02 Kasım 2018 19:30

Galatasaray ve Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı, maç sonu kavga çıktı

Galatasaray-Fenerbahçe maçı 2-2 bitti. Maç sonu futbolcuların arasındaki gerginliğe yedek kulübeleri de karıştı, derbi kavga ile sonlandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbide Galatasaray, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Devre arasının ardından başlayan ikinci yarıda Galatasaray önce farkı ikiye çıkardı. 66 ve 72. dakikalarda gelen gollerle Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Maç sonunda Fenerbahçeli Soldado ile Galatasaraylı Belhanda arasında yaşanan gerilime diğer futbolcuların dahil olması ile saha içinde kavga çıktı. Kavgaya takımların yedek kulübeleri ve teknik ekiplerin de dahil olması ile saha içi savaş alanına döndü. Kavga sebebiyle Galatasaray'da Badou Ndiaye, Fenerbahçe'de ise Roberto Soldado ve Jailson kırmızı kart gördü, Belhanda ise sarı kartla cezalandırıldı. PFDK'nin vereceği kararlar ise merakla bekleniyor.

MAÇTA DİKKAT ÇEKEN ANLAR

8. dakikada Ömer Bayram'ın ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda, top yandan auta çıktı.

12. dakikada Onyekuru'nun sağdan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Sinan Gümüş, sağ çaprazdan düşerken şutunu çekti ancak meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta gitti.

18. dakikada Eljif Elmas'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Ayew'den önce zamanında kalesini terk eden Muslera, topu taca yollayarak önemli bir tehlikeyi savuşturdu.

19. dakikada Benzia, uzaktan sert bir şekilde vurduğu meşin yuvarlağı az farkla yandan auta gönderdi.

20. dakikada Ömer Bayram'ın soldan ortaladığı top Isla'ya çarparak yön değiştirdi ve kaleye yöneldi. Kaleci Harun Tekin, son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

28. dakikada sol kanatta topla buluşan Frey, Ozan Kabak'tan sıyrıldıktan sonra ceza sahasına girdi. Serdar Aziz'in açısını kapattığı İsviçreli futbolcunun etkisiz şutunda, top kaleci Muslera'da kaldı.

31. dakikada Galatasaray, derbide öne geçti. Belhanda'nın sağdan kullandığı kornerde arka direkte Serdar Aziz'in kafayla indirdiği topa altıpasta dokunan Donk, meşin yuvarlağı kaleci Harun Tekin'in üzerinden ağlara gönderdi: 1-0.

35. dakikada Belhanda'nın sağdan kullandığı faulde altıpas gerisinde yükselen Sinan Gümüş'ün kafayla vurduğu top, yan direkten döndü. Pozisyonun devamında Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

42. dakikada hızlı gelişen ev sahibi ekibin atağında Belhanda'nın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Onyekuru'nun vuruşunda, top yandan auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı sarı-kırmızılı ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

49’uncu dakikada Martin Linnes’in kaydettiği golle Galatasaray skoru 2-0’a getirdi.

64’üncü dakikada Valbuena’nın ara pasında ceza sahasında giren Isla, Muslera’nın müdahalesiyle yerde kaldı. VAR sistemiyle pozisyonu inceleyen hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi.

66’ncı dakikada penaltıyı kullanan Valbuena’nın farkı 1’e indirdi.

72’nci dakikada topu ağlara gönderen Jailson, skora denge getirdi.

MAÇ ÖNCESİ GERGİNLİK

Futbolcular maç öncesinden ısınırken Galatasaraylı Ryan Donk, taraftarın yanına giderken Fenerbahçeli oyuncuların arasından geçti. Bu esnada çarpışan Andrew Ayew ve Donk arasından gerginlik yaşandı. Ayew Donk’un üzerine yürürken diğer futbolcular araya girdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takım otobüsüyle Türk Telekom Stadyumu’na gitti. Galatasaray deplasmanına son olarak 12 Nisan 2009’da Aziz Yıldırım gitmişti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu da mücadeleyi statta izledi.

KALP KRİZİ GEÇİREN TARAFTAR HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan derbiyi izlemek için Türk Telekom Stadyumu’na giden bir Fenerbahçe taraftarı üniversite öğrencisi Koray Şener fenalaştı. Hastaneye kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği belirtilen Şener hayatını kaybetti. Şener’in ölüm haberinin ardından Fenerbahçe taraftarları stadyumu terk etme kararı aldı.

Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, “Fenerbahçemizin, Türk Telekom Stadyumu’nda oynayacağı maç için stada gelen bir taraftarımızın, kalp krizi geçirerek vefat ettiğini eşsiz bir üzüntü ile öğrendik. Taraftarımıza Allah’tan rahmet; değerli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Galatasaray da Fenerbahçeli taraftar için başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, “Maç öncesinde bir Fenerbahçe taraftarının fenalaşıp hastaneye kaldırıldığının ve tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Camia olarak, Fenerbahçe camiasına ve yaşamını yitiren taraftarın ailesine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

Barış Yalçınsoy’un aktardığına göre, Şener’in vefat haberi üzerine Fenerbahçe taraftarları tribünü terk etti. Taraftarların hastaneye gittiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Yemen çağrısı

SONRAKİ HABER

Erdoğan Kaşıkçı cinayetini Washington Post’a yazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa