20 Mayıs 2011 10:08

Onurunla yaşa, hapiste yat!..

Onurunla yaşa, hapiste yat!..

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu, üniversite yönetimi de soruşturma başlattı. Onun suçu, Kocaeli Dilovası bölgesinde çevre kirliliğinin halk sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkileri, yazdığı bilimsel araştırma raporu ile kamuoyuna açıklamasıdır. Hamzaoğlu’nun, yazdığı rapordan dolayı halkı yanlış bilgilendirme, korku ve paniğe sevk etme gibi akıl ve bilim dışı suçlamalarla 4 yıla kadar hapsi isteniyor. Onu suçlayanlar ise, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesinin başkanlarıdır.
Onur Hamzaoğlu 26 yıllık tıp doktorudur, halk sağlığı uzmanıdır. Ulusal ve uluslararası akademik çevrelerde yayınlanmış birçok bildirisi ve yazdığı 6 kitabı vardır. Akademik hayatında binlerce öğrenci yetiştirmiştir. Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı başkanıdır. Halk sağlığı konusunda, ülkemizde ve yurt dışında görüşüne başvurulan, kendisine danışılan bir isimdir.
Gelelim şimdi onu suçlayan o çok değerli belediye başkanlarına.
Birisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanıdır, ilahiyat fakültesi mezunudur… Ama öyle imam falan zannetmeyin, kendisi fahri profesördür. Kırgızistan bilmem ne üniversitesinden fahri profesörlük unvanı almış, yani sırtında uzun ve ciddi bir cübbe taşıyor. Öbürü ise Dilovası Belediye Başkanıdır, Açık Öğretim Fakültesi mezunudur. Ona cübbe falan veren olmamış ama günün birinde veren biri mutlaka bulunur.
Anlayacağınız, o suç duyurusunda bulunanlar cahil değildir, hepsi okumuş çocuklardır. Halk sağlığı konusunu Onur Hamzaoğlu’ndan daha iyi bilirler, onun yanlışını bulup savcıya şikayete giderler.
Dilovası halkı yıllardır zehir soluyor sevgili okurlar, durmadan tüten fabrika bacaları halkı kanser ediyor. TBMM, bir araştırma komisyonu kurarak 2006 yılında bu konuda bir rapor hazırlamıştı. Meclis araştırma raporu, Onur Hamzaoğlu’nun işaret ettiği tehlikeleri doğruluyor, alınması gerekli önlemleri tek tek sıralıyor. Meclis araştırma komisyonu, dönemin İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu’nu da dinlemiş, raporda onun da görüşleri yer alıyor. Veysel Eroğlu o zaman bu bölgenin sanayi için uygun olmadığını, daha fazla sanayi tesisi kurulmasının engellenmesi gerektiğini belirtmiş. O zaman doğru söylemiş ama, Çevre Bakanı olduktan sonra doğrusunu yapmamış; bölgede kirlilik sorunu artarak devam ettiğine göre sorumlu bakan olarak orada hiçbir önlem almamış, Meclis raporunu rafa kaldırmış.
Onur Hamzaoğlu hakkında suç duyurusunda bulunan belediye başkanları AKP’lidir, tıynetleri bu işe uygundur, onu anlarız. Kabul edilemeyen ise, Kocaeli Üniversitesi yönetiminin onun hakkında soruşturma başlatmasıdır. Üniversite yönetimi bilim insanlarından oluşur. Bilimsel çalışmalarını açıkladığı için bir öğretim üyesi hakkında soruşturma başlatanlar bilim insanı sayılabilir mi? Bunlar mı bizim çocuklarımızı yetiştirecek, bu ne rezalettir?..
Bilim insanlarını hapse tıkmak, AKP’nin bilime bakışının ve ülkeyi ne hale getirdiğinin en açık göstergesidir. Onu suçlayan belediye başkanları ve üniversite yönetimi, görevini yapmayan Çevre ve Orman Bakanı; derhal istifa etmelidirler.
Şimdi, Onur Hamzaoğlu’nu hapiste yatırırsak Dilovası’nda yaşanan çevre felaketi sona erecek, halk zehir solumayacak, ortalık tertemiz olacak.
Yat Onur Hocam onurunla içerde yat, Allah kurtarsın!..

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...