14 Mart 2023 14:50

Adıyaman’da çadırlarına su basan depremzedeler: AFAD gelip yağmura karşı önlem almamızı istedi

Adıyaman’da Kızılay’ın kurduğu çadırları yağmur sonrası su bastı. Depremzedeler "AFAD sadece gelip bize 'Yağmura karşı önlem alın' dedi. Kendi başımıza nasıl önlem alabiliriz" diye tepki gösterdi.

Fotoğraf: Andaç Aydın Arıduru/Evrensel

Paylaş

Andaç Aydın ARIDURU
Birhat ATEŞ
Adıyaman

Deprem sonrası Adıyaman’da Kızılay’ın kurduğu Kayapınar ve Eğriçay çadır kentlerindeyiz. Adıyaman halkının günler öncesinden beklediği yağmur, sağanak halinde kendisini gösterdi. Yağmura hazırlıksız yakalanan çadır kentlerde birçok depremzedenin çadırına sular doldu. Yağan yağmurun altında kendi çabalarıyla, kazma kürek sallayarak çadırlarının kenarlarına toprak ve taş doldurmaya çalışırken hiçbir görevlinin olmayışı halk tarafından tepki ile karşılandı.

"BURADA HİÇBİR YETKİLİ YOK"

Elinde küreği ile yağmur için kanal açmaya çalışan bir depremzede AFAD’ın önceki gün kendilerini yağmura hazırlıklı olmaları için uyardığını söylerken “Kendi başımıza nasıl önlem alabiliriz? Burada hiçbir yetkili yok!” diye ekledi.

Çadır kentin birçok noktasında biriken yoğun suları orada bulunan kanalizasyon kanallarına aktarmaya çalışan bir depremzede ise çadırların nizami dizilmediğini ve çadırlar arasındaki mesafelerin uygun olmadığını belirterek “Çadırları gelişigüzel kurdular!” dedi.

"DOĞUMUMA İKİ HAFTA KALDI, KONTEYNER İSTEDİK VERİLMEDİ" 

Doğumuna iki hafta kaldığını öğrendiğimiz hamile bir depremzede, kendi özel durumunun gözetilmediğini vurgulayarak: “Doğumuma çok az bir süre kaldı. Buradaki çadırımızı su bastı. Kendimiz için konteynır istemiştik ama hiç kimse bizimle ilgilenmedi!” dedi.

Çadırının etrafına çamurların içinden geçerek taşıdığı çakıl taşlarını çadırının kenarlarına doldurmaya çalışan bir depremzede kendi çadırı gibi birçok çadırın yazlık çadır olduğunu, çadırlarının içinin ise su damlattığını anlattı: “Bizim çadırımızın üstü beyaz renkli. Gri renkli olanlar yağmura dayanıklıyken bizim çadırlarımız su sızdırıyor.”

Çadır kentlerin portatif tuvaletlerin ve duşların girişlerinin su altında kaldığını, vatandaşların bunları kullanamadığı gördük. Çadır kentin girişine ve en çukur noktasına kurulan tuvalet ve duşların çevresinde biriken suları vatandaşlar kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

ÖNCEKİ HABER

Alaattin Çakıcı'nın 'danışmanı'ndan Jandarma Genel Komutanı'na ziyaret

SONRAKİ HABER

AFAD İskenderun’da gönüllülerin kurduğu çadırları kaldırdı: Çadır değil konteyner istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa