05 Aralık 2014 11:38

Kılıçdaroğlu Recep Amca'ya gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu 2 çocuk babası 39 yaşındaki Tezcan Gökçe’nin cenaze namazında ayağında yırtık lastik ayakkabıyla saf tutmasıyla gündeme gelen 75 yaşındaki Recep Gökçe'yi evinde ziyaret edip taziyede bulundu.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 28 Ekim günü 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında dün cansız bedenleri çıkartılan son 5 işçinin cenaze törenine katılmak için Ermenek'e geldi. Helikopter Kazancı Beldesi'ne gelen Kılıçdaroğlu, ilk olarak oğlu Tezcan Gökçen'nin cenaze namazında ayağında yırtık lastik ayakkabıyla saf tutmasıyla gündeme gelen Recep Gökçe ile 'Oğlum yüzme bilmezdi' sözleriyle Türkiye'yi ağlatan Ayşe Gökçe'yi evlerinde ziyaret etti. Ziyaret öncesi Recep Gökçe'nin evinin bulunduğu sokağa mıcır döküldü.

LASTİK AYAKKABILARINI ÇIKARDI, DERİ AYAKKABI GİYDİ

Mıcır döküldüğü sırada kara lastik ayakkabılı olan Recep Gökçe'nin Kılıçdaroğlu'nu karşılarken ayakkabılarını değiştirip deri ayakkabı giymesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'nu hoş geldin diyerek karşılayan Recep Gökçe, Kılıçdaroğlu'nun daha beldeye yaptığı ziyarette de karşılaştıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Recep Gökçe'ye taziye dileklerinde bulunup evinde sohbet etti. Kılıçdaroğlu, Recep Gökçe'ye bir isteğinin olup olmadığını sordu Gökçe de her hangi bir isteğinin olmadığını belirtti. Kazancı Belde Belediye Başkanı CHP'li Uğuz Tekin de, Recep Gökçe'nin evinin tadilat yapılması için çalışma başlattıklarını Kanal D' de yayınlanan 'Evim Şahane' programı tarafından evde düzenleme yapılacağını belirtti. Kılıçdaroğlu daha sonra aynı beldede oturan ve aynı madende hayatını kaybeden Mehmet Tokat'ın ailesini ziyaret edip, Tokat'ın yetim kalan çocuklarıyla yakından ilgilendi. Ziyaretler sırasında her iki aileye de içinde kıyafet olduğu belirtilen hediyeler verildi. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından beldedeki bir kahvehaneye geçip, vatandaşlarla sohbet etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI

Kılıçdaroğlu, kahvehanedekilere 'Saray konusunda ne düşünüyorsunuz. Yanında bulunan belde başkanı Uğuz Tekin'i gösterip bizim başkan saray yaptırdı mı? diye sordu.

Vatandaşlarda, "Yaptırırsa biz izin vermeyiz"diye cevap verdi. Bu arada bir kişi de Recep Gökçe'den bahsederek "Bizim Recep amcanın sarayını görmüşsünüzdür" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Onun gönlü, yüreği o saraydan büyük" diye konuştu.

‘SEÇİM BARAJINA ANAYASA MAHKEMESİ KARAR VERECEK’

Bir kişinin yüzde 10 olan seçim barajının düşürülmesi yönündeki sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, baraj konusunda konuşulmasının henüz erken olduğunu, DSP, SP ve BBP'nin müracaatı üzerine Anayasa Mahkemesi'nin usül yönünden uygun olup olmadığını değerlendireceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, yüzde 10'luk barajın doğru bir uygulama olmadığını belirterek, makul bir rakama veya yüzde 5'lik bir rakama indirilmese gerektiğini söyledi. Şu an temsili adaletin olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yüzde 34 oy alıyor, meclisin yüzde 65 oranında milletvekili çıkarıyor bu olmaz. Bu doğru bir uygulama değil, haksızlık var. Tabi bu haksızlık giderilir mi, giderilmez mi kararı hakimler verecek. Bu karara hepimizde katıl sakta katılmasak da uyacağız."dedi. Bir kişinin 'Fethullahcıların bir oyunu diye düşünüyoruz' demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu olay daha öncede gündeme gelmişti."dedi.

