03 Kasım 2017 13:36

Antikomünist derneğin anketinden sosyalizm tercihi çıktı

Komünizm Kurbanlarını Anma Vakfı'nın yaptığı anket çalışması ABD gençliğinin sosyalizmi kapitalizme tercih ettiğini ortaya çıkardı.

Paylaş

ABD’de Komünizm Kurbanlarını Anma Vakfı’nın, Ekim ayında yayınladığı ankette “2000’den önce doğan nüfusun sosyalizmi kapitalizme tercih ettiği” ortaya çıktı. Anket çalışması ile genç kuşağın yüzde 42’sinin kapitalist düzende, yüzde 44’ünün ise sosyalist sistemde yaşamaya devam etmek istediği tespit edildi. Anket sonuç bölümüne “gençlerin komünizm hakkında öğreneceği çok şey olduğu” yazıldı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre ankette sistem tanımları şöyle yapıldı:

Komünizm “para ve sınıfların olmadığı düzende üretim araçlarının ortak mülkiyetine dayalı sosyoekonomik düzen”,

Sosyalizm “üretim araçlarının, bağlantılı hareketlerin ve siyasi teorilerin devlet kontrolünde olduğu sistem”

Faşizm “otoritaryen milliyetçi, diktatöryel bir güçle muhalifler üzerinde baskı, endüstri ve ticaret üzerinde kontrol kuran sistem”

Komünizm Kurbanlarını Anma Vakfı'nın araştırmasına göre sosyalizm ve komünizm tanımlarını yapan gençlerin yüzde 69’u komünizmi, yüzde 66’sı sosyalizmi, yüzde 55’i de faşizmi yanlış tanımlıyor. Kapitalizmi doğru tanımlayanların oranı ise yüzde 67.

GENÇ KUŞAĞIN YÜZDE 44'Ü SOSYALİST SİSTEMİ TERCİH EDİYOR

Araştırma sonuçlarına göre genç kuşağın yüzde 42’si kapitalist düzende yaşamaya devam etmek isterken yüzde 44’ü sosyalist sistemi tercih ediyor.

2000’den önce doğanların yüzde 53’ü ekonomik sistemin aleyhlerine çalıştığını düşünüyor.

Anketin katılımcılarının yüzde 70’i en zengin sınıfın ödemesi gereken vergi bedelini ödemediğini, yüzde 80’i de zengin ve fakirler arasındaki uçurumun fazla olduğunu düşünüyor.

GENÇLERİN YÜZDE 61'İ MADUROYU TANIMIYOR

Ankete katılan gençlerin yüzde 61’i Venezuela’da neler olduğunu veya devlet başkanı Nicolas Maduro’nun kim olduğunu bilmiyor.

Yüzde 40’ı Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Bernie Sanders’ı kahraman olarak görüyor. Yüzde 38’i Kanada başbakanı Justin Trudeau’yu, yüzde 13’ü Kuzey Kore devlet başkanı Kim Jong Un’u, yüzde 26’sı Arjantinli devrimci Che Guevara’yı kendi ülkelerinin kahramanı olarak görüyor. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

İnşaattan düşerek ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti 

SONRAKİ HABER

TZOB: Ucuz et marketle değil destekle olur 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa