17 Ağustos 2013 17:36

‘Barışın çocuklarıyız’

İzmir Dikili’de düzenlenen gençlik kampının birinci gününün akşamında yapılan açılış etkinliğinde bir araya gelen gençler omuz omuza halay çektiler. Attıkları ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganıyla Gezi direnişini selamladılar.Açılışta konuşan kamp komitesinden Ceren Kocataş,  bu yıl d&

‘Barışın çocuklarıyız’
Paylaş

Açılışta konuşan kamp komitesinden Ceren Kocataş,  bu yıl düzenlenen kampın önemine dikkat çekerek “Türkiye tarihinin en kitlesel direnişi olan Gezi direnişinin heyecanı ve deneyimleri ile 11. kez  buluştuk” dedi. Kamplarında yıllardır var ettikleri yaşamı Gezi direnişi ile tüm yurtta kurma imkanı bulduklarını söyleyen Kocataş, “Gezi direnişi, YGS şifre skandalına karşı yapılan eylemlerin, ODTÜ’de ayağa kalkan öğrencilerin, güvencesiz çalışma dayatmalarına karşı yükselen seslerin, kürtaj yasağına, şiddet, taciz ve tecavüze karşı sokağa çıkan kadınların toplamıdır” diye konuştu.

‘BARIŞ YOKSA GELECEK DE YOK’

Gezi direnişinin sadece özgürlüğe değil barışa da sahip çıktığına dikkat çeken Kocataş “Rojava’da, Suriye’de ve Mısır’da çatışmalar sürüyor. Ezilen halklar tüm dünyada ayağa kalkarak kendi geleceği için mücadele ediyor” dedi. Egemen güçlerin halkların taleplerini ezmeğe çalıştığını ifade eden Kocataş  “Bizler çok iyi biliyoruz ki savaş geleceğimizin karartılması demektir. Bizler barışın çocuklarıyız. Bu nedenle de bu kampta ‘Barış yoksa gelecek de yok diyoruz” dedi. Açılış konuşmasının ardından gençler Denge Dinan’ın söylediği türkülerle omuz omuza halaylar çekti. Gün, geç saatlerde kamp alanındaki yaratıcılık ve mizahın yansıtıldığı Kamp TV programıyla sona erdi.

Kampın ikinci gününde çalışmalarına başlayan atölyelere katılım yoğun olurken kamp alanında her gölgeliğin altı yüzlerce gencin katıldığı atölyelerle doldu. Çok sayıda atölye olması ve atölyelerin yerlerini bulamayanlar için kamp komitesi tarafından merkezi bir yerde ‘Hangi atölye nerede’ bilgisini veren stant açıldı. Gün boyu ‘Atölyeler, atölyeler... Tüm seçkin gölgeliklerde’ anonsları dikkat çekti. Kampın günlüğü olan ‘Kamp Ateşi’ ise ilk sayısı ile gazete bayisi olamayan kampta elden ele dağıtıldı.

KAMPTA BUGÜN

07.00-09.30: Kahvaltı
10.00- 12.00: Atölyeler
Edebiyat Atölyesi: Öykü ve Roman Üzerine Söyleşi- Tahir Şilkan
12.30- 14.00: Öğle Yemeği
15.00- 17.00: İşçi- işsiz Gençlik Forumu
18.00-19.30: Akşam Yemeği
21.00- 23.00: Konser: Grup Toprak- Ceylan Ertem
23.00- 24.00: Kamp TV

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mısır Konsolsoluğu'nda patlama

SONRAKİ HABER

'Ah canım!...'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...