10 Kasım 2020 15:01

İstismara uğrayan kardeşlerin şikayeti ‘zaman aşımı’ denilerek reddedildi

Mersin'de çocuklarına cinsel istismarda bulunan babanın duruşması görüldü. Mahkeme, iki kız kardeşin şikayetlerini zaman aşımı gerekçesiyle reddetti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kızlarına cinsel istismarda bulunan babanın duruşması görüldü. Mahkeme heyeti iki kız kardeşin şikâyetlerini zaman aşımı gerekçesiyle reddederken, sadece kız kardeşlerden birinin şikayetini kabul edip duruşmayı 16 Şubat’a ertelendi.

Mersin’de kızlarına cinsel istismarda bulunan ve tutuksuz yargılanan S.D. hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin Meclisi üyeleri basın açıklaması yaptı. “Kadın cinayetlerini durduracağız”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” dövizlerinin taşındığı açıklamada konuşan Mersin Kadın Meclisi üyesi Başak Keskin, babaları tarafından yıllarca istismara maruz bırakılan kardeşlerin durumuna dikkat çekti. İstismara uğrayan herkes adına adliyelerde adalet arayışında olduklarını kaydeden Keskin,  “Çocuğun üstün yararının gözetilmesi gereken böyle bir davada istismar sanığının tutuksuz yargılanmasını kabul etmiyoruz, adalet arayışını bırakmayan kız kardeşlerin yanındayız ve buradan bir kez daha haklı mücadelesini sürdüren kadınların asla yalnız yürümeyeceğinin sözünü veriyoruz” dedi.

"SORUMLULAR KANUNLARI UYGULAMASI GEREKENLERDİR"

“Onlarca çocuk her gün istismara uğruyor ve failleri aramızda dolaşıyor” diyen Keskin devamla şöyle konuştu:  “Bunun sorumluları kanunları uygulaması gerekenlerdir. Kolluk kuvvetleri ve yargı mercileri Çocuk Hakları Sözleşmesini, Çocuk Koruma Kanununu ve Lanzarote Sözleşmesi’ni eksiksiz uygulamak zorundadır. Haklarımızı koruyan yasaları uygulamak, faillerin iyi hal ve haksız tahrik indirimleri yapılmadan gereken cezayı almasını sağlamak zorundadır. Bu kişilerin tutuksuz yargılanması ya da yargılama sonucu serbest bırakılması ile istismar failleri aramızda ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Çocukları tehlikeye atıyorsunuz” diye konuştu. İstismar faillerinden de bu failleri serbest bırakan zihniyetten de korkmadıklarını ifade eden Keskin, “Bizler her davada hâkimlere yapmaları gerekeni hatırlatıyoruz. Bu bir talep değil, zorunluluktur. Biz Kadın Meclisleri üyesi kadınlar olarak, bu davada da her zaman olduğu gibi fail gereken cezayı indirimsiz alana kadar sürecin takipçisi olacağız. Hiçbir kadın ve çocuk mücadelesinde yalnız değildir ve asla yalnız yürümeyecektir” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından geçilen duruşmaya kız kardeşler, taraf avukatları ve tanıkların hazır bulundu. Pandemi gerekçesiyle duruşmaya sınırlı sayıda kişi alındı.

 ŞİKAYET ZAMAN AŞIMI GEREKÇESİYLE REDDEDİLDİ

Sanık babanın SEGBİS ile katıldığı duruşmada mahkeme heyeti iki kız kardeşin şikâyetlerini zaman aşımı gerekçesiyle reddederken, sadece kız kardeşlerden birinin şikâyetini kabul etti.

Savunmaların alındığı duruşma eksikliklerin giderilmesi için 16 Şubat tarihine ertelendi. (Mersin/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de Kovid-19 uyarısı yapan doktorun baskı sonucu istifa ettiği iddia edildi

SONRAKİ HABER

Ankara Valiliği 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...