25 Eylül 2019 10:01

EYT’liler Gebze’de Genel Kurul ile yeni yönetimi belirledi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gebze Şubesi Genel Kurul ile yeni başkan ve yönetimi belirledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

19 Haziran günü kuruluşunu ilan eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gebze Şubesi Genel Kurul ile yeni başkan ve yönetim belirledi. Gebze EYT Derneğinin yeni başkanı seçilen Nuh Erdoğan, derneğin kuruluşundan bugüne çalışmalarını değerlendirirken önümüzdeki günlerde atacakları adımları anlattı.

"ÜYELERİMİZİ SANAYİ İŞÇİLERİ OLUŞTURUYOR"

Türkiye’de en büyük sanayiye sahip kentlerden biri olan Gebze'nin EYT mücadelesinde öne çıktığını belirten Erdoğan, “Üye profilimizi ağırlıklı olarak sanayi işçileri oluşturuyor. EYT mücadelesine Gebze’de öncülük eden, ortaya çıkmasını sağlayan ekibe baktığımızda daha önce de emek mücadelesinin içinde yer almış arkadaşlar olduğunu görüyoruz. Kimisi bir grevde bulunmuş kimisi sendikal mücadele vermiş. İşte bu nedenle Gebze’de hızlıca örgütlenmesinin nedenlerinden biri de mücadele açısından deneyim ve birikim sahibi bir kent olmasından geçiyor” diye konuştu.

"HAKKIMIZ SİYASİ OYUNLARA KURBAN EDİLDİ"

Büyük Ankara mitinginden önce 1300 kişiyle Gebze’de toplantı yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, “Gebze’den iki binden fazla kişiyle Ankara’daki mitinge katıldık. İnsanlar haklarına daha çok sarılmak istiyor. Çünkü insanca yaşamanın koşulları her geçen gün ortadan kalkıyor. Bu mücadele yeni bir mücadele değil. 20 yıl önce çıkartılan bir yasanın mücadelesini veriyoruz. MHP vaat olarak gündeme getirmişti ama seçimlerden sonra Meclis'te AKP ile birlikte öneriyi geri çevirdi. Hakkımız siyasi oyunlara kurban edildi. Bu durum bizi daha çok kenetlenme durumuna getirdi” dedi.

"MÜCADELEMİZ SADECE EMEKLİLİK HAKKI İÇİN OLMAYACAK"

"Arkadaşlarımız kurulda beni ve arkadaşlarımı yönetime başkanlığa layık gördü, Evrensel Gazetesi huzurunda tüm üyelerime mücadeleyi büyütmek için elimizden geleni yapacağız söz veriyorum” diyen Erdoğan, “Bu yasa çıkana kadar emekçinin mücadelesi bitmeyecek. Ülkemizde emekle ilgili tek haksızlık EYT değil tabi. Bunun yanında diğer mücadele alanlarımız da var. Örneğin 1200 lira emekli maaşı alacağız. Aylık bağlanma oranları 2008’de çıkan yasayla düşürülmüştü. Bunun içinde mücadele edeceğiz. Maaşlarımızın yaşanabilir ücret seviyesine gelmesi, kıdem tazminatı hakkına sahip çıkılması, staj başlangıcının emekliliğe sayılmayarak staj mağduru arkadaşlar, işçi hakları gibi en geniş emekçi mücadelesi içinde yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

"KADINLARIN OLMADIĞI BİR MÜCADELE BAŞARIYA ULAŞAMAZ"

Üye sayılarını bir yıl içerisinde 1500'e yükseltme hedefleri olduğunu dile getiren Erdoğan, “Kadın kollarımızı hayata geçirmek için çabalıyoruz. Yeni yönetimimizde iki kadın yönetici arkadaşımız bulunmaktadır. Kadınlar için özel planlar yapmalıyız. Kadınların olmadığı bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı bulunmuyor” dedi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Bedavaya alışma" denilen öğrencilerin hali: 10 kişilik iş için 870 öğrenci dizildi

SONRAKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz silüetinin karalanmasını teşhir eden öğrencilere hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...