12 Eylül 2016 07:18

Van’da patlama: 2'si polis 48 yaralı

Van‘ın Beşyol mevkiinde şiddetli bir patlama meydana geldi. AKP il binası yakınlarında gerçekleşen patlamada 2'si polis 48 kişi yaralandı. 

Paylaş

Olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği belirtildi. Patlamanın olduğu noktanın valilik binasına 200 metre uzaklıkta olduğu belirtiliyor. 

Van Valiliği, AKP İl Başkanlığı'nın hemen önünde bulunan mobil polis kontrol noktasına yönelik bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. 

Van Valiliği, merkez Beşyol mevkiinde bulunan AKP İl Başkanlığı'nın hemen önünde bulunan mobil polis kontrol noktasına yönelik bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Saldırının, patlamanın gerçekleştiği bölgeye yakın bir noktada park edilen bomba yüklü bir araçla yapıldığını açıklayan valilik, 48 kişinin yaralandığını duyurdu. 
 

Van'ın merkezde Beşyol mevkiinde bulunan AKP İl Başkanlığı'nın hemen önünde yer alan mobil polis kontrol noktasında, saat 11.00 sıralarında çok şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamanın ardından ise olay yerinden iki el silah sesi duyuldu.

Parti binasına yönelik saldırı edinilen bilgilere göre, bombalı araçla gerçekleştirildi. 

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda zırhlı araç ve ambulans sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği polis kontrol noktasında çıkan yangın ise olay yerine gönderilen TOMA araçları ile söndürüldü.

AKP binası tamamen kullanılamaz hale geldiği patlamanın ardından kent merkezindeki caddeler trafiğe kapatılırken, polis ara sokaklarda kimlik kontrolü yapmaya başladı.
 

CNN Türk'te canlı yayına bağlanan DHA muhabiri Feyat Erdemir "Van’ın merkezi yerlerinden birisi. Bayram nedeniyle yoğunluk yoktu. Van Valiliği’ne 200 metre kadar. Patlamanın olduğu noktanın sol tarafında AK Parti İl Binası bulunuyor. Çok sayıda yaralı gördüm. Ölü konusunda bir şey söylememiz mümkün değil. Çok sayıda ambulans geldi. Çok sayıda bina etkilendi. Patlamaya yakın binaların ön yüzleri tamamen yıkılmış. Çevrede çok ciddi bir hasar var. Uzaktaki binaların camları bile kırıldı. Polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Görevli polisler bize bombalı araç olduğunu söyledi. " dedi. (HABER MERKEZİ)


 

(Fotoğraf: Bedran Babat)

ÖNCEKİ HABER

Suriye'de yaralanan asker, 5 gün sonra hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Portekiz'de Kartalların savaşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...