14 Haziran 2018 06:25
Son Güncellenme Tarihi: 14 Haziran 2018 13:41

Seçim Günlüğü (14 Haziran 2018)

Araştırmacı Özer Sencar, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada HDP’nin milletvekili seçiminde alacağı oyların önemine dikkat çekti.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

MERAL AKŞENER: SURİYELİLERİ GERİ GÖNDERECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Mardin’de miting düzenledi. Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecileri hatırlatan Akşener, cumhurbaşkanı seçildiğinde ilk işinin Suriye meselesini çözmek olduğunu ifade etti; “Ondan sonra da bu 4 milyon kardeşimizi sağlıklı, sıhhatli bir şekilde ülkelerine geri göndereceğiz” dedi.

ERDOĞAN: ADAYLIK ŞARTLARI ARASINA TUTUKLULUĞU DA KOYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Demirtaş’ın adaylığına tepki gösterdi, adaylık şartını değiştireceklerini açıkladı:
“İnşallah şu seçimi atlatalım. Adaylık şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil, tutukluluğu da koyacağız. Niye? Tutuklu olan da aday olamaz. Burası yol geçen hanı mı?​” dedi.

İNCE'DEN EİNSTEİN PAYLAŞIMI

Fizik öğretmeni olan Muharrem İnce , adaylığı süresince sosyal medyada birçok kez Einstein 'ın yer aldığı capslere konuk olmuştu. İnce, Einstein ile bir araya getirilen fotoğrafını bu kez kendisi paylaştı.

İnce, paylaşımına, "Sadece fiziğimizle gündeme gelmek istemiyoruz" yazdı.

İnce'nin paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni aldı, yüzlerce kez paylaşıldı

 

İNCE'DEN ERDOĞAN'A: ELİNİ TUTAN MI VAR?

Erdoğan’ın televizyonda kendi vaatlerini açıkladığını belirten İnce sosyal medya hesabından “Anketler moralini bozdu, televizyonda benim vaatlerimi açıklamaya başladı. Seçimden sonra OHAL’i kaldıracakmış. Şimdi kaldır elini tutan mı var? OHAL koşullarında seçim yapan ülke olmaktan kurtulalım” paylaşımında bulundu.

İBRAHİM KABOĞLU: AKP OHAL’İ KALDIRMAYACAK, OHAL KURMAK İSTEDİKLERİ DÜZENİN KENDİSİ

Seçim çalışmalarını yüksek bir motivasyon ve enerjiyle sürdüren CHP İstanbul 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Prof. Dr İbrahim Kaboğlu, Acıbadem Gönüllüler Evi’nde Acıbademlilerle buluştu:
“Erdoğan’ın seçimden sonra OHAL’i kaldıracağız diyor. Bu olmayacak çünkü OHAL kurmak istedikleri rejimin ta kendisi.”

METROPOLL ARAŞTIRMA: HDP YÜZDE 13, SP YÜZDE 3 ALIRSA AKP İKİ TURU DA KAYBEDER

Yüzde 10'luk barajı aşıp aşmaması HDP’yi 24 Haziran'ın en kilit noktası haline getiriyor. HDP'nin barajı aşıp aşmayacağı, AKP’nin de TBMM çoğunluğunu kaybedip kaybetmeyeceğini belirleyecek.
 
Almanya’nın medya kuruluşu Deutsche Welle (DW), 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde HDP’nin baraj altında kalıp kalmamasının olası sonuçlarını yazdı. DW Türkçe’nin Ankara muhabiri Hilal Köylü, haberinde CHP’li seçmen, Araştırmacı Özer Sencar ve HDP’li Mithat Sancar’ın görüşlerine de yer verdi.

DEMİRTAŞ’TAN ERDOĞAN’A: BAK BU DEFA SANA KATILIYORUM

HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, “Cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olmalı” diyen Erdoğan’a, “Senin Cumhurbaşkanı adayı olabilmen için mutlaka üniversite diploman olması lazım, ama bugüne kadar diplomanı gören olmadı” dedi. 

AKP’DE ERİME VAR AMA ASIL KOPUŞ MHP’DE

Bursa'da Evrensel'e konuşan işçiler, AKP oylarının geçmiş seçimlere oranla eridiğini, MHP'den de İYİ Parti'ye ciddi bir kayış olduğunu ifade ettiler.

ÇORLU’DA KADINLAR SANDIĞA GEÇİM DERDİYLE GİDECEK

Evrensel'e konuşan Çorlulu kadınların en büyük derdi geçim ve gelecek kaygısı.

ERDOĞAN: 24 HAZİRAN'DAN SONRA İLK İŞİMİZ OHAL'İ KALDIRMAK

Önceki açıklamalarında defalarca OHAL'in süreceğini vurgulayan Erdoğan, '24 Haziran’dan sonra ilk işimiz inşallah OHAL’i kaldırmak olacaktır' dedi.

ÖNCEKİ HABER

Özer Sencar: HDP yüzde 13, SP yüzde 3 alırsa AKP iki turu da kaybeder

SONRAKİ HABER

Arjantin parlamentosunda tarihi ‘kürtaj hakkı’ tasarısı kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...