07 Haziran 2020 00:42

Ford Otosan işçisi: Evrensel her zaman bizim sesimiz oldu

Ford Otosan işçisi: Biliyoruz ki bu yazdıklarımız birilerine ulaşıyor. İşçiler olarak bizler sıkıntılarımızı yazmalıyız, buradan haberleşmeye devam etmeliyiz. Gazetemiz Evrensel’e sahip çıkmalıyız.

Fotoğraf: Ford Otosan işçileri

Paylaş

Ford Otosan işçisi
Kocaeli

Gazetemiz Evrensel’in 25. yılı kutlu olsun. Bu gazete zor süreçler de dahil her zaman bizim sesimiz oldu. En basitinden bizden gelen mektupları hiç müdahale etmeden yayımladı. Fikirlerimize önem verdi.

Gerek sözleşme süreçlerinde, gerek diğer süreçlerde sınıf kardeşlerimizle haberleşmemizi sağladı. Pandemi süreci dahil dile getirdiğimiz talepleri işverenin duymasına olanak sağladı, sesimiz oldu. En basitinden biz, fabrika ilk açıklama yapmaya başladığında işyerinde sebil olmayacaksa su verilmeli dedik, bu sıcakta iki maskenin yetmeyeceğini söyledik, bu sayede su dağıtılıyor ve maske sayısı artırıldı. Herkese ücretli izin dedik kısa çalışma ödeneğinin eksik kalan kısmının işveren tarafından ödenmesini sağladık. Isıölçer kameranın gerekli olduğunu konuştuk bunu dile getirdik, sonrasında kamera koyuldu. Maskelerin bizi boğduğunu söyledik deneme maskeleri geldi. Soyunma odalarında, yemekhane de iç içe olduğumuzu söyledik gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağladık. Dezenfektanlar ilk etapta boşken şimdi hepsi dolu bunu da yine dile getirmiştik.

Onların yanında hükümet ve Türk Metal varsa bizim de yanımızda Evrensel var. Biliyoruz ki bu yazdıklarımız birilerine ulaşıyor. Bütün işçiler olarak bizler sıkıntılarımızı yazmalıyız, buradan haberleşmeye devam etmeliyiz. Gazetemiz Evrensel’e sahip çıkmalıyız. Düzenli olarak taleplerimizi dile getirmeli, gazetemiz aracılığı ile diğer arkadaşlarımıza ulaşmaya devam etmeliyiz.

Patronların insafı değil bizlerin birlikteliği ile bir şeyleri başarabiliriz. Ortak taleplerimiz etrafında birleşmeli, gazetemizi okumaya, okutmaya devam etmeli, birlikte hareket etmeli, şu anda da virüs krizini fırsata çevirip bizlere baskı uygulayan, işten atmayla korkutan, disipline gönderen, sürekli uyaran patrona karşı sesimizi çıkarmalıyız. Biz böyle bir çalışma ortamı istemiyoruz, zaten virüsten en çok etkilenen de biziz.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da milletvekilliklerin düşürülmesine tepki: Bizi kim temsil edecek?

SONRAKİ HABER

İngiltere ve İsviçre'de ırkçılık karşıtı eylemler kitleselleşerek devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...