26 Şubat 2025 17:17

CHP’nin kurultayı için açılan davaların tümü reddedildi

Ankara – Ankara 42’nci, 31’inci ve 17’nci Asliye Hukuk Mahkemeleri, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı kararının iptaline ilişkin açılan davalarda, Kurultayda oluşturulan yönetimin görevden uzaklaştırılmasına yönelik ihtiyati tedbir taleplerini reddetti.

CHP Hukuk ve Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, söz konusu mahkeme kararlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Çiftci, şunları kaydetti:

''4-5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 38’inci Olağan Kurultayımıza ilişkin kim tarafından ve hangi amaçla ortaya atıldığı belli olan mesnetsiz iddialara tutunup CHP’ye kayyum atanması için mahkeme kapılarında dolaşanlar umduklarını bulamadı. İhtiyati tedbir talebiyle Ankara 42’nci, 31’inci ve 17’nci Asliye Hukuk Mahkemelerine başvuran şahısların dilekçeleri mahkeme heyetlerince ayrı ayrı reddedilmiştir. Üç mahkeme de ihtiyati tedbirin ancak yaklaşık ispat kurallarına göre değerlendirilebileceğini, dava dilekçeleri incelendiğinde davacıların iddialarının yaklaşık ispat seviyesindeki delillerle ortaya konmadığına karar vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisini zan altında bırakmak isteyenlere, her geçen gün yenilgiye bir adım daha yaklaşan iktidarın çırpınışlarından medet umanlara, piyonluk yapmak için sıraya girenlere duyurulur.'' (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
10 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et