16 Şubat 2014 13:37

Türkiye: İsa'dan sonra 2014

Fatih Saraç / Altaylı gibi nice fatihler yetiştirdi bu millet! Oh ne ala gazetecilik, ne ala memleket! Pusular kurulsun, onlar sus pus otursun! Sensörünüz açık kalmış Sn. Saraç, ötüyorsunuz bip bip! Buradaki bip sansür bip’i değil tabi, telefondan geliyor. Bay başkan arıyor

Türkiye: İsa\'dan sonra 2014
Paylaş

Barış GENÇYILMAZ
Eskişehir


tyyp:// Bildiğin gibi değil moruk, şöyle diyeyim; burası bizi sansürlemek isteyenlerin diyarı. Masallarda dekolteli kadınların düşmanı bir kahraman ‘Sansürella’.Ve ne zaman açsa avam ağzını, sarayların balkonlarından çıkar yola şamar!
Takvim-i Vekayi’nin başına gelen budur. Duysa iç geçirir Tercüman-ı Ahvâl’den Agâh Efendi. O dönem II. Mahmut padişah. Şu an I. Mahvettin. Değişmiyor büyük oyun oyuncular değişse de!

NİCE FATİHLER GÖRDÜK!

Fatih Saraç / Altaylı gibi nice fatihler yetiştirdi bu millet! Oh ne ala gazetecilik, ne ala memleket! Pusular kurulsun, onlar sus pus otursun! Sensörünüz açık kalmış Sn. Saraç, ötüyorsunuz bip bip! Buradaki bip sansür bip’i değil tabi, telefondan geliyor. Bay başkan arıyor!

Road Runner’ın ‘bip bipleri’ ile büyüyüp Yalçın Çakır’ın programına bile yakıştıramamışken bizler o biplemeleri, şimdi kalkmış TİB başkanı beğenmediği sitenin yollarını kesecek! Bip ulan bip!

Gezi sansürlerini affetmedik! Penguenlerini unutmadık CNN Türk’ün. Hayvan düşmanı değiliz evelallah! Ama sizi nasıl severiz bay patron. Canlı, renkli, güzel ne varsa boyarsınız griye! Merdivenlerdeki gri belediyeyi hatırla! Sansür bilinçaltımıza işliyor daima. Söylemek istediğin onlarca şeyi içine atmadın mı kimi zaman. Otosansür diyorlar ya buna. Ölümcüldür! Ne kadar bastırırsan kendini o kadar flulaşırsın. ‘İnsanların yüzlerini göremiyorum’.

DNS’LERİMİZİN ÖNLERİNİ KESECEKLER

Gezi niye güzel biliyor musun? Herkes kendi olabildi o gün! Kendin olma diye dayatılan ne varsa ona karşı barikat kurdu o gün! Sokaklara sansür bulutu inemez! Kendini sansürleyen Yiğit Bulut’u hiç gezemez! Mahalle gençlerinin en atarlı kombinasyonları şimdi tespihlerle eş zamanlı ağızlarda:
‘Sansürler ikiye ayrılır, gençlik içinden geçer!’

Roboski’nin bilmem kaç saatlik heron kaydı vardı, hani bir türlü ortaya çıkamayan. Belki TİB erişimi engellemiştir Sn.Erdoğan? Savcıları tek elden atayan, siteleri tek elden kontrol etmeye çalışan iç mihraklar tarafından yönetiliyoruz aziz Romalılar! O kadar daraldı ki çevreleri, çemberin dışındaki her şey dış mihrak!

Firewall’a ateşler salacak, DNS’lerimizin önlerini kesecekler! TİB, istediği servis sağlayıcının müşteri bilgilerini, internet trafik geçmişini hiçbir kısıtlama olmadan kayıt altına alabilecek!

Günde 150 milyar e-mail geçiyor sanal ağ üzerinden! Peki sen bu 150 milyar-milyon-milyar e-mail’i nerede saklayacaksın?


SENSÖRLÜ LAMBA DA BURADAN TÜRÜYOR

Ufak bir araştırma yapınca hemen kelime kökenine rastlarsınız sansürün, Roma’dan geliyor ‘censor’. Zannediyorum ki hareketi fark edince tepki veren ‘sensörlü lamba’ da buradan türüyor. Hareketi gören gardını alıyor! Sokakların bu denli etkili olduğu Gezi ve sonrası için bir hamle! Sermaye medyası zaten 1’e 10 katıyorken, elimizdeki silahımız yani ‘sosyal medyamız’, sosyal devlet tarafından esarete zorlanıyor!

ÖNCEKİ HABER

İnternet yavaş Hükümeti indiremiyorum

SONRAKİ HABER

Fenerbahçeliler yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...