05 Şubat 2016 07:29

Erdoğan, Ekvador'da da terör estirdi: Korumaları, milletvekilini ve kadınları dövdü

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları, kendisini protesto eden Ekvador vatandaşlarına saldırdı.

Latin Amerika ziyareti kapsamında Ekvador’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Quito’daki Ulusal Araştırmalar Enstitüsü'nde (IAEN) bir konferans vermek isterken Ekvadorlu gençler ve kadınlar tarafından protesto edildi.

Bina dışında ve içinde gerçekleştirilen protestoda AKP Hükümeti’nin Kürt halkına yönelik saldırıları protesto edildi. Protestoculara dışarıda Ekvador polisi müdahale etti.

Konferans salonu içinde ise “Asesino Fuera/Katil Dışarı” sloganları atan Ekvadorlu kadınlara Erdoğan’ın özel korumaları saldırdı. Ekvador Değişim İçin Kadın Hareketi üyesi kadınlara yönelik saldırı görüntüleri Ekvador medyasında yayınlandı.

Bir başka ülkenin vatandaşlarına saldıran Türkiyeli korumaların kadınların ağzını kapatmaya çalışması ve yaka paça salondan dışarı çıkartmaları görüntülerde net olarak görünüyor. Aynı korumalar salon dışında da kameralara müdahale ederken görülüyor. Korumalar Ekvador televizyon kanalı Ecuavisa’nın da kameramanlarına saldırıyor.

ERDOĞAN: SAYGISIZ TİPLER

Cep telefonuyla çekilerek sosyal medyada konulmuş bir başka görüntüde ise saldırı sırasında Erdoğan’ın kürsüden Türkçe olarak “Görülebildiği gibi saygısız tipler de olabiliyor” dediği duyuluyor.

Opcion gazetesi saldırıyan uğrayan kadınların Cristina Cachaguay, Carla Calapaqui ve Pilar Rassa olduklarını yazarken, Pilar Rassa’nın saldırı nedeniyle hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

EKVADOR İÇİŞLERİ BAKANI, KORUMALARIN SALDIRISINI KINADI

Ekvador İçişleri Bakanı, Erdoğan’ın korumalarının uyguladığı şiddeti kınadı. Twitter hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Jose Serrano, "Dün akşam IEAN kurumlarında Türk Cumhurbaşkanlığı güvenlik üyelerinin şiddet içeren saldırıları hakkında, şunu belirtmeliyiz: Ekvador polisi şahıslardan kimlik talep etti, onlar diplomatik pasaporta sahipler. Polis raporu Dışişleri’ne iletilecek. Bu şiddet eylemlerini kesin bir dille kınıyoruz." dedi.

MİLLETVEKİLİNE DE SALDIRMIŞLAR!

Öte yandan twitter adresinden yaralı fotoğraflarını paylaşan Ekvador milletvekili Dieago Vintimilla da Erdoğan’ın korumaları tarafından darbedildiğini açıkladı. Hükümet milletvekili Vintimilla twitter mesajında “IAEN’deki Türk korumalar kadın arkadaşları bırakmaları istediğimde beni darbettiler. Devletin harekete geçmesini bekliyorum” diye yazdı. Vintimilla Devlet Başkanı Rafael Correa’nın hükümet partisi Alianza Pais (Ülke İttifakı) milletvekili.

Ekvador Ulusal Meclis Başkanı da saldırıya tepki gösterdi. Meclis Başkanı Gabriela Rivadeneira twitter adresinden bir mesaj yayınlayarak “Türk korumaların milletvetili arkadaşımıza saldırısını kınıyoruz” dedi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Edirne’de yoğun kar yağışı

SONRAKİ HABER

İnternet devleri 1 saniyede ne kadar kazanıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...