08 Ağustos 2020 11:56

48. İstanbul Müzik Festivali dijital ortamda düzenlenecek

İKSV tarafından düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, dinleyicileriyle dijital ortamda buluşacak. Festivalin teması Beethoven’ın Aydınlık Dünyası...

Kaynak: İKSV

Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali dijital ortamda müzikseverlerle buluşacak. Beethoven’ın Aydınlık Dünyası teması etrafında şekillenen festival konserlerinin çekimleri İstanbul ve çeşitli Avrupa şehirlerindeki tarihi mekanlarda gerçekleştiriliyor.

Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanırken Kovid-19 salgını sebebiyle eylül ayına ertelendiği duyurulan festival, bu yıl 18 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında izleyicilerin beğenisine sunulacak. Festival kapsamında gerçekleşecek izleyicili bir konserde ise Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 19 Ağustos akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda sahneye çıkacak. Konserde Kovid-19 önlemleri sebebiyle sınırlı sayıda izleyici yer alacak.

Festival programındaki tüm konserlerin kayıtları video formatında dijital ortamda yayımlanacak ve fiziki konserlere oranla daha erişilebilir bilet fiyatlarıyla, Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından sanatseverlere ulaşacak.

KAYITLAR TARİHİ MEKANLARDA

Festival konserlerinin çekimleri, aralarında Wiener Akademie, Bilkent Senfoni Orkestrası, Kheops Ensemble, Philharmonix, Beethoven Trio Berlin, Borusan Quartet, Semplice Quartet gibi topluluklar ve Thomas Hampson, Bülent Evcil, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Gökhan Aybulus, Ezgi Karakaya gibi solistlerin de bulunduğu isimlerle, hem İstanbul’daki hem de Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki tarihi mekanlarda sürüyor.

Kayıtlar, İstanbul’da Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Hıdiv Kasrı, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Harbiye Saint Esprit Katedrali, Surp Hovhan Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi, Süreyya Operası gibi şehrin çok kültürlü kimliği ve tarihi kültürel hazinelerini ortaya koyan mekanlarda; Avrupa’da ise Belçika, Almanya, Avusturya ve Hollanda’nın çeşitli şehirlerinde, Perchtoldsdorf Şatosu, Stavelot Manastırı gibi tarihi mekanlarda, profesyonel ekipler tarafından gerçekleştiriliyor.

AÇILIŞ KONSERİ EMRE ENGİN’DEN

Festival, festivalin Tekfen Filarmoni Orkestrasıyla açılacak. Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrasının sahnede Keman Sanatçısı Emre Engin’e eşlik ettiği konserin kaydı Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Meydanı’nda gerçekleşti. Kovid-19 önlemleri altında, yalnızca sınırlı sayıda Lale Kart üyesinin katılımıyla gerçekleşen konserde Beethoven, Mozart, Prokofiev ve Bartok’tan eserler dinleyicilerle buluştu. Konserin video kaydı, sonbaharda gerçekleşecek festivalin dijital programında izlenebilecek.

BİR İLK: FESTİVAL ORKESTRASI

Pandemi dönemindeki fiziksel mesafelenme günlerinde tüm destekçileriyle birlikte müziğin birleştirici gücüne inanmayı sürdüren İstanbul Müzik Festivali, 48. yılında bir ilki gerçekleştirerek Festival Orkestrasını kuruyor. Deneyimli Şef Cem Mansur yönetiminde Türkiye’nin en yetenekli genç kuşak müzisyenlerinden oluşacak Festival Orkestrası, müzik yorumuna yenilikçi bir yaklaşım getirecek. Cem Mansur yönetimindeki Festival Orkestrası, festival dahilinde gerçekleşecek ilk konserinde farklı ülkelerden bestecilerin eserlerini içeren bir programla müzikseverlere ulaşacak.

BEETHOVEN’IN 250. DOĞUM YILI KUTLANACAK

Festival, Beethoven’ın Aydınlık Dünyası temasıyla 2020 yılında tüm dünyada olduğu gibi Ludwig van Beethoven’ın 250. doğum yılını kutlayacak. Bestecinin ikonik eserleri, ondan esinlenen yeni projeler ve yeni eser siparişlerinin yer aldığı festival programına dair ayrıntılar ve bilet bilgileri ağustos ayı içinde duyurulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Üstün Asutay’ın ardından

SONRAKİ HABER

CHP 37. Olağan Kurultayı’nda seçilen Parti Meclisi ilk kez toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...