12 Mayıs 2019 06:31

Londra’da Evrensel ile dayanışma etkinliği

Evrensel üzerindeki ceza ve baskıları gündeme getirmek ve dayanışma sağlamak için Londra’da bir etkinlik düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Londra’da, Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası (SPOT) tarafından Londra Toplum Merkezinde organize edilen etkinliğe RMT Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hedley, Avrupa Eğitim Sendikaları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Christine Blower, Ulusal Eğitim Sendikası Eski Başkanı Louise Reagan, Silah Ticaretine Karşı Kampanyadan Andrew Smith, Socialist Worker Editörü Charlie Kimber ile Yazar Aydın Çubukçu, Haringey Belediyesinin eski başkanlarından Ali Özbek ve Tarihçi-Yazar Erdoğan Aydın da yer aldı.

İNGİLİZ SENDİKACI VE YAZARLAR’DAN EVRENSEL’E DESTEK

İngiliz sendikacı ve yazarların gecede yaptığı konuşmalarda basın özgürlüğü olmayan bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceği belirtilerek, Evrensel’in zor şartlara karşın ayakta kalma uğraşısının takdir topladığı vurgusu yapıldı.

Socialist Worker Editörü Kimber, yayınların kapatılması ya da çeşitli cezalarla hizaya getirilmeye çalışması, yazarlarının cezaevi ile tehdit edilmesini anlamakta zorluk çektiğini belirterek, “Mücadeleniz demokrasi ve basın özgürlüğünü geliştirecektir. Zoru başarıyorsunuz. Uluslararası desteği hak ediyorsunuz. Londra’daki meslektaşlarından Evrensel’e selam gönderiyoruz” dedi.

Evrensel Londra Temsilcisi Arif Bektaş da ezilenlerden ve demokrasiden yana olan bir gazetenin temsilcisi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Bu geceyi organize eden SPOT’un duyarlılığına ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Desteğiniz bizim için çok önemli. Evrensel çalışanlarına Londra’dan moral verdiniz. Bu güzel etkinliğe katılarak, başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir tarafında işçilerin, emekçilerin, ezilen halkların ve göçmenlerin sesi olan Evrensel’e sahip çıktınız” diye konuştu.

SPOT, geçtiğimiz yıl da Türkiye’deki akademisyenlerle dayanışma için benzer bir etkinlik yapmıştı. Etkinlik sonrası elde edilen gelir de Eğitim Sen üzerinden ihtiyacı olan akademisyenlere verilmişti. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

A worker wrote to Evrensel: The people will deliver another slap

SONRAKİ HABER

İsveç’te "terörü özendirdikleri" iddiasıyla 3 imam gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...