10 Haziran 2011 12:26

Bir ses, bir nefes…

Bir ses, bir nefes…

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Yarın seçimler yapılacak ve yeni meclis oluşacak. Derin devlet son bir numara çekmezse eğer, halkın gerçek temsilcilerinden oluşan hatırı sayılır bir kesim Mecliste yerini alacak.
Bizim devlet genelde rahvandır, ama bazı durumlarda hızına yetişilmez. Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Diyarbakır Adayı Hatip Dicle’nin fi tarihindeki bir konuşması nedeniyle verilmiş mahkumiyet kararını seçime üç gün kala apar topar onaylayıp, seçilmesini engellemeye çalışan gücü inkar etmiyoruz, hafife de almıyoruz.  Aynı güç, bir sabıkasızlık kaydını üç ayda vermez, o başka…
Blok adaylarımız, katıldıkları bu engelli koşunun sonunda ipi göğüsleyecekler ve adaletsiz seçim barajını yıkacaklar. Onlara oy ve gönül verenler de meydanlarda kutlamalara başlayacak. Kutlamaya hakkımız var, ama fazla zamanımız da yok.
TBMM’de oluşacak olan grubun ileride alacağı şekli ve yapılanması, blok bileşenleri tarafından kararlaştırılacak. Çatı partisi mi olacak, başka bir yapı mı olacak, bunlar kısa zamanda verilmesi gereken kararlar ama; sonuçta TBMM’nin içinde ve dışında bir mozaik oluşacak. Bu mozaiğin eksik parçaları da bulunuyor. Seçime katılması düzen tarafından bir katakulliyle engellenen ÖDP, o eksik parçalardan birisidir. Hak mücadelesinde ve toplumsal muhalefette yıllardır yan yana yürüdüğümüz köklü bir geleneğin uğradığı bu mağduriyet, bizim de mağduriyetimizdir, halka yapılan bir haksızlıktır. İktidarın Hopa’da katlettiği Metin Hoca’nın sesi, meclisin koridorlarında da yankılanmalıdır. Ümitliyiz, madem ki artık yola çıkıldı; kervan yolda düzülecek, taşlar yerine oturacak, hak yerini bulacak.
Bizim işimiz oy vermekle bitmeyecek, bizi zorlu bir görev bekliyor. Halkın vekillerine, çok yoğun bir şekilde bilgi beslemesi yapmamız gerekiyor. TBMM’de yer alacak olan siyasi partilerin hiçbirinin düşünsel alt yapısı bizimki kadar zengin değildir, bu konuda iddialıyız ve tevazu göstermiyoruz. Blok destekçisi olan bizler; üretenler, yazıp çizenler,  akademisyenler, sanatçılar, yani hepimiz bilgiyle donatılmış muhteşem bir camiayız.  Yanımızda, bloka destek vermek isteyip de çeşitli nedenlerle desteğini açıklayamayan emek ve meslek örgütleri de var, onu da biliyoruz. Böylesine yoğun ve kapsamlı bir birikimi TBMM’deki temsilcilerimize aktarmalıyız, onları diri ve direngen tutacak olan bu aktarımdır. TBMM’de görüşülecek her konuya ilişkin bilgi notunu, raporu, bilimsel ve gerçekçi dayanağa bağlayıp 24 saatte hazırlama ve onlara aktarma gücümüz var, bu gücü mutlaka kullanmalıyız. Her milletvekilinin resmi 1-2 danışmanı olur ama bizim vekillere bu sayı yetmez, hepimiz onların fahri danışmanı olmalıyız.
Halk güçleri ve halkın vekilleri zorlu bir dönemece giriyor. Bir arada davranmaya alışma süreci, çabuk ve doğru kararları ortak verme zorunluluğu, farklı kesimlerin farklı beklenti ve talepleri; bunların hepsi bizi yorar, ama bizi bozmaz. Bizim itirazımız bu bozuk düzenedir, birbirimize değildir. Düzen, bizim sesimizi ve nefesimizi kesemeyecek. Blok adaylarına vereceğimiz her oy, TBMM’de sesimiz ve nefesimiz olacak.
Hepimize kolay gelsin.

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...