13 Ağustos 2015 06:05

Diyadin'de özel timler 2'si çocuk 3 kişiyi katletti

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde fırında çalışan Orhan Aslan (16) ve Muhammet Aydemir (15) isimli çocuklar iş yerinin taranması sonucu katledildi. Murat Mahallesi'nde ise kimliği öğrenilemeyen bir yurttaş, özel harekat timleri tarafından katledilmiş halde bulundu.

Paylaş

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde dün gece saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırının ardından özel harekat timleri, Jandarma Komutanlığı'nın karşısındaki bölgeyi rastgele taradı.

İddiaya göre Atatürk Mahallesi'ndeki fırında çalışan ve odun almak için dükkanın karşısındaki depoya giden Orhan Aslan (16) ve Muhammet Aydemir (15) isimli çocuklar da kurşunların hedefi oldu. Çocuklar olay yerinde yaşamını yitirirken, iş yeri kan gölüne döndü.

Murat Mahallesi'nde ise sabah saatlerinde harabe halindeki evlerin arasında bir erkeğe ait cenaze bulundu. Görgü tanıkları, bu kişinin infaz edildikten sonra panzerle sürüklenip buraya getirildiğini dile getirdi. Olay yerinde kan ve sürükleme izleri olduğu görüldü. 

İnfazı haber alan çocukların aileleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittiklerinde, cenazelerin Erzurum Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü haberi aldı.

GÖRGÜ TANIĞI GÖZALTINA ALINDI

Çocukların infaz edildiği işyerinin üst katında yaşayan ailelerin evlerine baskın düzenleyen özel harekat timleri evdeki herkesi darbetti. Saldırının ardından Fevzi Kahraman (50), Aytekin Kahraman (45), Mehmet Kahraman ve Harun Kahraman gözaltına alındı.

İlk olarak gözaltına alınmaya çalışılan Fevzi Kahraman'ın olayın görgü tanığı olduğu belirtildi. İddiaya göre çocukların öldürüldükten sonra üzerlerine gerilla kıyafeti giydirildiğini söyleyen Kahraman polislere "Bunlar çocuk. Fırında çalışıyorlardı" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine polisler Fevzi Kahraman'ı gözaltına almaya çalıştı. Kahraman'ın gözaltına alınmasına engel olmaya çalışan aynı aileden Aytekin Kahraman, Mehmet Kahraman ve Harun Kahraman da polislerce darp edilerek gözaltına alındı.

KEPENKLER KAPALI

Tüm esnafın kepenk kapattığı ilçede büyük gerginlik hakim. Halk İlçe Devlet Hastanesi önüne giderken, özel harekat timlerinin zırhlı araçlarla ilçe merkezinde dolaşması gerginliği daha da arttırıyor.

AĞRI VALİLİĞİ: 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Ağrı Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise "3 teröristin öldürüldüğü" iddia edildi.

Açıklama şöyle: "12 Ağustos 2015 günü saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile kaçan teröristlerin yakalanması için yapılan operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir." (Ağrı/DİHA)

KATLEDİLEN ÇOCUKLARIN DOSTLUKLARINDAN GERİYE BU FOTOĞRAF KALDI

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'de karakola roketli saldırı

SONRAKİ HABER

IŞİD, sınır kapısına saldırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...