10 Eylül 2016 10:41

Tanrıkulu, Diyarbakır’daki eğitimcileri ziyaret etti

Sezgin Tanrıkulu, 11 bin 300 eğitim emekçisinin açığa alınmasına karşı Diyarbakır’da oturma eylemine başlayan Eğitim Sen üyelerini ziyaret etti.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 11 bin 300 eğitim emekçisinin açığa alınmasına karşı Diyarbakır’da oturma eylemine başlayan Eğitim Sen üyelerini ziyaret etti. Tanrıkulu, 15 Temmuz sonrası AKP’nin yaptığı uygulamaların da bir darbe olduğunu dile getirerek, "Ama şu bilinmelidir. Bu yapılan uygulamayla açığa alınan öğretmenler için bu bir onur belgesi bunu yapanlar için de bir utanç belgesi olarak tarihte kalacaktır” dedi.

Eğitim Sen Diyarbakır 1 ve 2 Nolu Şubelerin çağrısıyla geçtiğimiz Cuma günü eğitimciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak istemişti. Henüz toplanma aşamasındayken eğitimcilere polis saldırmış ve 48 kişi gözaltına alınmıştı. Sezgin Tanrıkulu bugün CHP Diyarbakır İl Örgütü’nden bir heyetle oturma eylemindeki eğitimcilere Eğitim Sen 1 Nolu şubeye giderek dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

‘AKP’NİN YAPTIĞI AÇIKÇA BİR DARBEDİR’

Tanrıkulu, burada bir açıklama yaparak şunları dile getirdi: "15 Temmuz’da bir darbe girişimini hep birlikte boşa çıkardık. Darbenin ebedi mağdurları olarak bu bölgeden biz karşı çıktık. Çünkü bundan önceki darbelerin de mağduru hep bizler; emekçiler, yoksullar, ötekiler ve Kürtler olmuştu. O nedenle onlardan daha çok biz darbelerin ne anlama geldiğini biliyorduk ve bu nedenle karşı çıkıp, boşa çıkardık. Ancak 15 Temmuz’dan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti darbeyle değil, demokrasi ve barışla mücadele etmeye başladı. Darbe mücadelesini bir kenara bırakarak, darbe mücadelesi adı altında hak ve özgürlüklere, insan haklarına, adalete en büyük darbeyi indirdi ve indirmeye devam ediyor. En son olarak da 11 bin 285 öğretmen Başbakanın bir açıklamasıyla açığa alındı. Bunu herhangi bir hukukla, yasayla, anayasayla izah etmek mümkün değil.  Bu ancak darbecilerin ve darbe hukukunun bir parçası olabilir. Ve onlarda bunu yapıyorlar. Hiç kimse bu uygulamaları bize darbe adı altında yapıldığını yutturamaz. Bu açıkça darbedir, temel hak ve özgürlüklere bir darbedir. Ve bu darbeyi de Adalet ve Kalkınma Partisi ‘Allah’ın lütfu olarak gördükleri bu darbe girişimini uygulamaya devam ediyor. Ama şu bilinmelidir. Bu yapılan uygulamayla açığa alınan öğretmenler için bu bir onur belgesi bunu yapanlar için de bir utanç belgesi olarak tarihte kalacaktır. Bizler hem hukuki süreçte  hem parlamentoda bu sürecin takipçisi olacağız”.

‘BİR ARAYA GELEREK DUR DEMELİYİZ’

Tanrıkulu’nun ardından Eğitim Sen 1 No'lu Şube Eş Başkanı İkram Atabay da söz alarak, ziyaretin anlamlı olduğunu belirterek teşekkür etti. Atabay, AKP darbeyi fırsata çevirerek emek ve demokrasi güçlerini sindirmek istiyor.  Bu adımların hepsinin KESK’in, Eğitim Sen’in mücadelesini bitirmeye yöneliktir. Bu süreçte hep birlikte olmalıyız. Bizlerin CHP’den beklentilerimiz vardır. Türkiye emek güçleriyle bu süreci durdurma mücadelesi vermelidir. Ya hep beraber ya hiçbirimiz. Bu süreçte gerçekten bir araya gelmezsek sıra tek tek hepimize gelecektir”dedi.

Gözaltına alınanların serbest bırakıldığını da açıklayan Atabay, kamuoyuna kendilerine destek vermesi konusunda çağrıda bulundu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Eğitim emekçileri hukuksuz şekilde açığa alındı'

SONRAKİ HABER

Gıda-İş 'Taşeron işçiye kadro' talebiyle bildiri dağıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa