Kadıköy'de polis, bir müzisyeni 'terörist' diyerek darbetti

İstanbul'da polis, Kadıköy metro girişinde Gülşah Erol adlı müzisyeni enstrümanına bomba kendisine de terörist diyerek odaya kapatıp darp etti.

03 Ağustos 2017 17:26
Paylaş

İstanbul'da Kadıköy metro girişinde müzisyen Gülşah Erol, polislerin hedefi oldu. Çellist Erol, sosyal medya hesabından duyurduğu olayda, polisler tarafından darp edildikten sonraki görüntülerini paylaştı. Açıklama yapan Emniyet Müdürlüğü ise darbedilen Erol'u hakaret ve polise mukavemetten suçladı.

Enstrümanımı bomba, beni de terörist ilan ederek bir odaya kapattılar" diyen Erol, müzisyen olduğunu söylemesine karşın ellerine ve kollarına vurduklarını, kendisine küfredildiğini  belirtti.

Erol'un Instagram hesabındaki paylaşımı şöyle;

"2 Ağustos, dün 2 polis memuru tarafından darp edildim. Kadıköy Metro girişinde. Enstrumanımı bomba beni de terorist ilan ederek bir odaya kapattılar. Ellerime kelepçe takılıp defalarca yumruklandım ve tekmelendim. Türk bayrağı ile suratıma vurdular, biz bu ülkenin vatandaşıyız diyerek, ya ben? Müzisyenim kollarıma, ellerime lütfen dikkat edin dememle daha çok darp edildim. Benim gibi insanlar bu ülkeden gitmeliymiş, ben ve benim gibiler vatan hainiymiş. Beni hapise atmakla tehdit ettiler, tüm aileme ağıza alınmayacak sözlerle hakaret ettiler. Sonuç tertemiz olan hayatımla, kalbimle özgürüm lakin canım çok yanıyor... Vücudumda oluşan zararların fotoğraflarını koymadım, çünkü çok kötü, bu kadarı bile bu ülkede neye maruz kaldığımı gösteriyor olmalı. Ben müzisyenim! Bu ülkeye emek harcayan bir sanatçıyım. Hakettiğim bu mu?! Lütfen dikkat edin müzisyen, sanatçı arkadaşlar, size hakaretle ve saldırıyla yaklaşsalar dahi susun ve yanlarından uzaklaşın. Her yerim ağrıyor, çenem, gözüm, yüzüm, bacaklarım ve kollarım darp içinde ama en çok kalbim acıyor. Dün ölebilirdim..."

04.08.2017 günü bazı basın kuruluşlarında yer alan "Müzisyen kadınha polis dayağı, terörist ilan edip odaya kapattılar başlıklı haberlerle ile ilgili olarak kamuoyuna bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur.

02.08.2017 günü saat 17.40 sıralarında Kadıköy metrosu doğu turnikilerine gelen G.E isimli bayan şahsın çantasına özel güvenlik görevlilerine bırakmak istediği özel güvenlik görevlilerinin çantayı alamayacaklarını belirtmesi üzerine şansın "Bomba mı var" şeklinde bağırması ve devamında kendisini uyarmak için gelen polis memurlarından birinin boğazını sıkarak hakaret etmesi neticesinde şahıs gözaltına alınmış olup şahıs hakkında Görevli Memura Mukavemet, hakaret ve kasten yaralama konularında işlem yapılmıştır."

 

SALDIRI ANININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Çellist Gülşah Erol'un darp edilmesine ilişkin ortaya çıkan görüntülerde Erol'un götürüldüğü, çığlıklar attığı görülüyor. Güvenli görevlisi görüntü alan kişiyi engellemeye çalışıyor ve canlı bomba ihbarından söz ediyor.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA: KADIN HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Konunun kamuoyunda gündem olmasının İstanbul Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı. Açkıklama şöyle:   

"04.08.2017 günü bazı basın kuruluşlarında yer alan 'Müzisyen kadına polis dayağı, terörist ilan edip odaya kapattılar' başlıklı haberlerle ile ilgili olarak kamuoyuna bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur.

02.08.2017 günü saat 17.40 sıralarında Kadıköy metrosu doğu turnikilerine gelen G.E isimli bayan şahsın çantasına özel güvenlik görevlilerine bırakmak istediği özel güvenlik görevlilerinin çantayı alamayacaklarını belirtmesi üzerine şansın "Bomba mı var" şeklinde bağırması ve devamında kendisini uyarmak için gelen polis memurlarından birinin boğazını sıkarak hakaret etmesi neticesinde şahıs gözaltına alınmış olup şahıs hakkında Görevli Memura Mukavemet, hakaret ve kasten yaralama konularında işlem yapılmıştır." 

‘SALDIRI SANATÇIYA BAKIŞ AÇISINI GÖSTERİYOR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Zeynep Altıok, müzisyen Gülşah Erol’un Kadıköy metrosunda polislerce darp edilmesini ve çellosunun kırılmasını Meclis’e taşıdı.

Altıok, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde “Dönemin başbakanı ‘canlı bombaların listesi elimizde ama eylem yapmadan tutuklayamayız’ derken ve teröristler elini kolunu sallayarak gezebilirken bir sanatçı kadının bu muameleye tabi tutulması, iktidarın sanata ve sanatçıya bakış açısını da yansıtmıyor mu? Sanata ve sanatçıya düşman bir devlet yapısı mı hedeflenmektedir?” diye sordu.

Altıok’un Başbakan’a yönelttiği sorulardan bazıları şöyle: 
“* Gülşah Erol’un görüntülerde darp edildiği görülmektedir, böylesi bir muameleyi yapanlar için bir girişimde bulunacak mısınız?
* Erol’u darp eden polis ve özel güvenlikler kimlerdir? Bu kişilerle ilgili herhangi bir idari soruşturma açılmış mıdır? Bahsi geçen kişiler görevlerine devam etmekte midir?
* Polis ve özel güvenlik keyfi bir şekilde Gülşah Erol’u nasıl ne olduğu belli olmayan bir odaya sürükleyebilmiş, darp edebilmiştir? Bu hukuksuz işlemleri aleni bir şekilde kimden dayanak alarak yapabilmektedir?
* Daha geçen hafta Şanlıurfa’da Atatürk heykeline polisin gözü önünde saldıran kişi neredeyse rica edilerek karakola götürülürken bir kadın müzisyenin darp ve küfür edilerek gözaltına alınması karşısında hangi girişimlerde ve yaptırımlarda bulunacaksınız?” (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları İzleme Örgütünden Adalet Bakanı Gül'e mektup

SONRAKİ HABER

Meteoroloji uyardı: Ankara'da sağanak bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...