05 Kasım 2019 14:34

Eskişehir’de Evrensel'le dayanışma etkinliği

Eskişehir’de Evrensel'in 25. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte oyuncu Müfit Can Saçıntı ve ona şarkılarıyla eşlik eden Ateş Arya'nın gösterisi yoğun ilgi gördü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eskişehir’de Evrensel gazetesinin 25. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte canlandırdığı ‘Mandıra Filozofu’ karakteriyle tanınan oyuncu Müfit Can Saçıntı ve Ateş Arya, ‘İtiraz Ediyorum’ adlı tek kişilik güldürü ile Eskişehirliler ile bir araya geldi.

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Evrensel Eskişehir Muhabiri Eylem Lodos, Evrensel’in çeyrek asırdır gerçeğin haberciliğini yaptığını söyledi. Etkinliğe katılan Eskişehirlilere de teşekkür eden Lodos, “Medyanın tek sesli hale getirildiği, haberciliğin yok edildiği, gazeteciliğin suç sayıldığı bir dönem yaşıyoruz. Biat eden havuz medyasına karşı; gazeteciliği ayakta tutmak için mücadele ediyoruz. Evrensel gazetesi, 24 yıl önce Metin Göktepe öldürüldüğünde susmadı. Bugün, verdikleri para cezaları ile zapturapt altına almak istiyorlar. Biz, dün olduğu gibi bugün de sömürülen işçi ve emekçilerin; şiddete uğrayan, katledilen, emeği yok sayılan kadınların, ezilen halkların yanında olmaya; savaş gazeteciliğine karşı barış gazeteciliği, satılmış kalemlere karşı Metin Göktepe gazeteciliği yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Lodos’un konuşmasının ardından sahneye Müfit Can Şaçıntı ve Ateş Arya çıktı. Müfit Can Saçıntı ‘İtiraz Ediyorum’ adlı tek kişilik oyununu sahnelerken, Ateş Arya şarkıları ile ona eşlik etti. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Bütçe komisyon görüşmeleri Meclis TV’de yayınlansın

SONRAKİ HABER

Askerlerin "dur ihtarına uymadı" diyerek ateş açması "yaşam hakkı ihlali" sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...