Ergenekon davası kararları: Gazeteler nasıl gördü?
Akşam: Suç ve Ceza
Aydınlık: Kararlarınızı Tanımıyoruz Atatürk'e de idam vermişlerdi. Silivri'deki mahkeme, 5 yıl süren sözde yargılama sonunda Atatürkçülere müebbet ve yıllarca hapis cezaları verdi. Danıştay zanlıları ise beraat ettirildi. Karar Türkiye'yi ayağa kaldırdı.
BirGün: Ağırlaştırılmış İntikam Kontrgerilla ile AKP mualiflerinin beraber yargılandığı Ergenekon davasında gazeteci ve akademisyenlere ağır cezalar verildi. Hukukçuların "tiyatro" olarak nitelediğini davada izleyiciler bile cezasız kalmadı.
Cumhuriyet: Adalet Eliyle Siyasi İntikam Ergenekon mahkemesi tarihin mahkum edeceği bir karara imza attı. Bütün hukuk kurallarını ihlal eden ÖYM beklendiği gibi "darbeye teşebbüs" ve "örgüt" iddiasıyla ceza yağdırdı. Telefonuna sehven rehber yüklenen Teğmen Çelebi'ye 16 yıl verildi. Gazetecilere, akademisyenlere ceza yağarken Ankara'daki mahkemede müebbet verilen Danıştay sanığı Osman Yıldırım gizli tanık olduğu için ödüllendirildi. 8 yıl 9 ay ceza alan Yıldırım tahliye edildi. Alparslan Aslan'ın "El bombalarını ondan aldım" dediği azmettirici olduğu ileri sürülen Süleyman Esen ile Salih Kunter beraat etti.
Evrensel: Darbecilikten Ceza Kontrgerilladan Beraat Halka karşı işlenen suçların, "faili meçhul" cinayetlerin yargılama dışı tutulduğu Ergenekon davasında "Hükümete karşı darbe girişimi" iddiasıyla ilgili olarak müebbet hapse kadar uzanan cezalar verildi.
Gündem: Failler Hala Meçhul Silivri'de dün görülen Ergenekon davasının karar duruşmasında 22 dosya birleştirilerek sanıklara ağır cezalar verildi. Dava boyunca birçok sanığın Kürdistan'da işlediği kirli savaş suçlarına değinilmemesi ise dikkat çekti.
Habertürk: 22 Müebbet 5 yıl süren 275 sanıklı Ergenekon davasında üç sanığa "iki kez ağır" müebbet, yedisine "ağır müebbet", dokuzuna müebbet çıktı. İlk kez bir Genelkurmay Başkanı sivil mahkemede mahkum.
Hürriyet: Ömür boyu Silivri Türkiye tarihinin en büyük davalarından biri olan Ergenekon'da mahkeme 9 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 10 sanığa müebbet hapis verdi. Şimdi gözler Yargıtay'da.
Milat: Terör Örgütü Küresel esaretin ülkemizdeki kolu Ergenekon'un terör örgütü olduğu tescillendi. Darbeler, suikastlar, mafya, işkenceler, faili meçhuller, terör, kaos ve korku... Eski Türkiye'nin defteri dürüldü, yeni Türkiye'nin önü açık.
Milliyet: Ceza Dalgası Dalga dalga yürüyen Ergenekon davasında 19 müebbet. Silivri Cezaevindeki 321. oturumda kararın okunması 2 saat 15 dakika sürdü. 275 sanıktan 21'i beraat ederken, kalanlara çok ağır cezalar geldi.
Posta: Öyle bir karar ki Hükümeti devirmek için kurulduğu öne sürülen "Ergenekon Örgütüne" üye oldukları iddiasıyla beş yıldır yargılanan 275 sanığın 19'una müebbet verildi. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın sahip çıktığı eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ "darbeye teşebbüsten" müebbet aldı. Danıştay saldırısını azmettirme, Cumhuriyet gazetesine bomba atmakla suçlanan Osman Yıldırım tahliye edildi. Tuncay Özkan ağırlaştırılmış müebbet alırken aynı suçtan yargılanan Prof. Dr. Mehmet Haberal tahliye oldu.
Radikal: Darbeye teşebbüse ağır darbe
Sabah: 19 Darbeciye Müebbet "Yüzyılın davası" Ergenekon'da ta-rihi karar: Evet darbeye teşebbüs etti-ler. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Genelkurmay Başkanı terör örgütü liderliği ve darbeye teşebbüsten müebbet hapse çarptırıldı.
Sol: Hükümsüzdür. Davanın sonucunu 34 yıla mahkum edilen Mustafa Balbay özetledi: Sıcak bir sonbahar geliyor!
Sözcü: Başbuğ'a terör örgütü mensubu diyenleri tarih affetmez Başbakan Erdoğan 7 ay önce bir TV'de aşağıdaki bu sözleri söylemişti... Biz de aynen katılıyoruz!..
Star: Derin Devlete Müebbet Türkiye'nin yakın tarihine damgasını vuran askeri vesayet dönemindeki darbe teşebbüsleri, siyasi cinayetler, provokasyonlar ve andıçların yargılandığı Ergenekon davasından 11'i ağırlaştırılmış 16 müebbet hapis cezası çıktı. 21 sanık beraat etti.
Taraf: Ergenekon'da müebbet yağdı
Vatan: Ergenekon'da 248 sanığa ceza yağdı: 3256 yıl. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ darbeye teşebbüsten müebbet hapse çarptırıldı. Yargıtay kararı onarsa 28.5 yıl daha hapis yatacak.
Yeni Akit: Cuntaya Ceza Yağdı Yargı baskılara ve baskınlara boyun eğmedi
Yeni Şafak: Darbeye Müebbet Ergenekon davasında mahkeme, darbeye en ağır cezayı kesti. Emekli generallerin de aralarında bulunduğu 19 sanığa darbeye tam teşebbüs suçundan müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi.
Yurt: Ergenekon'a da Balyoz
Zaman: Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne Müebbet Hapis İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 5 yıldır devam eden Ergenekon davasında kararını dün açıkladı. 275 kişinin yargılandığı davada 100 sanık terör örgütü üyeliğinden mahkum oldu. Aralarında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da bulunduğu 19 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Ergenekon'un "silahlı terör örgütü" olduğunu tescil etti. (MEDYA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et