golü de atabilecekleri fırsatları değerlendiremediklerini ifade eden Hamren, "Kontrataklarla başka goller de bulabilirdik. Güçlü bir defans yaptık, bu rakibin ataklarına atılan bir tokat gibiydi. İkinci yarıyı iyi yönettik, zekice oynadık. Birlikte güçlü kaldık. Maçı aldık, kazanmak zorunda olduğumuz bir maçı kazandık. Gerçekten çok iyi bir galibiyet oldu." diye konuştu.

 

Maç planlarının, birlikte ve sahada sağlam duran bir takım görüntüsü vermek olduğunu söyleyen Hamren, şöyle devam etti: Arnavutluk’u yendikten sonra bu maç çok önem taşımıştı. Ancak ikinci yarı çok iyi değildik, daha iyi kontrataklar bulabilirdik. Özellikle set oyununda çok daha iyi olmak için çabaladık. Bizim adımıza olabilecek en iyi senaryo oldu. Takımımız ve taraftarımız bugün fantastikti. İzlanda olarak bunu birlikte başardık. 3 puan aldık. Hep birlikte fantastik bir iş çıkardık. Bu futbol, kazanmak zorunda olduğumuz bir maçı kazandık. Birçok şans yakaladık. Bu seviyeye çıkmak için 2 hafta boyunca çok çalıştık. 2 hafta, fizik olarak bu noktaya çıkabilmek açısından uzun bir süre değil. Bunlar hep adım adım olan şeyler. Onlar kazansaydı çok zor durumda kalabilirdik. Rakibin sakat oyuncuları vardı. Futbolda bu sakatlıklar her zaman var. Biz maça odaklandık ve mutluyuz.

FRANSA, ANDORRA'YI 4-0 MAĞLUP ETTİ

Türkiye'nin mücadele ettiği H grubundaki diğer maçlarda ise Fransa, konuk olduğu Andorra'yı Kylian Mabappe, Wissam Ben Yedder, Florian Thauvin ve Kurt Zouma'nin golleriyle 4-0 mağlup ederken, Arnavutluk ise konuk ettiği Moldova'yı Akhisarspor'da forma giyen Sokol Cikalleshi ve Ylber Ramadani'nin golleriyle 2-0 yenerek 3 puan aldı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de vinç apartmanın üzerine devrildi: 1 ölü, 6 yaralı

SONRAKİ HABER

Dolar/TL bayram sonrası yeniden yükselişe geçti (10 Haziran 2019)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...