05 Aralık 2017 11:15

Adana’da öğretmene saldırıya tepki

Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen, Adana Sarıçam Spor Lisesi önünde eğitim emekçisinin bir esnaf tarafından darbedilmesini protesto etti.

Paylaş

Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen Adana şubeleri Adana Sarıçam Spor Lisesi önünde Türk Eğitim Sen Üyesi İbrahim Akça isimli eğitim emekçisinin saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Eğitim Bir Sen Adana Şubesi adına Okul Müdürü Ferhan Duran da açıklamaya katıldı.  

İddiaya göre öğretmen İbrahim Akça, pazar günü yatılı kalan öğrencilerin okulun karşısında yer alan esnaftan denetimsiz olduğu gerekçesi ile alış veriş yapmasına izin vermedi. Bunun üzerine esnaf  tarafından saldırıya uğradı. Ortak basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ferhat Usu, buna benzer saldırıların arttığına dikkat çekerek öğretmenlere yönelik saldırıları münferit göremeyeceklerini belirterek şiddet uygulayanlara caydırıcı cezaların verileceği düzenlemeler yapılmasını istedi. 

‘ÖĞRETMENLER SAVUNMASIZ HALE GETİRİLİYOR’

Şiddetin nedeninin öğretmenin etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup, kollanmaması olduğunu ifade eden Uslu,  “Öğretmenlere yönelik çok maaş alıp, az çalışıyor algısı, öğretmenlerin özlük haklarının yeterince gözetilmemesi öğretmeni savunmasız hale getirmektedir. Cefakar öğretmenlerimizi hor görenler okullarda öğretmene uygulanan şiddetin bir numaralı sorumlularıdır” dedi. 

Eğitim emekçilerinin birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşı savunmasız kalmakta olduğunu ifade eden Uslu, “Bilinmeli ki öğretmenin mağduriyet yaşadığı, itilip kakıldığı, ciddiye ve dikkate alınmadığı bir ülkenin ayakta kalabilmesi de oldukça zordur” dedi. Öğretmene yönelik şiddeti önemsiz görmenin önümüzdeki yıllarda okullarda şiddet olaylarının çok daha fazla artmasına zemin hazırlayacağını dile getiren Uslu,  “Öğretmenlere uygulanan şiddete karşı her türlü eylem ve etkinliğe dün ve bugün olduğu gibi, yarın da destek vereceğimiz bilinmelidir. Bu noktada burada bulanan biz eğitim sendikaları olarak öğretmenlere yönelik saldırıları protesto ediyoruz, lanetliyoruz. Kıymetli öğretmenimize ve eğitim camiasına geçmiş olsun diyoruz” dedi. 

‘ÖĞRETMENLERİN GÜVENLİK SORUNUNU ÇÖZÜN’

Açıklamada söz alan Eğitim Sen Genel Mali Sekreteri Ahmet Karagöz, Valilik kararı gerekçe gösterilerek kendilerinden okulun 30 metre uzağında açıklama yapmalarının istenmesine tepki göstererek “Okulun güvenliğini sağlamayanlar bize şerit çekip bize ‘şurada yapın’ diyor. Öğretmenlerin güvenlik sorunu çözülmeli” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Pamukkale Üniversitesi'nde turuncuya boya etkinliği

SONRAKİ HABER

SES Adana Şubesi bütçe taleplerini milletvekillerine iletti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...