09 Temmuz 2015 06:09

AKP’ye oy çıkmayınca içme suları kesildi

Erzurum'un AKP'li Şenkaya Belediyesi, 7 Haziran seçimlerinde partilerine az oy çıkınca seçimin hemen ardından Paşalı Mahallesi sakinlerinin içme suyunu keserek, halkı adeta cezalandırdı. Bir aydır suları kesik olan mahalle sakinleri, HDP’yi destekledikleri için sularının kesildiğini belirtiyor.

Paylaş

Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı 2 bin nüfusa sahip eski belde Paşalı Mahallesi’nde 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin yüzde 80’i aşkın oy alması sonucu iddialara göre AKP’li ilçe belediyesi seçimden hemen sonra halkın içme suyunu keserek, en temel ihtiyaçlarından mahrum bıraktı. Mahalle sakinleri, Ramazan ayında kavurucu sıcaklara rağmen kilometrelerce yol yürüyerek, köyün dışındaki kuyu ve çeşmelerden su taşıyor. 

‘HDP'Yİ DESTEKLEDİĞİMİZ İÇİN SULARIMJIZI KESTİLER' 

Seçimde HDP’yi destekledikleri için AKP’li belediye başkanının kendilerine ambargo uygulayıp sularını kestiğini vurgulayan Osman Çelik isimli mahalle sakini, bir aydır sularının olmadığını söyledi.

Çelik, durumdan en çok kadın ve çocukların etkilendiğini söyleyerek, “Seçimden önce belediye başkanı ‘Ak Parti’ye oy verin, seçimden sonrasına hiçbir sorununuz olmaz’ dedi. Seçimde ise HDP’yi çoğunluk desteklediği için sularımızı kestiler. Şimdi Ramazan ayında gidip kadınlar çocuklar mahalle dışında bulunan kaynaklardan su getiriyorlar. Arabası olan arabasıyla getiriyor. Arabası olmayanlar ise omuzlarda taşıyarak getiriyorlar. Her söylediğimizde ise belediye yetkililer ‘Pompa arızalı yarın gelecek hazır olacak’ diyerek oyalıyorlar. Şimdiye kadar hiçbir şey de yapmadılar” dedi. 

'KİMİN BELEDİYE BAŞKANI'

Sularının kesilmesinin ardından yanlarına gittikleri AKP’li Belediye Başkanı Görbil Özcan’ın kendilerine “Kime oy verdiyseniz onlar size hizmet etsin” dediğini ileri süren Çetin, “Seçimden sonra oy çıkmayınca sularımız kestiler. Bizim çevremizdeki köylülerin öyle hiçbir sorunu yok, sadece bizim köyde bu sorun yaşanıyor. AKP’ye oy verseydik bu sorunlarımız olmayacaktı. Bir daha seçim olursa yine vermeyeceğiz. Bu bizim irademiz. Vergimizi veriyoruz niye böyle yapıyorlar” diye tepkisini dile getirdi.

'SÜREKLİ OYALIYORLAR' 

Tarık Varlık isimli yurttaş ise kendilerine yapılanın zulüm olduğunu, Ramazan ayında mahalle sakinlerinin perişan olduğunu söyledi. Varlık, “Seçimde AKP’ye oy vermediğimiz için böyle yapıyorlar. Kadınlar çocuklara akşama kadar su taşıyor. Bu kabul edilemez bir şeydir. Sürekli ‘yapacağız’ diye oyalıyorlar bir aydır sularımız kesik” diye konuştu.

POMPA BİR AYDIR YAPILAMIYORMUŞ 

Konuya ilişkin görüştüğümüz Şenkaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Yavuz Bedir, su deposuna ait pompanın arızalandığı gerekçesiyle suların kesilmiş olduğunu savunarak, arızanın yapım aşamasında olduğunu ve en kısa sürede çözeceklerini iddia etti. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Su kesintisi yaşayan mahalleli, itfaiye aracı ile 3 personeli rehin aldı

SONRAKİ HABER

'Musa Anter davasının sonuçlanması JİTEM'i de çözer'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...