09 Kasım 2019 05:29
Son Güncellenme Tarihi: 09 Kasım 2019 14:23

Emek Partisi MYK Üyesi Metin İlgün hayatını kaybetti

Emek Partisi MYK Üyesi ve İstanbul İl Yöneticisi Metin İlgün hayatını kaybetti. Metin İlgün yarın (pazar) İstanbul’da yapılacak törenin ardından memleketi Dersim’de toprağa verilecek.

Fotoğraf: Emek Partisi

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) MYK Üyesi ve İstanbul İl Yöneticisi Metin İlgün hayatını kaybetti. Gazetemizin kuruluşunda da yer alan İlgün, Emek Partisi’nin her kademesinde görev almıştı.

1961 doğumlu olan Metin İlgün, Gerçek dergisinde ve Evrensel’in ilk kurulduğu dönemde işçi sendika servisinde muhabirlik ve editörlük yapmış, Emek Partisi’nin de kuruluşundan bu yana İstanbul il ve merkez yöneticiliği görevlerini yürütmüştü.

Yargılandığı TDKP davasında aldığı ceza nedeniyle 1980 - 1991 yılları arasında cezaevinde yatan İlgün, çalışkanlığı ve işçi sınıfı mücadelesine bağlılığıyla örnek bir komünist olarak mücadelede yer aldı.

İlk gençlik yıllarında örgütlü mücadeleye katılan İlgün, yaşamı boyunca, başta işçi sınıfı olmak üzere sömürülen ve ezilen halk kitlelerinin sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya kurma mücadelesinin neferi oldu.

Bir süre önce kanser teşhisi konan İlgün, bu sabah saat 03.00’te, tedavi gördüğü Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 

Metin İlgün için yarın (10 Kasım Pazar) saat 11.00’de, İstanbul’da Emek Partisi Tuzla İlçe Binası önünde tören düzenlenecek.

İlgün’ün cenazesi, 11 Kasım saat 13.00’te Dersim’in Pertek ilçesinde Köy Garajı Alanı’nda yapılacak törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van’da 83 bin kişi 3 haftada bir İŞKUR’a başvuruyor

SONRAKİ HABER

İsveçli milletvekili Watz: Süryanilerin kültür mirasları güvence altına alınmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa