31 Aralık 2021 01:40

Beyoğlu’nda ahşap bina yandı, 2 kişi yaralandı

Beyoğlu'nda 2 katlı ahşap binada çıkan yangın sonucu bina küle döndü. Binada kalan biri kadın 2 kişi, binanın ikinci katındaki pencereden atlayarak son anda kurtuldu.

Ömer Avni Mahallesi Saray Arkası Sokak üzerinde bulunan iki katlı ahşap binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, bitişikteki 5 katlı binaya da sıçradı.

Beyoğlu'nda ahşap bina yandı iki kişi yaralandı

Fotoğraf: DHA

PENCEREDEN ATLAYARAK KURTULDULAR

DHA'da yer alan habere göre, mahsur kalan iki kişi binanın ikinci katındaki penceresine çıkarak bir süre yardım bekledi. 1'i kadın 2 kişi alevlerin bulundukları yere sıçraması üzerine pencereden atlayarak canlarının son anda kurtardı. Penceren ilk olarak kadının atladığı öğrenilirken, erkeğin ise atladığı anda vücudunu alevlerin sardığı görüldü.

İTFAİYE EKİPLERİ OLAY YERİNE ZOR GELDİ

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri hatalı park edilen araçların sokakları daraltması nedeniyle olay yerine ulaşmakta zorlandı. bu sırada yangın bitişikteki binanın çatı katına sıçradı.

Beyoğlu'nda ahşap bina yandı iki kişi yaralandı

Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA

YANGIN ZOR SÖNDÜRÜLDÜ

Binanın ahşap olması nedeniyle itfaiye ekipleri yangını söndürmekte zorluk yaşadı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangında sokakta bulunan yangın söndürme hidrantı da kullanıldı. İtfaiyenin yaklaşık 45 dakika süren müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınabildi.

Beyoğlu'nda ahşap bina yandı iki kişi yaralandı

Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA

YARALILAR UZUN SÜRE AMBULANS BEKLEDİ

Yangın sırasında binadan atlayan 2 kişinin ise alevler nedeniyle yaralandıkları öğrenildi. Sokakların dar olması, hatalı parklar ve itfaiye araçlarının yangının meydana geldiği sokağı kapatması nedeniyle yaralılar uzun süre ambulans bekledi. Yaralılara ilk müdahale sağlık ekiplerince Süryani Katolik Kilisesi'nin bahçesinde yapıldı. Sedye ile ambulansa taşınan yaralılar Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan ismi öğrenilemeyen erkek şahsın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et