28 Aralık 2021 06:43

Suriyeli bir kişinin dükkanına girip kimlik ve ruhsat soran Ümit Özdağ, mültecileri hedef gösterdi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriyeli bir kişinin dükkanına girerek kimlik ve ruhsat sordu. Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Özdağ, mültecileri hedef gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'de Suriye uyruklu Türkiye vatandaşı bir kişinin işlettiği kuyumcuya girerek kimlik ve dükkanının ruhsatını sordu. Kuyumcuya "Vatanına dönmeyi ister misin?" diye soran Özdağ, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Özdağ paylaşımında  "Bunlardan 900 bin tane daha var, Türkiye tehlikenin farkında değil misin?" ifadelerini kullanarak mültecileri hedef gösterdi.

Konuştuğu kişiye "Çok sevindim seni tanıdığıma" diyen Özdağ paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"7 sene önce Türkiye’ye gelmiş. Türkçesi çok az. Vatandaşlık almış. Üstüne silah ruhsatı. Şanlıurfa’dan aldığı kuyumculuk kimlik kartı ile İzmir’de kuyumcu dükkanı açmış. Bunlardan 900 bin tane daha var. Türkiye, tehlikenin farkında değil misin?"

Ümit Özdağ paylaşımı sonrası tepki gösterenlere ise 'Stratejik salaklar' dedi. Özdağ gelen tepkilere şöyle yanıt verdi: "Suriyeli kuyumcu ziyareti ile ilgili saldıran stratejik salaklar beni şaşırtmadı.Türkçe bilmeyen adam psikolojik testi nasıl geçti silah aldı?900 bin kişiye vatandaşlık verildi.Bu demokrasi için tehdit değil mi? Amaç Suriyelileri Türkiye’ye sürüp pkkistan kurmak, kör müsünüz?"

Twitter hesabından görüntüleri alıntılayan DEVA Partili İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Özdağ'a tepki gösterdi. "Türkiye için asıl tehlikeli olan bu kafatasçılıktır" diyen Yeneroğlu "Kendi halinde, kimseye bir zararı olmayan insanları böyle hedef gösteren faşizm sevdalılarını ana akım televizyonlara çıkartıp ırkçılığın yayılmasına hizmet edenler de masum değil" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ'ın paylaşımının ardından gelen tepkilerden bazıları şöyle:

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Çepni: İzmir Güzelbahçe'de yaşanan ırkçı katliam tüm yönleri ile araştırılmalıdır

SONRAKİ HABER

11 büyükşehir belediye başkanı baskılara karşı ‘Tek yüreğiz’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...