‘TÜRKİYE KÖTÜYE GİDİYOR, SADECE TÜRKİYE'DEKİ VATANDAŞLAR BUNUN FARKINDA DEĞİL'

Türkiye'nin durumunun kötüye gittiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye kötüye gidiyor. Sadece Türkiye'deki vatandaşlar bunun farkında değil. Gidin Amerikalıya, İngiliz’ine, Alman’ına, Hollandalıya, hepsinin kafasında aynı soru var. 'Türkiye iyiydi nasıl oldu da böyle kötü bir tabloyla karşı karşıya kaldı' diye. Onlarda kaygı duyuyorlar, yasaklar geliyor, baskılar geliyor, bunları aşmamız lazım artık. Toplum çok kamplaştı. Birbirine düşman haline geldi. Toplumun bu kamplaşmadan kurtulması lazım. Siyasi düşünceler farklı olsa da bir araya gelip sohbet etmesi lazım."

'DEMOKRATİK YOLLA GELDİLER, DEMOKRATİK YOLLA GİDECEKLER'

Bir kişinin 'Padişahlığı yıkmak için sol partilerde birleşim şart oldu' demesi üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Padişahlık mı, Sultanlık mı, bilemiyorum. Ama ona kimsenin gücü yetmez arkadaşlar. Bir tek CHP'li kalsa bile yeter. Kimsenin endişesi olmasın o konuda. Onların niyetleri olabilir, ama onların gücü yetmez. Bu ülkeyi biz kanla, gözyaşıyla kurduk, birileri gelsin bizim acılarımızı sömürsünler, kanımızı, gözyaşımızı görmesinler, ben geleceğim sultanlık kuracağım, yemeyiz onu arkadaşlar, kimse kusura bakmasın. Demokratik yollarla geldiler, demokratik yollarla da gidecekler. Bu işin özü budur."

'İNANÇLARI SÖMÜRDÜLER'

Kılıçdaroğlu, "Bütün vatandaşımızın bu gerçeği bilmesi lazım. Onların inançlarını sömürdüler, onların etnik kimliklerini sömürdüler, insanları birbirlerine düşman haline getirdiler. Biz tam tersi, inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Bu ülkede barış ve huzur içinde yaşacağız. Demokrasimizi güçlendireceğiz. Benim temel derdim işte Recep amcanın derdi. O niye lastik ayakkabı giyiyor, benim derdimin o olması lazım. Benim derdim sarayda oturmak değil ki. Dert nedir? Bu ülkede herkesin karnı doyacak, anneler çocuklarını huzur içinde okula gönderecek, herkesin işi, aşı olacak. Asıl derdimiz bu dur. Onların derdi bu değil. Onların derdi, ben sarayda nasıl yaşarım, yandaşıma nasıl bir şeyler yaratırım, çocuğuma bir gemi nasıl alırım, onların çocukları işsiz değil ki, bir insan yeraltında niye çalışır? O koşullarda niye çalışır, başka geçinecek yer yok, alan yok, iş yok. Siyasetle bunun üstesinden geliriz, yeter ki dürüst, namuslu, olalım, vatandaş için çalışalım. Vatandaşın sesini, sözünü dinleyelim, onun tenini koklayalım, asıl amacımız o. Bizim siyaset o sorunları çözecek. Siyaset vatandaşın kimliğini, inancını oynamak, onu sömürmek değil. Allah ile kul arasına kimse girmez. Müslümanlıkta da böyle bir şey yok. Kimsenin öyle bir yetkisi yok. Ama onlar kendilerini yetkili görüyorlar. "diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra madencilerin cenaze törenlerine katılmak için Ermenek kent merkezine hareket etti. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

EMEP’in 7’nci konferansı başladı

SONRAKİ HABER

Ermenice öğrencileri ortada kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...