30 Mart 2018 07:54
Son Güncellenme Tarihi: 30 Mart 2018 16:32

Kosova’da bakan ve istihbarat direktörü görevden alındı

Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, hükümet kabinesinde İçişleri Bakanı Flamur Sefaj ve Kosova İstihbarat Ajansı Müdürü Driton Gashi’yi görevden aldı.

Paylaş

Kosova'da dün polis tarafından yakalanarak Türkiye makamlarına teslim edilen ‘FETÖ’ mensupları olayının ardından Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, hükümet kabinesinde İçişleri Bakanı Flamur Sefaj ve Kosova İstihbarat Ajansı Müdürü Driton Gashi’yi görevden aldı. Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi de tutuklamalarla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Cumhmurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Kosova temsilcisi ile anlaşarak aldıklarını söyledi. 

KOSOVA CUMHURBAŞKANI: BİLGİM YOK

Kosova’da önceki gün 6 ‘FETÖ’cünün Kosova polisi tarafından tutuklanması ve Türkiye’ye iade edilmesinin ardından, Kosova’da siyasiler birbirini suçlamaya başladı. Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, tutuklamalarla ilgili bilgisinin olmadığını ve altı ‘FETÖ’cünün tutuklamaların Kosova İstihbarat Ajansı - AKI ve İçişleri Bakanlığı ile Mülteciler Bürosu tarafından gerçekleştiğini söyledi. Thaçi, Türkiye Cumhuriyeti tarafından daha önceden bazı isimler gönderildiğini, ancak listede bu kişilerin olmadığını söyledi. Thaçi’nin yanı sıra Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay da, tutuklamalarla ilgili bilgisinin olmadığını açıkladı. Haradinay, Türk vatandaşlarının tutuklanıp sınır dışı edilmeleriyle ilgili hiçbir kurum tarafından bilgilendirilmediğini belirtti. Haradinay, bu eylemin belirsizliği nedeniyle anayasal ve yasal yetkileri doğrultusunda davranacağını söylemişti. 

ERDOĞAN: ANLAŞARAK ALDIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Kosova’daki operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, “En son Milli İstihbarat Teşkilatımız, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içerisinde 6 tane Balkanlardaki en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaşarak aldılar, getirdiler ve emniyet teşkilatımıza teslim ettiler.” dedi.

“Dedik ya onlar kaçacak, biz kovalayacağız” ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:”Neresi olursa olsun, bunları paketleyerek buraya inşallah getireceğiz. Burada da hesaba çekeceğiz.” dedi.

YILDIRIM BOSNA’DAN DA KAPATMA İSTEDİ

Bu arada Başbakan Binali Yıldırım, Bosna Hersek gezisinde yaptığı açıklamada, Bosna’daki Gülen okullarının kapatılmasını talep etti. Yıldırım “Biz Bosna Hersekli kardeşlerimizden bu alçak örgütün okullarını kapatmalarını isterken aslında karşılıksız bırakmıyoruz, yerine alternatif de gösteriyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstismara uğrayan çocuk ifade değiştirdi, mahkeme yine de ceza verdi

SONRAKİ HABER

Finlandiya’da halk sığınmacılara sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...