25 Mayıs 2016 17:16

Acarsan Holding'e bağlı çalışan işçiler haklarını arıyor

Acarsan Holding'e bağlı Universal Acarsan şirketine bağlı olarak çalışan işçiler ödenmeyen ücretlerini istiyor.

Paylaş

Gıda, Dış Ticaret, İnşaat, Sağlık, Enerji, Otomotiv, Filo ve Taşıt Muayene sektörlerinde faaliyet gösteren Acarsan Holding'e bağlı Universal Acarsan şirketine bağlı olarak çalışan işçiler ödenmeyen ücretlerini istiyor.

Irak'ın Hilla şehrinde 400 yataklı hastanenin inşaatında aylarca çalışmalarına rağmen hak ettikleri paranın tam olarak ödenmemesi üzerine işçi bırakan işçiler Türkiye’ye geri döndü. Aylarca ödenmeyen paralarının hesaplarına yatmasını bekleyen 30’u aşkın işçi paraların yatmaması üzerine İstanbul, Erzurum, Isparta, Manisa, İzmir ve Balıkesir gibi illerinden çalıştıkları şirketin merkezi olan Antep’e geldi. Kendileri gibi hastane inşaatında çalışıp da parasını tam olarak alamayan yüzlerce işçinin olduğunu belirten işçiler, holding yetkililerinden alacakları konusunda olumsuz cevap alınca, holding önünde direnişe geçti.

HABER TAKİPİ YAPAN MUHABİRLERE TEHDİT

İşçilerin direnişi üzerine holding önüne gelen Evrensel ve DİHA muhabirlerini güvenlikler engellemeye çalıştı. Muhabirlerin haber yapmasını engellemeye çalışan ve kendini holdingin güvenlik sorumlusu olarak tanıtan kişi, "Eğer bu haberi yazarsan pişman olursun, bu konuyla MİT ve polis ilgileniyor. Bak sonra özür dilersin" gibi tehditlerde bulundu.

'DİLENCİ DEĞİLİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ'

İstanbul'dan Antep'e binbir zorlukla geldiğini söyleyen Melik Fırat Uçar (21) isimli işçi, alacakları için kendilerine bir yıldır söz verildiğini, ancak şu ana kadar herhangi bir ödemenin yapılmadığını söyledi. Sabah saatlerinde holdinge geldiklerini ve kendilerinin holdingden dışarı çıkarıldığını belirten Uçar, sabah 7'den beri çaresiz bir şekilde beklediklerini dile getirdi. Kendi alın teri olan haklarını istedikleri dile getiren Uçar, "19 şirketi olan bir holding işçilerin paralarını ödeyemiyor. Dilenmiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Burada ciddi bir hak gaspı var. Çoğumuz borç ederek buraya geldik. Benim içerde 1500 dolarım var. İçeride parası en az olan benim. 3000, 5000, 7000 doları içerde olan var. Ciddi anlamda bir mağduriyet söz konusu. İşçinin veresiyesi olur mu? Bize paramızın yüzde 30'unu kendilerine bağışlanması bile teklif edildi. İşçinin parasına göz koymuşlar. Ben nişanlıyım, evlenemiyorum, evime para gönderemiyorum. Kararlıyız, sonuna kadar hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

'SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'

Erzurum'dan gelen bir diğer işçi Emrah Sağbilgi ise emeklerinin hakkını istediklerini, sadaka istemediklerini söyledi. Çocuklarının rızkının gasbedildiğini dile getiren Sağbilgi, "Her yerde bize 'susun' diyorlar. “Medyayı da susturmasını çok iyi biliriz” diyorlar. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Çocuklarımızın hakkını asla kimselere yedirmeyeceğiz. Bize 200-300 dolar vererek susturmaya çalışıyorlar. Biz hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.

İşçilerin holding önündeki eylemleri sürüyor. (Antep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Zarrab'ın dosyasında Erdoğan ve eski bakanlar da var

SONRAKİ HABER

Lazkiye'deki katliamlar, Mersin'de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...