7 Mayıs 2025 14:54

Esenyurt’ta kayyımının işten attığı işçiler eylemlerini sürdürüyor

Esenyurt Belediyesine kayyım atanmasının ardından işten atılan işçilerin eylemleri sürüyor. İşçiler, hukuksuz işten atmalara boyun eğmeyeceklerini söyleyerek işe iade edilmelerini istedi.

Esenyurt’ta kayyımının işten attığı işçiler eylemlerini sürdürüyor

Fotoğraf: Mehmet Şerif Can/Evrensel

İstanbul — Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in tutuklanarak görevden alınmasının ardından atanan kayyım yönetiminin işten attığı DİSK/Genel-İş üyesi işçiler eylemlerini sürdürüyor. Belediye binası önünde açıklama yapan kayyım yönetiminin hukuksuz işten atmalarını protesto etti.

Kayyım atandıktan sonra 300’e yakın işçinin işten atıldığı belediyenin önünde yapılan açıklamayı Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube yöneticisi Zuhal Kaynak okudu. İşçilerin hiçbir yasal gerekçe gösterilmeden 04 kod ile işten atıldığını hatırlatan Kaynak, “Esenyurt Belediyesi’ne atanan kayyım, halkın iradesini hiçe sayarak emekçilere gözdağı vermek, sendikal örgütlülüğü dağıtmak ve siyasi kadrolaşma yaratmak amacıyla hareket etmektedir. Geldiği günden bu yana işçiler üzerinde baskı, tehdit, mobbing, fişleme ve sürekli işten çıkarma tehditleriyle çalışmalarını sürdürmektedir.” dedi.

İşten atılan işçilerin büyük bir kısmının siyasi parti üyelikleri, sosyal medya paylaşımları nedeniyle atıldığını söyleyen Kaynak, “İşçilerin siyasi görüşlerine göre muamele görmesi, anayasal hakların açık ihlalidir. Yoksulluk derinleşirken, adaletsizlik ve eşitsizlik artarken, vergi ve gelir adaletsizliği sürerken, asgari ücretin değer kaybı zirve yapmışken, toplumun yarısı sefalet koşullarına sürüklenirken, kayyum ve yandaşlarının önceliği, emekçileri sindirmek ve demokratik hakları budamaktan ibarettir. Bizler, bu haksızlığa ve hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

TÜPRAŞ’ta öfke seli

TÜPRAŞ’ta öfke seli

Ülkenin en büyük sanayi kuruluşu ve kârlılık oranı en yüksek şirketi TÜPRAŞ’taki toplu sözleşme, gece yarısı operasyonuyla imzalandı. İşçi ücretlerine yapılan zam, Erdoğan-Şimşek programının hedeflerine uygun olarak yüzde 35 oldu. Hem düşük zamma hem de sözleşmenin kendilerine sorulmadan imzalanmasına tepki gösteren TÜPRAŞ işçileri, yürüyüş yaptı, yol kapattı. İşçiler ek protokol istedi.

35-40 bin TL Sözleşme öncesi TÜPRAŞ’taki ortalama işçi ücretleri

608 bin TL Bir ayda bir işçiden elde ettiği net kâr

78 bin 292 TL Türk-İş'in açıkladığı yoksulluk sınırı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sabaha karşı imzalanan yüzde 35'lik zammı kabul etmeyen TÜPRAŞ işçileri yürüyüşe geçti.

Evrensel'i Takip Et