2 Ocak 2025 00:03

Bartın'da milli parktaki ahşap otel yandı

Bartın’da milli parkı sınırlarındaki 2 katlı ahşap otel, elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Bartın'da milli parktaki ahşap otel yandı

Fotoğraf: DHA

Bartın’da Aşağıçerçi köyünde bulunan Küre Dağları milli parkı sınırlarındaki 2 katlı ahşap otel, elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Yılbaşı gecesi tamamen dolu olan otelde bugün ise konaklayan müşteri olmadığı belirtildi.

Yangın, saat 20.00 sıralarında Ulus ilçesine bağlı Aşağıçerçi köyünde Küre Dağları milli parkı sınırlarındaki ekoturizm amacıyla yapılan 2 katlı ahşap otelde çıktı. Erhan ve Gülbahar Akbalık çiftinin işlettiği ahşap otelin kalorifer dairesinde yangın çıktı. Alevlerin oteli sarmasının ardından olay yerine itfaiye, 112 sağlık ve jandarma ekipleri, UMKE ile orman işletme müdürlüğüne bağlı arazözler sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken yangının ormana sıçramaması için iş makinaları otelin üst tarafından çukurlar kazdı. Ekiplerin müdahalesinin ardından yangın 1 saatte kontrol altına alındı. 13 odanın bulunduğu otelin 2’nci katı ve çatısı tamamen yanarak, kullanılamaz hale geldi.

BİR GÜN ÖNCE OTEL TAMAMEN DOLUYDU

Yılbaşında otelin tamamen dolu olduğu bu akşam ise otelde müşteri olmadığı öğrenildi. Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, köye gelerek yangın hakkında bilgi aldı. Otelin işletmecilerinden Yaşar Yıldırım ise “Yangını bana çocuklarım haber verdi, itfaiye ekipleri geldi, kısa sürede kontrol altına alındı. Dün gece otelimiz tamamen doluydu. Bugün müşteri yoktu, çok şükür can kaybı yok, sadece maddi hasarımız var” dedi. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

TÜPRAŞ’ta öfke seli

TÜPRAŞ’ta öfke seli

Ülkenin en büyük sanayi kuruluşu ve kârlılık oranı en yüksek şirketi TÜPRAŞ’taki toplu sözleşme, gece yarısı operasyonuyla imzalandı. İşçi ücretlerine yapılan zam, Erdoğan-Şimşek programının hedeflerine uygun olarak yüzde 35 oldu. Hem düşük zamma hem de sözleşmenin kendilerine sorulmadan imzalanmasına tepki gösteren TÜPRAŞ işçileri, yürüyüş yaptı, yol kapattı. İşçiler ek protokol istedi.

35-40 bin TL Sözleşme öncesi TÜPRAŞ’taki ortalama işçi ücretleri

608 bin TL Bir ayda bir işçiden elde ettiği net kâr

78 bin 292 TL Türk-İş'in açıkladığı yoksulluk sınırı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sabaha karşı imzalanan yüzde 35'lik zammı kabul etmeyen TÜPRAŞ işçileri yürüyüşe geçti.

Evrensel'i Takip Et