08 Aralık 2017 08:53

Demokrat Makina Mühendisleri adaylarını tanıttı

Demokrat Makina Mühendisleri, Makina Mühendisleri Odası yönetimine (MMO) Battal Kılıç yönetiminde aday olduklarını açıkladı.

Paylaş

INPERA Otel’de yapılan 33. Dönem Aday Tanıtım Toplantısında Demokrat Makina Mühendisleri, Battal Kılıç başkanlığında Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin 2017-2018 dönemindeki yönetim kurulu başkanlığına aday olduklarını açıkladı. Grubun, 14 Ocak’ta yapılacak seçimde belirlediği 14 Kişilik listede 7 asil ve 7 de yedek bulunuyor.

Tanıtım toplantıda konuşan Battal Kılıç, yeni ekibiyle yönetime aday olduklarını söyledi. Kılıç, "geçtiğimiz dönemde başta TMMOB ve demokratik kitle örgütleri olmak üzere, AKP iktidarının kurduğu siyasi ve ekonomik baskılar, artık tek adam rejimi ve OHAL ile ülkeyi yönetmeyi sürdürmektedir" dedi. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve yargı bağımsızlığının tamamen ortadan kaldırıldığını, adalete güven duygusunun bittiğini vurgulayan Kılıç şöyle devam etti: "Mücadele tarihimiz biz Demokratik Makina Mühendisleri'ne yüklediği sorumluluk gereği önümüzdeki dönekde de bu baskılara karşı ülkemize, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmak kararlılığında olacağımızı belirtmek isteriz."
"İktidarın TMMOB'ye karşı saldırının gerçek sebebi TMMOB ve Odalarımızın; kentlerimizi, ormanlarımızı, kıyılarımızı, doğal kaynaklarımızı türlü yollarla talan edenlere karşı verdiği hukuki, demokratik mücadeledir" diyen Kılıç, basın açıklamasına şöyle devam etti: 

"İktidarları döneminde cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının yaşandığı ve bu yolsuzlukların kentsel dönüşm adı altında rantsal paylaşıma dönüştürüldüğü düşünülürse, TMMOB'yi etkisizleştirmek yolsuzlukların kat kat artması demektir".

Açıklamada, Demoktarik Makina Mühendisleri olarak her zaman ülkenin, halkın çıkarını savunacaklarını dile getiren Kılıç, gericiliğe, emperyalizme ve kapitalizme karşı bağımsız, demokratik, laik, üreten ve eşit paylaşan bir Türkiye için mücadele edeceklerini vurguladı.
Demokrat Makina Mühendisleri, üyelerini; 13 Ocak’ta Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Genel Kurula ve 14 Ocak’ta Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nde yapılacak seçimlere çağırdı.

ASIL ADAYLAR

Battal Kılıç

Ali Haydar Karaçam

İbrahim M. Tataroğlu

C. Ahmet Akçakaya

Aydan Adanır

Seyfettin Avcı

Cafer Yıldız

YEDEK ADAYLAR

Zekai Şahin

Tuncay Korkmaz

Elif Soyvural

S. Ece Altıntaş

Gürcan Ala

Mertkan Akay

E. Alkım Erdönmez (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Asgari ücret net 2300 lira olsun

SONRAKİ HABER

Meteoroloji'den İstanbul'da fırtına uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...