16 Ekim 2018 16:36
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ekim 2018 17:17

AKP Sözcüsü Çelik: Dokunulmazlığı var, engelleyemeyiz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından konuştu, Suudi Başkonsolosun ülkesine dönmesini değerlendirdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ederken Suudi Arabistan Başkonsolosunun ülkesine dönmesine ilişkin soruyu yanıtladı. Çeli, "Seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz. Bunların faaliyetleri Viyana Sözleşmesi'yle garanti altına alınmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli arasındaki ittifak görüşmesine ilişkin “Her iki parti de, Cumhur ittifakı konusunda hassastır” değerlendirmesinde bulunan Çelik, “Bu ittifakın ortaya koyduğu siyasal tutumun milletimize daha büyük hizmetler gerçekleştireceği konusunda kesin mutabakat vardır” dedi. MHP’nin af teklifine ilişkin de konuşan Ömer Çelik”Kimsenin kişisel olarak uğradığı haksızlığı affetme yetkisine biz sahip değiliz, bu yaklaşımı gözeterek bir çalışma yapılıyor” dedi.

AKP Sözcüsü Çelik'in açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:
Her iki parti de, Cumhur ittifakı konusunda hassastır. Bu ittifakın ortaya koyduğu siyasal tutumun milletimize daha büyük hizmetler gerçekleştireceği konusunda kesin mutabakat vardır.

AF TEKLİFİ

Kimsenin kişisel olarak uğradığı haksızlığı affetme yetkisine biz sahip değiliz, bu yaklaşımı gözeterek bir çalışma yapılıyor.

‘TAYYİPLER ALEMİ’ PANKARTI AÇAN ÖĞRENCİLER

ODTÜ'lü öğrencilere karşı açılan dava Cumhurbaşkanımızın avukatları tarafından geri çekilecektir.

CEMAL KAŞIKÇI'NIN KAYBOLMASI

Bütün kurumlarımız olayın aydınlatılması için etkili bir çalışma yürütüyor. Şundan herkesin emin olması gerekir, bu mesele net bir şekilde açığa çıkacaktır. Herhangi bir şekilde bu meselenin örtülmesi, kapatılması, zamana bırakılması gibi bir şey söz konusu değildir. Bunun tam olarak açığa çıkması için her şeyin yapılacağını ve dünya ile açık şekilde paylaşılacağını ifade edebilirim.

BAŞKONSOLOSUN ÜLKESİNE DÖNMESİ

Suudi Konsolosluğun dokunulmazlığı var. BM İnsan Hakları Konseyi sözcüsü bu şahsın dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyledi. Seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz. Bunların faaliyetleri Viyana Sözleşmesi'yle garanti altına alınmıştır. İlk andan itibaren biz kendi soruşturmamızı yürütmek adına, konsolosluğa girilmesi için talepte bulunduk. Karşı taraftan anında olumlu karşılık verilmedi. Daha sonra verildi. Türkiye bağımsız soruşturmasını yürütüyor. Bu egemenlik haklarımız içerisinde, başkonsolosluk binası başka ülkenin toprağı sayılsa da Türkiye Cumhuriyeti’nde olmuştur. Bir başsavcı vekili bu soruşturmanın başındadır. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, 'Tayyipler Alemi' pankartı açan ODTÜ'lülerle görüştü

SONRAKİ HABER

ABD'den İran’daki 20 şirket ve bankaya yaptırım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...