22 Şubat 2015 15:07

Uçan Süpürge Onur Ödülü Hümeyra’nın

'18’in Halleri' temasıyla 18. yaşını kutlayacak olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin bu yılki onur ödülü Hümeyra’nın oldu.

Paylaş

“18’in Halleri” temasıyla 18. yaşını kutlayacak olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin bu yılki onur ödülü Hümeyra’nın oldu.

“Hep 18” kalabilmeye örnek bir yaşam ve sanat pratiğine sahip olmasının yanı sıra, toplumsal cinsiyet kalıplarına sıkışmayı reddederek “Adım Kadın” diyen Hümeyra’ya, 2015 Uçan Süpürge Onur Ödülü’nün takdim edileceği açıklandı. Müzikten tiyatroya sinemadan dizi sektörüne birçok alandaki varlığıyla akıllara kazınan nadir sanatçılardan olan Hümeyra, 8 Mayıs akşamı Ankara Devlet Opera ve Bale Sahnesi’nde gerçekleştirilecek 18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Açılış Gecesi’nde Onur Ödülü’ne kavuşacak.

Hümeyra, 70’li yıllardan itibaren Türkiye’deki müzikal gelişim çizgisine değerli bir katkı sundu. Müzik yaşamının daha ilk yıllarında Olmasa, Kördüğüm, Adım Kadın gibi şarkılarıyla akıllara kazınan Hümeyra, sonraki yıllarda tiyatro, sinema ve televizyon alanlarında harcadığı emekle de sanatsal üretim yelpazesini genişletti. 1980 yılında Atıf Yılmaz’ın Talihli Amele filmiyle başlayan sinema kariyerine Kırık Bir Aşk Hikâyesi (Ömer Kavur), Mine (Atıf Yılmaz), Bir Kadının Anatomisi (Yavuz Özkan), 80.Adım (Tomris Giritlioğlu) ile devam etti. 2000’li yıllarda Çağan Irmak filmleri; Babam ve Oğlum, Ulak, Dedemin İnsanları ve Unutursam Fısılda gibi filmlerin yanı sıra, başrolde yer aldığı başarılı televizyon dizileriyle de genç kuşağın ilgiyle takip etmeye başladığı Hümeyra, geçmişten geleceğe köprüler maya devam ediyor. Hümeyra, Vasıf Öngören’in kaleme aldığı aynı adlı tiyatro oyunundan Atıf Yılmaz’ın beyazperdeye aktardığı “Asiye Nasıl Kurtulur?” filminde hayat verdiği Zehra karakteri ile Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, “Ödüller Kimin İçin” adlı tiyatro oyunundaki performansı ile Ankara Sanat Kurumu En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, 2007’de “Ben Anadolu” oyunundaki performansıyla İsmail Dümbüllü Ödülü ve “Babam ve Oğlum” filmindeki performansıyla Sinema Yazarları Derneği En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı.

FESTİVAL HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Uçan Süpürge’nin Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’nin sahipleri bir süre önce açıklanmıştı. 2010 yılında Gölgeler ve Suretler filmiyle Antalya Altın Portakal En İyi Kurgu Ödülü’nü kazanan Aylin Zoi kurgu alanında; Canavarlar Sofrası, Kusursuzlar ve Karışık Kaset filmlerinin kamera arkasında yer alan Deniz Eyüboğlu görüntü yönetmenliği dalında; Kusursuzlar filmiyle 2014 yılında Antalya Altın Portakal En İyi Senaryo Ödülü’nü alan Emine Yıldırım ise bu yıl senaryo dalında Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’ni alacak isimler olarak belirlendi. 8-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında Tema Ödülü ve Genç Cadı Ödülü’nün takdim edileceği isimler de çok yakında açıklanacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanı: Suriye'de yeni topraklarımız oldu

SONRAKİ HABER

Fikret Muallâ anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...