01 Mart 2017 16:11

Miraz bebek ve annesi Gülistan için imza kampanyası

Cezaevinde tutulan Gülistan Diken Akbaba ve 7 aylık bebeği Miraz Akbaba'nın serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı.

Paylaş

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Gülistan Diken Akbaba ve 7 aylık bebeği Miraz Akbaba'nın serbest bırakılması için ailesi, Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere "Miraz Bebek ve Annesine Özgürlük için Bir İmza da Sen Ver!" adıyla imza kampanyası başlattı. 

Gülen Cemaati soruşturması kapsamında tutuklanan hakim Mehmet Ekinci tarafından verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından tutuklanan Gülistan Diken Akbaba, 7 aylık bebeği Miraz Akbaba ile birlikte Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu. Cezaevinde ilaçlarının verilmediği Miraz Bebek ve annesi Gülistan Diken Akbaba'nın serbest bırakılması için ailesi, Adalet Bakanlığı'na göndermek üzere change.org'ta imza kampanyası başlattı. 

"Miraz Bebek ve Annesine Özgürlük için Bir İmza da Sen Ver!" kampanya metninde, "Gülistan Diken Akbaba’nın parlamentoda temsil edilen bir partinin ilçe örgütünde yöneticilik yapmaktan başka hiçbir siyasi faaliyeti olmamasına rağmen, terör örgütü üyeliği suçlamasıyla kişisel hakları ve özgürlüğü elinden alındı. 7 aylık bebeği Miraz da onunla birlikte hapiste şimdi... Bu durum çok ağır bir insan ve çocuk hakkı ihlalidir" ifadeleri kullanıldı. 

'MİRAZ HAPİSHANE KOŞULLARINDA SAĞLIKLI GELİŞEMEZ' 

Miraz bebeğin henüz süt emme döneminde olduğu için annesinden ayrılmasının düşünülemeyeceğinin belirtildiği metinde, "Ayrıca emekleme çağındaki bir bebeğin hapishanenin beton zemininde sağlıklı şartlarda büyüyebileceğini de söyleyemeyiz. Miraz’ın hapishane yemekleri ile beslenerek, oyuncaklardan ve akranlarından mahrum kaldığı mevcut hapishane koşullarında sağlıklı bir gelişim göstermesi beklenemez.

Gülistan'ın davasında aile üyeleriyle yaptığı telefon görüşmeleri ve 13-14 yaşlarında tuttuğu günlükler dahi delil gösterilerek suç unsuru sayılmıştır. Gülistan, Şike, Oda Tv, Balyoz gibi şaibeli davalarla gündeme gelmiş ve kapatılmış olan 16. Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak, 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmedilmiştir. Gülistan’ı bebeği Miraz ile birlikte hapse mahkum eden hakim Mehmet Ekinci'nin, soruşturmayı yürüten savcı ve polislerle beraber, FETÖ/PDY örgüt üyeliğinden tutuklu olması da yargılamanın adilliğine büyük bir gölge düşürmektedir. Kapatılmış bir mahkeme ve tutuklanmış bir hakimin kararı ile birçok insan gibi, Gülistan ve Miraz da mağdur durumdadır" denildi. 

KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI 

"Talebimiz, 19 Şubat 2017'den beri tutuklu olan Gülistan'ın adil bir şekilde yeniden yargılanması ve bu süreçte serbest bırakılarak, Miraz’ın annesi ile birlikte sağlıklı koşullarda, dışarıda büyümesidir" denilen metinde, şunlar kaydedildi: "Siz de kampanyamızı imzalayıp, başka insanların da imzalamasına yardımcı olursanız suçsuz bir kadının ve bebeğinin özgürlüğüne katkıda bulunmuş olursunuz. Özgürlüğe giden yoldaki taşları beraber örmüş oluruz.

Kamuoyunda gündem olan davaların yanı sıra, kamuoyu tarafından pek bilinmeyen benzer birçok davada da çok sayıda insan mağdur durumundadır. Miraz Bebek ve annesi bunun tek örneği değildir. Gülistan'ın yeniden yargılanması bu durumdaki insanlar için emsal olabilir. Bu kampanyayla Miraz’ın, haksızlığa uğramış tüm mahpus annelerin ve cezaevindeki çocuklarının sesi olabiliriz." (DİHABER)

İmza kampanyasına destek vermek isteyenler bağlantıdan change.org sitesine ulaşabilir:

Miraz Bebek ve Annesine Özgürlük için Bir İmza da Sen Ver!

ÖNCEKİ HABER

‘Kürtlerin Rakka operasyonuna katılacağını düşünüyorum’

SONRAKİ HABER

Gazeteci Işık cezaevinden çıktı: Yazmaya devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa