18 Şubat 2013 12:03

Hangi yemeği yemeli?..

Hangi yemeği yemeli?..

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Geçen hafta içme suyu için yazmıştım, şimdi daha derinlere gidelim, biraz da yemek üzerine yazalım..

Gazetemizde geçen haftalarda bir köşe yazısı yayınlandı. Bir arkadaşımızın kaleme aldığı bu yazıda, yemekte ve beslenmede seçicilik üzerine ilginç söylemler var.

Yazıyı okudukça, insanların beslenme alışkanlığının değiştiğini, bu yüzden zihinsel sıçrama yaşadığımızı ve hayattan tat almaya başladığımızı anlıyoruz önce. Gurme Vedat Milor’ un sunduğu yemek programlarını izlememizi öneriyor dostumuz. Bu mevzu bizi inceltirmiş, onu da anladık.. Ama bu kadar sözün sonunda durup durup da solculara çakmasının nedenini ben hiç anlayamadım..

“Hayattan tat almayı, kötüye ‘yemezler’ demeyi öğreniyoruz. Solcular korkmasın, solculuklarına halel gelmez bundan.” diyor dostumuz..

Onlarca yıldır, kendimizi hep sosyalist kesimde gördük, ama solcu olarak tanımlamadık; çünkü solculuk, savunduğumuz sosyalist teoride tanımlı bir kavram değil.. Bu yüzden dostumuzun hışmından biraz kendimi kurtarmaya çalışsam da yine vebal altındayım, çünkü biz devrimcileri bu memlekette herkes solcu olarak bilir. Gerçeği insanlara anlatamamanın kabahati de bizdedir. O yüzden hışımdan kurtuluş yok, ceremesini çekeceğiz..

Her lafın sonunda solculara giydirmek moda oldu dostlar.. Faşistlerin, gericilerin ve liberallerin giydirmesini anladık da, bu dost sayfalarından hışma uğramayı kabullenemiyorum. Ben dahil, çevremizdekilerce ‘solcu’ olarak bilinen insanlar, yaşamdan tat almayı bilmiyorlar mı da bize neyden tat alacağımız öğütleniyor?..Biz devrimciler giyinmeyi, sevmeyi, müzik dinlemeyi, yemeyi ve içmeyi bilmez miyiz?.. Rodrigo’nun gitar konçertosunu en iyi dinleyip anlayanlar; sevdalısını  en çabuk, en yanık ve en çok sevenler, hücrelerinde sevdalarını büyütenler  kimdir; devrimciler değil midir?.. Bizim neremize neden halel geleceğini kim nasıl belirliyor?..  Hangi yetkiyle belirliyor?..

Bizi hor görüp bize ayar çekmek hiç, ama hiç kimsenin haddine değildir..

Evrensel’de yazanlar, yazdıklarını okuyanlara saygı duymalı ve onların halinden meramından anlamalıdır. Bu gazeteyi sanayideki işçi de okuyor, öğrenciler de okuyor. Gazetemizi satın almak için bir lira ödeyen bu insanlar, öğle yemeklerini iki liraya satın aldıkları tavuk dönerle geçiştiriyor, çünkü onları öğlenleri görüyorum. Akşam ne yediklerini ise bilmiyorum, çünkü görmüyorum ama kuvvetle tahmin ediyorum. En azından öğütlenen o ekran gurmelerinin yediklerini yiyemiyorlar, ondan eminim.

Solculara inat dans edin, solculara kızıp istediğinizi istediğiniz yerde yiyin, televizyonlarda yemek programlarını izleyin ve izletin.. Sosyal medyayı iyi kullanın, medyatik olun.. Buna karışamayız.

Ama siz de bizim tavuk dönercileri hor görmeyin, onlara ayar vermeye çalışmayın.. İki lafın arasında da ‘solcu’ namlı devrimcilere çakmayın.. Devrimciler iki liralık tavuk döner yiyerek de zihinsel sıçrama yaşarlar, hayatları incelir, bunu hiç unutmayın..

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...