13 Kasım 2019 12:53

Gebze'de Evrensel ile dayanışma etkinliği düzenlendi

Evrensel gazetesinin 25. yılı nedeniyle Gebze'de dayanışma etkinliği düzenlendi.

Evrensel gazetesi Kocaeli Muhabiri Hasret Gültekin Kozan | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gebze'de Evrensel gazetesinin 25. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte dayanışma çağrısı vurgulandı. Abdal Haluk Tolga İlhan'ın sahne aldığı etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, öncelikle sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Evrensel gazetesi Kocaeli Muhabiri Hasret Gültekin Kozan, "Evrensel dara düşen herkesin yanında oldu, şimdi Evrensel ile dayanışma zamanı" dedi.

"GÜCÜMÜZE GÜÇ KATMANIZ ÇOK KIYMETLİ"

Günlük bir işçi basının önemine vurgu yapan Kozan, "Evrensel bu güne kadar; sesi duyulmayanların, işçilerin, kadınların, gençlerin, ezilenlerin sesi oldu. Merkez medyanın çöktüğü, iktidar medyasının yüzde 95'leri bulduğu bir dönemde Evrensel ile dayanışmanız, onun gücüne güç katmanız gerçekten çok kıymetli. Bu kalabalığı görmek bizleri mutlu ediyor, dileriz ki dayanışma içerisinde olmaya devam ederiz" ifadelerini kullandı.

9 Kasım'da hayatını kaybeden Emek Partisi MYK Üyesi ve İstanbul İl Yöneticisi Metin İlgün ile Emek Partisi Üyesi Fazlı Aksoy'u da anan Kozan, "Gazetemizin kuruluşunda yer alan Metin İlgün ve gazetemiz işçilere ulaştırma konusunda yıllarca mücadele veren Fazlı Aksoy'un mirasıdır bu gazete bize. Daha fazla emekçiye ulaşmak, onların sesi olmaktan başka çaremiz yok. Sinevizyonda da izledik. Grev alanlarında, direnişlerde Evrensel kapış kapış gidiyor. Temennimiz, gazetemiz sadece direniş alanlarında kalmasın, her zaman, her gün okunsun" dedi.

AKDEMİR: EVRENSEL YAĞMUR ÇAMUR DİNLEMEDİ

Kozan'ın ardından konuşan Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir, "Zor zamanımızda Evrensel nasıl yanımızda olduysa biz de bugün Petrol-İş Gebze Şubesi, Gebze Sendikalar Birliği olarak buradayız" dedi. Evrensel gibi hakikati yazmaktan korkmayan basın emekçilerini yanlarında gördüklerini belirten Akdemir, "Hiç unutmuyorum, özelleştirmelerin gündeme geldiği bir dönemdi. Bir reklam filmi döndürmek istedik televizyonda. Atv Grubu idi, bizden çok fahiş fiyatlar istemişlerdi. Havuz medyasına inat Evrensel haberleri bir bedel karşılığında değil, işçinin, ezilenin sesini duyurmak için, yağmur çamur demeden yaptı" diye konuştu.

EYT'LİLER: EVRENSEL'E TEŞEKKÜR EDERİZ

Akdemir'in ardından kürsüye, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gebze Şube Başkanı Nuh Erdoğan çıktı. Sahneye diğer EYT'li arkadaşlarını da çağırarak konuşma yapan Erdoğan, "EYT'lilerin hak mücadelesine başladığından beri her zaman sayfalarını bizlere ayıran, destek veren Evrensel Gazetesi emekçilerine teşekkür ederiz" dedi. Erken değil, geciken emeklilik haklarını istediklerini hatırlatan Erdoğan, "EYT'liler hiç yitirmediği, umut ve inançla EYT çatısı altında mücadelesine devam ediyor. Tüm Türkiye’de işçi ve emekçi dostlarımıza çağrımız; derneklerimize üye olup, davamıza sahip çıkmamız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sahne alan Abdal Haluk Tolga İlhan, dinleyicilere keyifli bir gece yaşattı. İlhan gecede "Ben Melamet Hırkasını" türküsünü Metin İlgün için seslendirdi.

Dayanışma etkinliğine HDP, Emek Partisi, DİSK Gıda-İş, Petrol-İş, Birleşik Metal-İş'e bağlı bazı işyeri temsilcileri, Makina Mühendisleri Odası, Eğitim Sen, 10 Ekim’de hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik, Gebze Kent Konseyi Başkanı Ali Fuat Bilir ve çok sayıda Evrensel okuru katıldı.

(Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Büro emekçileri ek zam ve vergi indirimi talebiyle işyerleri önünde eylem yapacak

SONRAKİ HABER

10 Ekim Katliamı duruşmasında "cumhurbaşkanına hakaret" cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...