2 Mart 2025 16:14

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, Belediye İş Sendikası şubesini ziyaret etti

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, “Barajsız Sendika, Yasaksız Grev, Güvenceli İş” kampanyası kapsamında Belediye İş Sendikası Ordu Şubesini ziyaret etti.

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, Belediye İş Sendikası şubesini ziyaret etti

Fotoğraf: Evrensel

Ordu- Emek Partisi Ordu İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, “Barajsız Sendika, Yasaksız Grev, Güvenceli İş” kampanyası kapsamında Belediye İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

İşçi hakları için yapılan ziyaretin önemli olduğunu vurgulayan Belediye İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun, işçilerin sendikalaşma mücadelesinde işverenlerin baskılarını bildiklerini vurguladı.

Emek Partisinin işçi sınıfının örgütlenmesi ve hakları bakımından önemli bir kampanya olduğunu vurgulayan Belediye İş Sendikası Ordu Şubesi Başkanı Kadir Altun, “Partinizin öncülüğünde yüzü emeğe dönük tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte ülkemizin on yıllardır çözülmeyen ve kangren olan işçi sınıfının sorunlarını masaya yatırmak, çözüm önerilerini halka anlatmak, sorunları çözecek hükümete ve TBMM’ye sunmak amacıyla başlattığınız imza kampanyasını ve taleplerinizi anlatan tüm çalışmalarınızı canı gönülden destekliyoruz” dedi.

Yapılan görüşmede işçilerin sendikalaşma mücadelesine karşı saldırının hem iktidar hem de patronların ortak saldırısı olduğu vurgulandı.

Kampanyanın yaygınlaştırılmasının önemi vurgulanırken emek ve demokrasi güçlerinin hak ve özgürlükler için birlikte mücadele etmesinin acilliği üzerine konuşuldu.

“Toplam işçilerin yüzde 85,24’ü sendikasız”

Görüşmede kampanyanın önemine ve güncelliğine değinen Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, sendikasız işçi sayısının dikkat çekici olduğunu vurgulayarak, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, 2025 Ocak ayı itibarıyla Türkiye genelindeki toplam 16 milyon 864 bin 733 isçiden 2 milyon 524 bin 547'sinin bir sendikaya üyeliği bulunuyor. Diğer bir deyişle toplam işçilerin yüzde 14,97'si sendikalı, yüzde 85,03’ü ise sendikasız olarak çalışmakta.  Cumhurbaşkanlığı kararıyla grevler yasaklanıyor. Sendikalı olmak için mücadele edenler işten atılıyor. Toplu sözleşme hakkının olmadığı yerde sendikal haklardan söz etmek de anlamsızlaşmaktadır. İşçi sınıfının en temel haklarından mahrum olduğu bir yerde demokrasiden söz edilebilir mi? Bu nedenle başlattığımız kampanyanın tüm emek ve demokrasi güçlerinin katkısını ve dayanışmasını bekliyoruz. Kampanyamızın çalışmalarını işçi sendikasıyla başlatmak istedik” dedi.

İşçilerin örgütlenme haklarının zorla yok edildiğini vurgulayan Uzun, “İşçinin örgütlenmesi, bir sendikaya üye olması anayasada, yasalarda hak olsa da uygulamada her türlü engel çıkartılıyor. İşçiler örgütlendikleri için işten atılıyor. Son dönemde olduğu gibi bir sendika genel başkanı da işçilerin hakkını savunan mücadele içinde oldu diye tutuklanıyor. Bu nedenle kampanyamızın ete kemiğe bürünmesi, işçilerin haklarını alabilmesi için Emek Partisi olarak çalışıyoruz” dedi. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüzsüzlük seferberliği

Yüzsüzlük seferberliği

“Vergide adalet” sözünü ağzından düşürmeyen Maliye Bakanı Şimşek’in başlattığı seferberlikten yine sermayeye kıyak çıktı. Bütçede sermayeden alınacak 2.2 trilyon TL vergi gelirinden vazgeçen iktidar, trilyonlarca liralık gelir elde eden 100 şirketin, 62.5 milyar liralık vergisini erteledi. Yüksek enflasyon nedeniyle Türkiye’nin en zenginleri listesinde yer alan patronların ödeyeceği vergi kuşa dönecek.

Borsa İstanbul’da işlem gören ve 2024 yılında 3.6 trilyon TL gelir elde eden 100 büyük şirketten 62.5 milyar TL tutarında vergi tahsil edilmedi.

Türkiye’nin en zengin 10 ismine ait sadece 8 şirketin toplam 18 milyar TL’lik vergi borcu ertelendi.

Çevre Bakanı Kurum’un Emlak Konut Genel Müdürlüğü döneminde özelleştirilen Emlak Konut’tan tahsil edilmesi gereken 6.9 milyar TL tutarında vergi alacağı ertelendi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
MEB’in tarikatlardan sonra Ülkü Ocaklarıyla protokol imzalamasının ardından Ülkü Ocaklarının okullarda düzenlediği etkinliklerin propaganda ve eleman kazanmaya dönüştüğü iddiaları gündeme geldi

Evrensel'i Takip Et