23 Mart 2025 21:38

Özgür Özel: Ön seçimde 15 milyon kişi sandık başına gitti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 23 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirdiği ön seçimle cumhurbaşkanı adayını belirledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tek aday olarak katıldığı bu seçim, partililer ve halk tarafından büyük ilgi gördü.​

Seçim katılımı ve sonuçlar

Toplam 1 milyon 753 bin CHP üyesinden 1 milyon 653 bini sandık başına giderek oy kullandı. Ayrıca, parti üyesi olmayan vatandaşların da katılımına olanak tanıyan "Dayanışma Sandıkları" aracılığıyla 13 milyon 211 bin oy kullanıldı. Bu sayede, toplamda yaklaşık 15 milyon kişi ön seçimde oy kullanmış oldu. ​(Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
10 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et