27 Eylül 2020 04:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan 45 yıldır faaliyetteki "yeni" fabrikaların açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Antep’te “yeni” diyerek açılışını yaptığı fabrikaların büyük bölümünün yıllardır faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antep’te 300 “yeni” fabrikanın açılışını yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da sosyal medya hesabından “yeni” fabrikaların isim listesini paylaştı. Paylaşımda “Gaziantep'te bugün hem teknoloji hem de sanayi festivali vardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın liderliğinde tek seferde 300 fabrikanın resmi açılışını yaptık. Bu bir rekor! Salgın döneminde uyguladığımız politikalar, hedeflerine ulaşıyor” dedi.

Erdoğan'ın “yeni” diyerek açılışını yaptığı fabrikaların büyük bölümünün yıllardır faaliyette olduğu ortaya çıktı.

Yeni açılan 300 fabrika listesinde bulunan Barem Ambalaj adlı firmanın 2019 yılının Kasım ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından bizzat açıldığı ortaya çıktı. Hatta Barem Ambalaj adlı firmanın açılışında dualar okunurken, kırmızı kurdelenin başında Soylu ve Gül dışında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bulunuyor.

45 YILLIK ŞİRKETLER ‘YENİ’ LİSTESİNDE

Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili adayı olan Can Tuğsuz ise 300 fabrika içinde kendi fabrikalarının da olduğunu ifade etti. Duruma tepki gösteren Tuğsuz, fabrikasının 45 yıldır hizmette olduğunu söyledi.

“Gaziantep'te açıldığı iddia edilen 300 fabrika listesindeki fabrikamız 45 yıldır(!) faaliyettedir. Yeni açılması söz konusu değil. Düğmeye basıp aç-kapa yaptılarsa onu bilemiyorum :) Kamuoyunun takdirine sunuyorum.”

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel de, "Bugün kentimiz OSB’de yeni? açılan 300 fabrika listesine baktığımızda Bunların hiç biri yeni değil listede 50-60 yıllık fabrikalar var. Peki hadi yeni diyelim 300 yeni fabrika açıldı diyenlere soruyorum Doğal olarak işçi lazım çalışmak isteyenler Nereye? Nasıl? Müracaat edecek?" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan ise sosyal medya hesabından “Gaziantep'te yıllardır faaliyette olan firmalar, bugün 300 firma açılışı adı altında yeniden açıldı. 2015 Yılından bu yana faaliyette olan firmalar bile var içinde :)” diye yazdı.

2012’de kurulan Artemis Halı, 2003’te üretime başlayan Antepsan Kuruyemiş, 1983'te üretime başlayan Festival Halı, yıllardır faaliyet yürüten ve 2012’de Antep’e taşınan Gürelmak Makine, 1985'te faaliyete başlayan Halısan, 1996’dan beri faaliyet yürüten Kileci Tekstil ve daha pek çok şirket bakanlık tarafından açıklanan listede yer alıyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump yönetimi, yabancı öğrenci vizelerine kısıtlama getirmeyi planlıyor

SONRAKİ HABER

İsrail’de hükümet protestoları sürüyor: Bibi evine dön

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa