15 Nisan 2025 09:30

En az 68 bin öğretmen ihtiyacı var, 30 bin öğretmen atamasının açıklanması bekleniyor

MEB’in, yapılan görüşmelerin ardından yaklaşık 30 bin öğretmen ataması için anlaşmaya varıldığını belirtmekte. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre bugün, Kabine Toplantısı sırasında ele alınacak ve belirlenen kesin rakam akşam saatlerinde ilan edilecek. 

MEB’in aylardır ertelediği atanacak öğretmen sayısına ilişkin eğitim sendikalarının en az 68 bin yeni öğretmen atamasına ihtiyaç olduğu açıklamaları mevcut. 30 bin atama öngörülen bu ihtiyacın yarısını dahi karşılayamıyor. (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
10 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et